Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Xperia S, Motorola RAZR HTC one x SGS 3 czy iphone ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
49 odpowiedzi w tym temacie

#26 ron_1

ron_1
  • 156 postów

Napisano 22 maja 2012 - 18:07

O kolega z drugiego forum juz doswiadczony i wie co dobre. Pozdrawiam ;)

Również pozdrawiam ;) Co do doświadczenia z androidem to jeśli miałbym wybierać następny smartfon z tym systemem to tylko Nexus.

#27 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 22 maja 2012 - 19:34

[QUOTE=michael2310;1885573][QUOTE=Łukasz Ignacyk;1885413]Ekran to jego największa wada, zaraz obok nie działających u nas Sony Music Unlimited i Sony Video Unlimited.

Sony Xperia S – wadliwe wyświetlacze

Jest to w niewielkiej ilości telefonów. I z całym szacunkiem do Iphone'a ale pierwsze retiny w Iphone 4 też miały przebarwienia ;].
Chociaż powiem, że dzisiaj żałuję trochę, że wzięłem tą xperię mogłem czekać na 5 ;/. I jeszcze jedno pytanie, jak myślicie, czy za itouch4 i xperie s wyhacze nowego 5 ? ;d[/QUOTE]

Witaj,

Czy poza wyswietlaczem jest jeszcze coś z nim nie tak?

#28 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 22 maja 2012 - 22:00

Czy poza wyswietlaczem jest jeszcze coś z nim nie tak?

Plastikowa obudowa, przestarzały Android 2.3, słaba bateria itd.

#29 michael2310

michael2310
  • 15 postów

Napisano 23 maja 2012 - 14:38

Dzisiaj przyszła do mnie xperia. obudowa plastikowa, ale to najlepsza obudowa plastikowa jaka jest, oczywiscie odstaje od apple, ale xperia jest bardzo dobrze zrobiona, nic nie trzeszczy. Android 2.3 ale aktualizacja do ice cream już niebawem. a bateria? nie powiedziałbym, że taka słaba, napewno dłużej wytrzyma niż przy 4 rdzeniach htc albo sgs 3. Ogólnie jestem megaa zadowolony i bardzo sie ciesze, że wybrałem ją :)

#30 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 23 maja 2012 - 15:52

Android 2.3 ale aktualizacja do ice cream już niebawem.

Raczej dopiero 9 miesięcy po premierze Androida 4.0 ICS.

a bateria? nie powiedziałbym, że taka słaba, napewno dłużej wytrzyma niż przy 4 rdzeniach htc albo sgs 3. )

W praktyce krócej, bo jest mniejsza.

#31 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 23 maja 2012 - 16:11

Pojemnosc bateri nijak ma sie do czasu w gotowosci telefonu bo stare nokie mialy 700Mah a trzymaly tydzień. Paradokslanie pojemnosci ciagle rosną a czas gotowosci maleje.

#32 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 23 maja 2012 - 16:26

A jednak SGS3 działa dłużej od Xperii S i to mimo czterordzeniowego procesora oraz większego wyświetlacza.

#33 michael2310

michael2310
  • 15 postów

Napisano 23 maja 2012 - 22:29

No dobra, telefon nie kończy się na baterii. Iphone ma swoje zalety, galaxy s3 ma swoje zalety i xperia też ma swoje zalety : ) jak narazie to ja jestem zachwycony ! : ) dwa rdzenie w zupełności wystarczają.

#34 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 23 maja 2012 - 22:38

Telefon powinien Ci przyspieszyć na ICS, w szczególności interfejs i przeglądarka. No chyba, że nakładka wszystko zepsuje :P W Xperii S podoba mi się ekran, aparat i dość elegancki design.

#35 ziemblak

ziemblak
  • 74 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 maja 2012 - 10:03

A ja bym Ci zaproponował HTC One S ;) niedawno skonczyla sie moja cierpliwość do iP i mojego 4S zamieniam na HTC One S. Bardzo przyjemnie wykonany telefon (przynajmniej wersja czarna bo tę miałem okazję się "pobawić"), ekran spory bo taki jak w SGS2 ale nie czuć tego w ręce. Powiedziałbym nawet, że One X leżał wygodnie w ręce ale jak dla mnie to już był za wielki (4,7"). Miałem go cały dzień i powiem szczerze, że mnie przypadł do gustu bardzo. Co prawda do tej pory miałem doświadczenia z uzytkowania SGS2 i Htc Hero (w sensie dluzszego korzystania z urządzenia niz 1dzien),a z iP korzystam od 3G poprzez wszystkie kolejne modele to HTC One S mogę spokojnie polecić. PS: Jeśli lubisz jak leży iPhone 4 w ręce to polecałbym One S w wersji szarej - obudowa wykonana w innym procesie technologicznym co przekłada się na inne czucie obudowy. Czarna - odczucie jakby byla poliweglanowa, nie slizga sie w rece; szara - bardziej 'smooth' ;)

#36 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 24 maja 2012 - 12:08

Z czarnych złazi powłoka.

