Cześć
Jestem zmuszony zwrócić się do Was z prośbą o pomoc, ponieważ Apple ma tak rewelacyjny support, że nawet na ich stronie trudno znaleźć jakikolwiek kontakt telefoniczny do kompetentnej osoby.
Do rzeczy:
Kilka tygodni temu wyrobiłem eKartę do rachunku w mBank. Jak tylko karta została aktywowana, doładowałem ją na 20 zł i przystąpiłem do zakupu pewnej aplikacji w App Store.
Na początku musiałem skonfigurować Payment information, co też uczyniłem, sprawdzając dokładnie poprawność danych.
Niestety, otrzymałem błąd:
Your payment method was declined. Please enter valid payment method information.
Próbowałem wielokrotnie, zarówno z poziomu telefonu, jak i programu iTunes na komputerze. Bez skutków.
Jednak nie to w tym wszystkim jest najgorsze.
Otóż po chwili zorientowałem się, że z karty wyparowało 16,52 zł. Tamtego dnia, przeszukując różne fora w Internecie dowiedziałem się, że może to być kaucja, pobierana automatycznie i zwracana po około 7 dniach.
Niestety, minęło znacznie więcej, niż 7 dni, bo niemalże miesiąc. Pieniądze zniknęły, karta nie działa, zakupów robić nie mogę.
Co powinienem zrobić w takiej sytuacji i gdzie zwrócić się o pomoc? Iść osobiście do iSpot?

Rejestracja eKarty mBank w App Store
Started by
Seifer
, 22 May 2012 17:42
3 replies to this topic
Posted 22 May 2012 - 17:42
Posted 22 May 2012 - 18:42
podłączam się również mam taki problem tylko w PKO karta Visa.
Posted 22 May 2012 - 18:47
@Seifer
masz w mBanku w panelu coś takiego jak 'blokady'. Tam powinieneś mieć zablokowaną sumę (właśnie dla Apple) oraz datę zwrotu tej sumy na konto.
masz w mBanku w panelu coś takiego jak 'blokady'. Tam powinieneś mieć zablokowaną sumę (właśnie dla Apple) oraz datę zwrotu tej sumy na konto.
Posted 22 May 2012 - 18:49
Po pierwsze zerknij w blokady na karci, ta kwota powinna tam widnieć. Zrobisz to logując się na swoje konto w mBanku. Po drugie aby ta karta poprawnie działała musisz mieć ustawione limity na transakcje internetowe, które domyślnie mBank ustawia na zero. Po prostu je zmień. Nie iSpot w niczym Ci nie pomoże.
Po trzecie wątek umieściłeś w złym dziale.
Po czwarte temat był już milion razy omawiany tutaj http://myapple.pl/ip...re-paid-99.html
Po trzecie wątek umieściłeś w złym dziale.
Po czwarte temat był już milion razy omawiany tutaj http://myapple.pl/ip...re-paid-99.html
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users