Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Xperia S, Motorola RAZR HTC one x SGS 3 czy iphone ?

• Please log in to reply
49 replies to this topic

#1 michael2310

michael2310
  • 15 posts

Posted 21 May 2012 - 16:42

Witam Stoję przed wyborem nowego telefonu. Moim faworytem jest xperia S przez ekran i design, nie jestem pewien czy warto dopłacać do sgs 3 czy htc. Zastanawiam się także nad tym, żeby poczekać na Iphone'a 5 ale nie chcę tyle czasu czekać. Tym bardziej, że mam Ipoda Touch 4 i nie wiem czy warto dopłacać 1500 zł do tego samego z gsm. Proszę o pomoc w wyborze któregoś z tych tel. Z góry dziękuję :)

#2 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 posts
  • SkądKalisz

Posted 21 May 2012 - 16:45

11 czerwca wyjdzie piątka. Ja bym nie brał nic z Androidem, wszystkie telefony jakie podaleś są moim zdaniem beznadziejne.

#3 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 21 May 2012 - 16:57

Ajfon albo Nexus.

---------- Wpis dodano o 17:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:56 ----------

No i między iPod Touch 4 a iPhone 4S jest znacznie więcej różnic niż tylko modem GSM.

#4 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 21 May 2012 - 17:15

iP5 wyjdzie we wrześniu/październiku Dziwne są zawsze pytania czy brać androida czy iphonea - bo to dwie, dość różne filozofie, albo chcesz jedną, albo drugą. A jak nie chcesz czekać, to te 3 androidy są bliżniaczo podobne, bierz to co cię kręci - kolory bravia, przesycone nienaturalne kolory super amoled SGSa i touchwizz, albo widgety HTC sense...

#5 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 posts
  • SkądPolska

Posted 21 May 2012 - 18:27

SGS3 albo iPhone, z naciskiem na to drugie. Chociaż jeśli masz toucha, lepszy byłby Samsung.

#6 ron_1

ron_1
  • 156 posts

Posted 21 May 2012 - 18:50

[QUOTE=Homer;1884975]Ajfon albo Nexus.[COLOR="Silver"]
/QUOTE]

Tak jest. Nexus jest jedynym smartfonem z Androidem godnym polecenia. Za to jak masz ipoda touch 4 wiesz z czym się je ios więc jeśli Ci odpowiada to bierz 4s.

#7 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 21 May 2012 - 19:32

O kolega z drugiego forum juz doswiadczony i wie co dobre. Pozdrawiam ;)

#8 michael2310

michael2310
  • 15 posts

Posted 21 May 2012 - 20:04

Homer, nie brałem pod uwage wnętrzności : D Jest siri, ekran IPS i dobry aparat, ale moim zdaniem to za mało, żeby tyle dopłacać. Oczywiście nie mam wątpliwości, że Iphone jest najlepszy :) jakby kosztował te 500 zł taniej w granicy Xperii to bym się nawet nie zastanawiał : ) to wykonanie, ta precyzja.. ahh ! :D Jednak z androidów to najbardziej interesuje mnie nowa Xperia. Lubię Sony i wiem czego po tej firmie można się spodziewać. Nexusa nawet nie brałem pod uwage. Zresztą Samsungi, zarówno SGS jak i Nexus są drugorzędne dla mnie, bo po prostu jakość SGS 1czy2 były fatalne.

#9 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 posts
  • SkądPolska

Posted 21 May 2012 - 20:13

Jeśli spodobał Ci się system, bierz iPhone. Daj ogłoszenie w dziale "Kupię" na naszym forum ;)

#10 michael2310

michael2310
  • 15 posts

Posted 21 May 2012 - 21:20

Co z tego, że wolałbym Iphone'a. okazało się, że niee mam pieniędzy i już przed chwilą zamówiłem Xperie S w plusie. : ) Myślę, że 2 rdzenie są wystarczające do telefonu, a jak chce pograć mam ps3, vite i ipoda : ) I w wielu względach Xperia wyprzedza SGS3 min aparat. Tak więc temat do zamknięcia i dziękuję wszystkim za pomoc : )

#11 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 21 May 2012 - 23:27

Nexusa nawet nie brałem pod uwage.

No i tu podstawowy błąd bo jesli rozważasz zakup telefonu z Android to nie ma lepszego telefonu na poznanie tego systemu jak Nexus. Bo to jedyny telefon z czystym systemem bez przerobek i wsparcie Google. Reszta telefonow to wariacje na temat tego co pochodzi z serca Nexus'a, innymi slowy odbieganie od oryginału :)

#12 michael2310

michael2310
  • 15 posts

Posted 21 May 2012 - 23:40

Tak szczerze mówiąc to androida poznałem już dawno temu i nawet teraz przesiadam sie z ericssona arc : ) Na początku roku obiecałem sobie, że zbieram na iphone'a ale nie wyszło, więc teraz zbieram na 5s ;d

#13 plato

plato
  • 252 posts

Posted 22 May 2012 - 09:49

No i tu podstawowy błąd bo jesli rozważasz zakup telefonu z Android to nie ma lepszego telefonu na poznanie tego systemu jak Nexus. Bo to jedyny telefon z czystym systemem bez przerobek i wsparcie Google. Reszta telefonow to wariacje na temat tego co pochodzi z serca Nexus'a, innymi slowy odbieganie od oryginału :)

Tak się składa, że mam htc one x, kumpel ma galaxy nexusa. Długo się zastanawiałem którego wybrać, wybór padł na htc ze względu na wygląd i wykonanie. Nie żałuje, htc w niczym nie odstaje od nexusa, a poza tym proponuje wejść w ustawienia w nexusie i znaleźć opcje przełączenie miedzy 2g a 3g, w htc to 2 kliknięcia. Ustawienia są dużo lepiej rozwiązane. Sense 4.0 naprawdę jest fajnie zrobione i jest kilka opcji w których jest lepsze od oryginału (o widgetach nie mówie bo nie korzystam z nich w ogóle).

#14 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 22 May 2012 - 10:47

Szkoda tylko, ze jak zwykle w natłoku ulepszeń i swiecideł zapomnieli o optymalizacji i zdarzaja sie przycinki. Wyszedl juz jakis update do niego? Dostal 4.0.4?

#15 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 22 May 2012 - 11:06

Jak w końcu Google skończy przejmować Motorolę, to mam nadzieję, że to właśnie ona zajmie się produkcją Nexusów. Myślę, że wielu osobom, które chciałyby doświadczyć czystego Androida przeszkadza to, że jakość wykonania Samsunga jest znakiem firmowym serii Nexus.

#16 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 22 May 2012 - 11:16

Witam Stoję przed wyborem nowego telefonu. Moim faworytem jest xperia S przez ekran i design...

Ekran to jego największa wada, zaraz obok nie działających u nas Sony Music Unlimited i Sony Video Unlimited.

Sony Xperia S – wadliwe wyświetlacze

Tak się składa, że mam htc one x, kumpel ma galaxy nexusa. Długo się zastanawiałem którego wybrać, wybór padł na htc ze względu na wygląd i wykonanie. Nie żałuje, htc w niczym nie odstaje od nexusa, a poza tym proponuje wejść w ustawienia w nexusie i znaleźć opcje przełączenie miedzy 2g a 3g, w htc to 2 kliknięcia. Ustawienia są dużo lepiej rozwiązane. Sense 4.0 naprawdę jest fajnie zrobione i jest kilka opcji w których jest lepsze od oryginału (o widgetach nie mówie bo nie korzystam z nich w ogóle).

Multitasking w HTC One X to fikcja

Tak jest. Nexus jest jedynym smartfonem z Androidem godnym polecenia. Za to jak masz ipoda touch 4 wiesz z czym się je ios więc jeśli Ci odpowiada to bierz 4s.

Nie jest godny polecenia, bo to telefon dla deweloperów z masą niedoróbek uciążliwych dla zwykłych użytkowników.

Galaxy Nexus – problemy

Jak w końcu Google skończy przejmować Motorolę, to mam nadzieję, że to właśnie ona zajmie się produkcją Nexusów. Myślę, że wielu osobom, które chciałyby doświadczyć czystego Androida przeszkadza to, że jakość wykonania Samsunga jest znakiem firmowym serii Nexus.

Nowych Nexusów ma być pięć.

Google planuje produkcję pięciu Nexusów jednocześnie

#17 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 22 May 2012 - 11:37

Tez mam taka nadzieje i licze na baterie pokroju Razr Maxx'a. Jakosc wykonania samsunga trzeba po prostu znieść :D Akurat ja juz wole znosic jego wygląd i plastik niz wiecznie nieudane romy od producentow sluchawek. Pierwszy Nexus natomiast byl od HTC i jak do tej pory jest to najlepiej wykonany Nexus ever.

---------- Wpis dodano o 12:37 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:33 ----------

Nie jest godny polecenia, bo to telefon dla deweloperów z masą niedoróbek

Ostatni update (poprawka do 4.0.4) wyeliminowala błąd ze zrywaniem polaczenia i telefon jest w koncu w 100% sprawny. Fakt faktem, Google troche odwalał lipe przez blisko pół roku od dnia wypuszczenia Galaxy Nexus. Na szczescie jest juz alles gut.

#18 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 22 May 2012 - 11:48

Ostatni update (poprawka do 4.0.4) wyeliminowala błąd ze zrywaniem polaczenia i telefon jest w koncu w 100% sprawny. Fakt faktem, Google troche odwalał lipe przez blisko pół roku od dnia wypuszczenia Galaxy Nexus. Na szczescie jest juz alles gut.

To dokładnie pokazuje, że aktualizacje Galaxy Nexusów nie wychodzą tak szybko jak obiecywali.

#19 plato

plato
  • 252 posts

Posted 22 May 2012 - 12:16

Szkoda tylko, ze jak zwykle w natłoku ulepszeń i swiecideł zapomnieli o optymalizacji i zdarzaja sie przycinki. Wyszedl juz jakis update do niego? Dostal 4.0.4?

Jedyne świecidełka z jakich korzystam to pogoda na lockscreenie, nie mam żadnych widżetów itp. Co do aktualizacji to aktualizacja oprogramowania wychodzi mniej więcej (jak na razie) co 2 tygodnie. Z każdą widać poprawę, zresztą różnice między tymi telefonami jak dla mnie są tak minimalne, że nie ma się o co spinać. U mnie zadecydował wygląd i tylna klapka nexusa.

---------- Wpis dodano o 13:16 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:58 ----------

Multitasking w HTC One X to fikcja

A co do tego, że multitask to fikcja, to nie wiem na jakiej wersji oprogramowania był robiony filmik z tego linku, u mnie tak nie ma. Mam otwarte 4 karty i każda działa od razu.

#20 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 22 May 2012 - 13:10

To dokładnie pokazuje, że aktualizacje Galaxy Nexusów nie wychodzą tak szybko jak obiecywali.

Wychodzą, tylko ze jednoczesnie poprawiając jedno psują drugie. Na szczescie ktos przywolal programistow do porzadku i po pol roku wydali w koncu w pelni sprawny system. Chce tylko zauwazyc, ze wiekszosc telefonow wydanych ostatnio wyszla na 4.0.3 wiec jeszcze przed nimi troche drogi zanim wygrzebią sie z bugow ktore dreczyly Nexus'a.

---------- Wpis dodano o 14:10 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:05 ----------

Jedyne świecidełka z jakich korzystam to pogoda na lockscreenie, nie mam żadnych widżetów itp. Co do aktualizacji to aktualizacja oprogramowania wychodzi mniej więcej (jak na razie) co 2 tygodnie. Z każdą widać poprawę, zresztą różnice między tymi telefonami jak dla mnie są tak minimalne, że nie ma się o co spinać. U mnie zadecydował wygląd i tylna klapka nexusa.

Ale to nie sa poprawki systemu bo ciagle jest 4.0.3 tylko tej nakladki :P Nie liczy sie.

#21 plato

plato
  • 252 posts

Posted 22 May 2012 - 13:23

Wychodzą, tylko ze jednoczesnie poprawiając jedno psują drugie.

Więc po co takie aktualizacje :)

#22 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 22 May 2012 - 13:37

Więc po co takie aktualizacje :)

Rownie dobrze można spytać po co wyszedł iOS5 skoro przeglądarka ciągle sie sypie :P
Jak to mówią - "new features, new bugs".

#23 michael2310

michael2310
  • 15 posts

Posted 22 May 2012 - 15:29

[QUOTE=Łukasz Ignacyk;1885413]Ekran to jego największa wada, zaraz obok nie działających u nas Sony Music Unlimited i Sony Video Unlimited.

[url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Sony_Xperia_S#Wadliwe_wy.C5.9Bwietlacze]Sony Xperia S – wadliwe wyświetlacze[/url]

Jest to w niewielkiej ilości telefonów. I z całym szacunkiem do Iphone'a ale pierwsze retiny w Iphone 4 też miały przebarwienia ;].
Chociaż powiem, że dzisiaj żałuję trochę, że wzięłem tą xperię mogłem czekać na 5 ;/. I jeszcze jedno pytanie, jak myślicie, czy za itouch4 i xperie s wyhacze nowego 5 ? ;d

#24 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 22 May 2012 - 15:37

Chociaż powiem, że dzisiaj żałuję trochę, że wzięłem tą xperię mogłem czekać na 5 ;/. I jeszcze jedno pytanie, jak myślicie, czy za itouch4 i xperie s wyhacze nowego 5 ? ;d

Co najwyżej 4S, bo są używane.

#25 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 22 May 2012 - 15:40

Na 16GB powinno styknąć, oczywiście z simlockiem Etiopia Mobile :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users