The ceramic surface on the HTC One S might have a problem, get chipped easily - GSMArena Blog
HTC One S owners report chipped casing gripes | CNET UK
HTC fixes rare One S chipping finish issue, swaps phones for free -- Engadget

Poza tym mają problemy z procesorami Snapdragon S4.

HTC One X, One S, and more may be delayed, Snapdragon S4 to blame

#37 ariesovsky

ariesovsky
  • 119 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 maja 2012 - 13:46

Nie licz na obiektywne odpowiedzi, skoro piszesz na stronie poświęconej apple.

#38 ziemblak

ziemblak
  • 74 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 maja 2012 - 14:48

Nie licz na obiektywne odpowiedzi, skoro piszesz na stronie poświęconej apple.

co racja to racja ;)

Łukasz Ignacyk a jaki smartphone nie ma z czymś problemu obecnie ;) z tego co czytałem to wymieniają te czarne modele na nowe urządzenie jeśli się coś takiego przytrafi - taka praktyka serwisu mi się bardzo podoba bo Apple przyzwyczaiło mnie do takiego załatwiania reklamacji.

Co do One X to często spotykaną przypadłością jest migotanie ekranu, które ujawnia się po kilku dniach użytkowania (nie da sie tego zbadać przy zakupie) ale też serwis staje na wysokości zadania. Pierwsze egzemplarze dodatkowo się grzały ale kolejna aktualizacja to poprawiła trochę i chyba nadal nad tym pracują.
Wychodzi na to, że flagowiec HTC ma więcej wad niż jego mniejszy brat One S ;)

#39 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 24 maja 2012 - 16:12

Łukasz Ignacyk a jaki smartphone nie ma z czymś problemu obecnie ;)

Apple iPhone 4S, Motorola Razr, Nokia N9, BlackBerry 9900 Bold.

#40 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 24 maja 2012 - 17:04

iPhone 3GS, Nexus S, Galaxy Nexus, Lumia 800/900 też obecnie nie ma.

#41 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 postów

Napisano 24 maja 2012 - 17:51

Apple iPhone 4S, Motorola Razr, Nokia N9, BlackBerry 9900 Bold.

4S nie ma problemów? HAHAHA

#42 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 24 maja 2012 - 18:34

A z czym? Oczywiscie na 5.1.1.

#43 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 24 maja 2012 - 18:48

Trzeba przyznać, że z nowym iPhonem na sofcie 5.1.1 nie ma żadnych problemów, nawet ostatnio udało mi się wytrzymać dwie doby bez ładowania.

#44 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 24 maja 2012 - 20:08

Jedyny problem jaki miałem z 4S to jak mi po podłączeniu do laptopa zrobił zwarcie i wywaliło cały układ zasilania płyty głównej... ale to było już dawno i od tej pory nie podłączam nieswoich telefonów.

#45 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 25 maja 2012 - 09:41

iPhone 3GS, Nexus S, Galaxy Nexus, Lumia 800/900 też obecnie nie ma.

Lumie 900 mają wadliwe wyświetlacze.

#46 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 maja 2012 - 10:29

4S nie ma problemów? HAHAHA

Oczywiście, że nie ma żadnych problemów. Chyba, że trafisz na wadliwy egzemplarz, ale to już normalne ze sprzętami.

#47 dziobolek

dziobolek
  • 336 postów
  • SkądDublin, Ireland, Ireland

Napisano 25 maja 2012 - 10:31

Lumie 900 mają wadliwe wyświetlacze.

Skąd ten news? Jakieś źródło???

#48 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 25 maja 2012 - 10:35

Skąd ten news? Jakieś źródło???

Problemów Nokii Lumia 900 ciąg dalszy

Już dwa razy odkładali europejską premierę, najpierw miała być 27 kwietnia, potem 14 maja, a teraz to już nawet nie podają terminu.

#49 dziobolek

dziobolek
  • 336 postów
  • SkądDublin, Ireland, Ireland

Napisano 25 maja 2012 - 10:50

Problemów Nokii Lumia 900 ciąg dalszy

Już dwa razy odkładali europejską premierę, najpierw miała być 27 kwietnia, potem 14 maja, a teraz to już nawet nie podają terminu.

Dzięki... pytam bo dla mojej lubej chciałem tą Nokię przygarnąć.

Pozdrówka!

#50 haakonsen

haakonsen
  • 86 postów
  • SkądKrk, PL

Napisano 25 maja 2012 - 16:48

ja swojego 4S wymienialem dwa razy wiec sie nie zgodze ze nie maja problemow. Jak trafisz na egzemplarz bez wady to ok ale ja dostalem 2 z bublem, ktore oczywiscie wymienili. Wiem ze jak sa odpryski w One S to tez je wymieniaja bo wlasnie taki felerny model trafil sie koledze z pracy. Teraz jest ok i nic sie nie dzieje. A co do wyboru, pytasz tutaj doradzamy iPhone, zapytasz na androidowym forum poleca Ci androida ;p Najlepiej w miare swoich mozliwosci pobaw sie tymi telefonami i zobaczysz ktory Ci sie przyjemniej uzywa i ten kup.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych