Trzeci do wymiany czy mogę domagać się zwrotu pieniędzy.
Napisano 04 czerwca 2012 - 11:29
Napisano 04 czerwca 2012 - 11:36
Napisano 04 czerwca 2012 - 11:41
Napisano 04 czerwca 2012 - 11:44
Napisano 04 czerwca 2012 - 11:53
Witam
Przymierzam się do reklamacji i pytanie moje czy zamiast kolejnego iPhona 4 mogę poprosić o zwrot pieniędzy? w końcu to już będzie czwarta sztuka.
Jeżeli warunki gwarancji dopuszczają zwrot gotówki to tak, aczkolwiek Apple nie ma takich zapisów, więc nie możesz. Gwarancja jest dobrowolnym świadczeniem producenta i Ty też dobrowolnie z niej korzystasz, zgadzając się na jej warunki.
Zawsze możesz powołać się na "niezgodność towaru z umową" W przypadku osób fizycznych, bądź na rękojmię w przypadku firm, ale też sprzedawca musi Ci najpierw naprawić a dopiero jak nie będzie to możliwe zwrócić pieniądze, z tym, że zwrotu dostaniesz dokłądnie tyle ile zapłaciłeś a nie tyle ile jest w cenniku. Jak zapłaciłeś 1 zł to dostaniesz 1 zł z powrotem.
Napisano 04 czerwca 2012 - 11:57

---------- Wpis dodano o 12:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:54 ----------
Ok narazie temat zamykam bo w Prawie Konsumenta jest wyraźnie napisane "...Po trzech naprawach..." a to dopiero będzie moja trzecia naprawa. No to do następnego iPhone'a

Napisano 04 czerwca 2012 - 12:19
Ok narazie temat zamykam bo w Prawie Konsumenta jest wyraźnie napisane "...Po trzech naprawach..." a to dopiero będzie moja trzecia naprawa. No to do następnego iPhone'a
Po trzech naprawach, pod warunkiem, że korzystałeś z NIEZGODNOŚCI TOWARU Z UMOWĄ, to nie dotyczy korzystania z gwarancji!
Poza tym Ty dostajesz za każdym razem nowe urządzenie, więc licznik napraw (to w sumie nie jest naprawa) się zeruje, ale to już prawnika trzeba spytać o interpretacje, ale to i tak tylko przy korzystania z niezgodności towaru z umową, a Ty korzystasz z gwarancji, więc Cię to i tak nie dotyczy na razie.
Napisano 04 czerwca 2012 - 12:31
3. po kolejnej wymiane gwarancyjnej ten trzeci który obecnie używam ma problemy z ładowaniem tzn na 8 różnych ładowarkach oryginalnych i nieoryginalnych wyświetla info że "To akcesorium nie obsługuje ładowania" robiłem wszystko łącznie z przywracaniem na 100% naładowanej baterii i nic dalej to samo.
Taki komunikat może pojawić się jeśli gniazdo jest bardzo zanieczyszczone. U mnie pomogło wyczyszczenie pędzelkiem.
Napisano 04 czerwca 2012 - 13:07
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych