Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

- to akcesorium nie obsługuje ładowania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Foxter

Foxter
  • 59 postów

Napisano 05 czerwca 2012 - 10:38

z dnia na dzień pojawił mi się taki komunikat. Ponieważ jestem po wypadku samochodowym, od miesiąca noga w gipsie i łóżko, a że oryginalny kabel to taki mały srajtek to jego końcówka przy złączu do docka nieco się przetarła. Podłączyłem oryginalnym kablem na noc, wyskoczyła raz informacja "to akcesorium nie obsługuje ładowania", ale w sumie naładowało przez noc. Przy kolejnych próbach (zacząłem grzebać przy kablu) już wg. nie był on wykrywalny. Charakterystyczny dźwięk, który wydaje z siebie iP po podłączeniu kabla pojawiał się na krótko, gdy próbowałem niecą tą przetartą końcówką manewrować. Zamówiłem z allegro dwa kable, w sumie 3. takie za 1,50 :) i nieco dłuższy 2m. Podpinam ip do oryginalnej ładowarki pojawia się czerwona bateria z błyskawicą i po jakimś czasie iP się włącza, ale od razu wyskakuje informacja, że "to akcesorium nie obsługuje ładowania" (ładuje do 4%) Zarówno przy ładowaniu przez port usb w kompie jak i przez ładowarkę. Mam również baterię przenośną The icon i występuje ten sam problem. Zostawiłem raz iP całkowicie wyłączonego i podpiętego do ładowarki (tak, że po kliknięciu home nie pojawiała się ikona ładowania). Po 6 godzinach kabel naładował do 58%, ale bateria bardzo szybko schodziła do mniejszej wartości. iP jest wykrywalny przez iTunes. Zrobiłem nawet up z 5.0.1 do 5.1.1 i nawet jb poszedł, pozostaje to nieszczęsne ładowanie. Jak myślicie, uszkodzony dock, padnięta bateria, czy mimo, tego, że bateria przenośna theicon działa z iP nie ładuje ip to warto spróbować jeszcze z oryginalnym kablem usb i ładowarką? Czy raczej wymienić baterię i jak problem nadal będzie się pojawiał to serwis? iP4 kupiłem na premiere, w sumie ma 1,5 roku, używany dość intensywnie... ktoś orientuje się ile trzeba czekać na iP po oddaniu do Tmobile?

#2 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 05 czerwca 2012 - 11:26

Zacznij od wyczyszczenia gniazda telefonu. Pędzelek lub powietrze sprężone...

#3 Foxter

Foxter
  • 59 postów

Napisano 05 czerwca 2012 - 15:55

cwany dwa razy traci, a nawet i więcej. Zarówno pieniądze jak i czas. No nic, przyszła bateria, wymieniłem.. dalej to samo. zauważyłem trochę syfu w docku, mimo, że wcześniej go czyściłem i to wielokrotnie. Dalej rozłączało, włączało co jakiś czas... Przyszła oryginalna ładowarka z kablem i od razu ładowanie ruszyło, aczkolwiek czasami nadal występuje problem, że wyświetla się komunikat "to akcesorium nie obsługuje ładowania" W sumie może z 2-3 razy. No ale pierwszy raz od tygodnia naładowałem go do 100%, a wcześniej to max 4%. Myślę, że wina tych chińskich kabli za 1,5 :D A, że ja jestem uparty to zanim czegoś nie osiągnę... wszystkimi próbami to wówczas się poddaję. Zamówiłem w sumie nową baterię, baterię zewnętrzną i ładowarkę z kablem (org) Ba, nawet dock do tego jeszcze. hehe może w przyszłości się przyda :D qwa... dobrze, że tego do serwisu na reklamacje nie zawiozłem.. lol No nic, nie kupujcie taniego gówna na allegro, tylko oryginały! Swoją drogą ze sklepu apple zamówiłem jeszcze 3m kabel, żeby się jak ten mały srajtek na końcówkach nie przecierał.... ciekawe czy będzie śmigał hehe :D w sumie to teraz ładuje nawet na tych chińskich za 1,5... wiec może coś z baterią było :/

#4 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 05 czerwca 2012 - 16:10

Myślę, że wina tych chińskich kabli za 1,5 :D

Oryginalne też są z Chin, ale one są... oryginalne

#5 Foxter

Foxter
  • 59 postów

Napisano 06 czerwca 2012 - 09:03

tak, wszystko produkuje się w chinach, kwestia tego ile im się zapłaci :) no nic, jednak problem nadal u mnie występuje :/ przez noc zostawiłem ip do ładowania na org ładowarce i naładowało do ok 50%, po czym pojawiła się standardowo wtyczka na statusie baterii. Popróbuję jeszcze, trochę, a jak nie to wymienię docka :) Przeglądałem zdjęcia w necie, trochę tej zabawy jest, ale jak nic lutować nie trzeba to powinno być gites :D Chyba, że padł jakiś czujnik :/ Wymieniłem dock, w sumie nic trudnego, tylko później ciężko poskręcać bo każda śrubka inna :D, ale skoro żadna nie została to ok. W sumie ładuje, tylko, że urwałem ten pierdolnik od przycisku home, bo nie mogłem taśmy wsunąć i przestał działać. Trzeba poszukać jakiegoś zastępstwa i kolejną taśmę zamówić :/

#6 kondurasik

kondurasik
  • 4 postów

Napisano 19 marca 2013 - 21:15

Witam, Podobny problem w 2 ip 4 16gb. Przy kompie jest ok kupilem jakas chinska na stacji benzynowej i tez jest ok. Natomiast na oryginalnej ladowarce wyskakuje magiczny komunikat. Testowalem na kilku kablach. Jakieś sugestie? 1. Ip 4 16gb 6.0.1 2. Ip 4 16gb 6.0 Pozdrawiam

#7 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 19 marca 2013 - 21:18

Zacznij od wyczyszczenia gniazda telefonu. Pędzelek lub powietrze sprężone...

Tu masz odp.

#8 kondurasik

kondurasik
  • 4 postów

Napisano 19 marca 2013 - 23:02

No wlaśnie żadna to odpowiedź bo wszystko jest wydmuchane i nawet smarowalem to contactem. Przy chinskiej ladowarce i roznych kablach dziala a na oryginale wyskakuje komunikat.

#9 Arek.G

Arek.G
  • 72 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 26 maja 2013 - 10:35

Mam podobny problem w 3G S na oryginalnym kablu wyskakuje "To akcesorium nie obsługuje ładowania" jak kilka razy podłączę to w końcu zaskoczy i da się naładować, na zamienniku nawet nie rusza, dock przeczyszczony szczoteczką i powietrzem, brak pomysłu .... ktoś coś jeszcze podpowie? nie wiem gdzie szukać problemu w software czy hardware?

#10 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 26 maja 2013 - 12:38

Mam podobny problem w 3G S na oryginalnym kablu wyskakuje "To akcesorium nie obsługuje ładowania" jak kilka razy podłączę to w końcu zaskoczy i da się naładować, na zamienniku nawet nie rusza, dock przeczyszczony szczoteczką i powietrzem, brak pomysłu .... ktoś coś jeszcze podpowie? nie wiem gdzie szukać problemu w software czy hardware?

Szczoteczką? Poważnie? W 3gs są cholernie delikatne styki, mogłeś jakiś wyrwać.
Skoro są problemy na oryginalnym, nie łapie na zamienniku wniosek - wymienić dock'a. Prosta sprawa, poradzisz sobie sam.

#11 Arek.G

Arek.G
  • 72 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 26 maja 2013 - 13:02

Szczoteczką? Poważnie? W 3gs są cholernie delikatne styki, mogłeś jakiś wyrwać.
Skoro są problemy na oryginalnym, nie łapie na zamienniku wniosek - wymienić dock'a. Prosta sprawa, poradzisz sobie sam.

Poważnie! Mam taka miekką szczotkę do zębów dla dzieci i tą właśnie szczotką czyszczę wszystkie styki.

#12 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 26 maja 2013 - 13:48

Poważnie! Mam taka miekką szczotkę do zębów dla dzieci i tą właśnie szczotką czyszczę wszystkie styki.

Osobiście w serwisie preferuje porządne przedmuchanie sprężonym powietrzem + wydłubanie Sycrosem kudłów i papierków głownie od kieszeni

#13 Arek.G

Arek.G
  • 72 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 26 maja 2013 - 15:57

u mnie w docku czysto, dbam o to co kilka dni czyszczę powietrzem, ale jak wiadomo syf i tak osiada, więc co kilka tygodni czyszczę szczoteczką docka i siateczki od głośników i mikrofonu. Takie małe zboczenie :-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych