Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Doładowanie karty (internet) iPad 2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 BecksQq

BecksQq
  • 34 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 27 maja 2012 - 00:09

Siemanko. Zamierzam kupić iPada i używać go z kartą z pakietem internetowym. Co do tego rodzi się moje pytanie, w normalnych telefonach doładowujemy konto przez sms. Jak zrobić to w Ipadzie? Nie ma możliwości wysłania smsów, więc jak doładowywać o.0?

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 27 maja 2012 - 00:26

Przez internet chociażby ... Wszyscy operatorzy to oferują i jest to chyba wygodniejsze niż latanie do żabki po kody ...

#3 BecksQq

BecksQq
  • 34 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 27 maja 2012 - 00:29

Zapomniałem napisać, że moim operatorem będzie niemiecki Aldik...
To utrudnia mi sprawe ;/
Czy wyjściem może być przełożenie karty do telefonu i doładowanie tak kodem, a później włożenie jej do iPada?

(Swoją drogą dziwne, że apple tak zepsuło tak błachą sprawę ;/ )

#4 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 27 maja 2012 - 10:07

Zapomniałem napisać, że moim operatorem będzie niemiecki Aldik...
To utrudnia mi sprawe ;/
Czy wyjściem może być przełożenie karty do telefonu i doładowanie tak kodem, a później włożenie jej do iPada?

(Swoją drogą dziwne, że apple tak zepsuło tak błachą sprawę ;/ )

Jedynie pozostaje w takim razie przekładanie karty do innego telefonu. Aplle czy zepsuło sprawę, z iPada i tak nie wyobrażam sobie jak bym miał prowadzić rozmowy, a znowu SMS nie jest jakąś topową czy popularną usługą w USA, stąd też zapewne potraktowali to po macoszemu.

#5 konradcj

konradcj
  • 139 postów

Napisano 27 maja 2012 - 14:45

Doładować konto można przez simextra które jest w Ipadzie. Ustawienia/Dane sieci kom./Programy sim/Moje konto/Doładuj konto, stan konta, Usługi, info o ofertach. Trochę brakuje mi jednak chociażby odbierania SMS - aby zalogować się np. do Iboa w Tmobile muszę podać kod z sms :( Mam 5.1.1 więc na razie SwirlySMS odpada.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych