Witam, mam problem z moim iphonem 4s , ponieważ wczoraj mi wypadł i zbiła się szybka, ale dziś już mam wymienioną tylko pojawił się problem...ponieważ telefon wyłącza się jakiś czas pod odłączniu od zasilania, nie trwa to długo czasami po kilku minutach, albo w najlepszym razie po pół godzinie i mogę go włączyć dopiero po podłączeniu do ładowarki, a poziom naładowania wskazuje niby 100%, już próbowałem go resetować poprzez naciskanie naraz przycisków home i usypiania oraz próbowałem go odtworzyć poprzez itunes, wszystko niby poszło ok, ale telefon znów się wyłączył...czy przyczyną może być zły montaż wyświetlacza???czy problem może leżeć gdzieś indziej???jedno co zauważyłem to, że im dłużej był ładowany od momentu wyłączenia, tym dłużej chodził...więc czy może pomóc zostawienie go na ładowarce przez kilka godzin????

Problem po wymianie wyświetlacza...iphone 4s...
Rozpoczęty przez
chimay723
, 23 maj 2012 20:56
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 maja 2012 - 20:56
Napisano 23 maja 2012 - 22:44
Moj 3GS spadl i takze sie wylaczal co pare minut. Okazalo sie, ze to wina jakiejs czesci przy procesorze, ktora byla walnieta.
Napisano 23 maja 2012 - 22:55
bardzo prawdopodobne, że źle zamontowali Ci wyświetlacz, przez co robi się jakieś mikrozwarcie i telefon się przegrzewa, co skutkuje tym, że się wyłącza.. Tutaj najwyżej możemy Ci powróżyć, a to trzeba rozkręcić i doświadczonym okiem na to spojrzeć
Napisano 24 maja 2012 - 06:40
no niestety iphone całą noc wisial na ładowarce i 1min po odłączeniu się wyłączył...muszę go zanieść jeszcze raz do serwisu...wygląda na to, że właśnie nie ładuje baterii, mimo iż cały czas pokazuje, że naładowana...bo wcześniej przed upadkiem i naprawą bateria podczas ładowania robiła się ciepła, a teraz nic, jakby się nic nie działo...czy może być winna bateria???
---------- Wpis dodano o 07:40 ---------- Poprzedni wpis dodano o 06:11 ----------
jedna rzecz mi się przypomniała, gdy oddawałem telefon do wymiany wyświetlacza stan baterii był gdzieś w połowie, a po wymianie pokazywałem prawie 100% i tak jest cały czas, bateria cała jest na zielono, także to by chyba wskazywało że przy wymianie gdzieś się zwarcie zrobiło????
---------- Wpis dodano o 07:40 ---------- Poprzedni wpis dodano o 06:11 ----------
jedna rzecz mi się przypomniała, gdy oddawałem telefon do wymiany wyświetlacza stan baterii był gdzieś w połowie, a po wymianie pokazywałem prawie 100% i tak jest cały czas, bateria cała jest na zielono, także to by chyba wskazywało że przy wymianie gdzieś się zwarcie zrobiło????
Napisano 06 czerwca 2012 - 22:14
final??:-(
finał tego całego zdarzenia, to kupno nowego 4s, ponieważ serwis orzekł usterkę mechaniczną i wycenił naprawę na 2500zł...:-), starego iphona mi odesłano i cały czas dzieje się to samo, tzn. po odłączeniu od ładowarki tel się wyłączą z tą różnicą,że teraz pasek postępu ładowania stoi cały czas w tym samym miejscu...
Napisano 07 czerwca 2012 - 00:08
Sprzedaj go na części.. płyta, kadłub, wyświetlacz, części dołóż trochę i kup iPhone 4 lub iPhone 4S

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych