Xperia S, Motorola RAZR HTC one x SGS 3 czy iphone ?
Napisano 21 maja 2012 - 16:42

Napisano 21 maja 2012 - 16:45
Napisano 21 maja 2012 - 16:57
---------- Wpis dodano o 17:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:56 ----------
No i między iPod Touch 4 a iPhone 4S jest znacznie więcej różnic niż tylko modem GSM.
Napisano 21 maja 2012 - 17:15
Napisano 21 maja 2012 - 18:27
Napisano 21 maja 2012 - 18:50
/QUOTE]
Tak jest. Nexus jest jedynym smartfonem z Androidem godnym polecenia. Za to jak masz ipoda touch 4 wiesz z czym się je ios więc jeśli Ci odpowiada to bierz 4s.
Napisano 21 maja 2012 - 19:32

Napisano 21 maja 2012 - 20:04

Napisano 21 maja 2012 - 20:13

Napisano 21 maja 2012 - 21:20
Napisano 21 maja 2012 - 23:27
Nexusa nawet nie brałem pod uwage.
No i tu podstawowy błąd bo jesli rozważasz zakup telefonu z Android to nie ma lepszego telefonu na poznanie tego systemu jak Nexus. Bo to jedyny telefon z czystym systemem bez przerobek i wsparcie Google. Reszta telefonow to wariacje na temat tego co pochodzi z serca Nexus'a, innymi slowy odbieganie od oryginału

Napisano 21 maja 2012 - 23:40
Napisano 22 maja 2012 - 09:49
Tak się składa, że mam htc one x, kumpel ma galaxy nexusa. Długo się zastanawiałem którego wybrać, wybór padł na htc ze względu na wygląd i wykonanie. Nie żałuje, htc w niczym nie odstaje od nexusa, a poza tym proponuje wejść w ustawienia w nexusie i znaleźć opcje przełączenie miedzy 2g a 3g, w htc to 2 kliknięcia. Ustawienia są dużo lepiej rozwiązane. Sense 4.0 naprawdę jest fajnie zrobione i jest kilka opcji w których jest lepsze od oryginału (o widgetach nie mówie bo nie korzystam z nich w ogóle).No i tu podstawowy błąd bo jesli rozważasz zakup telefonu z Android to nie ma lepszego telefonu na poznanie tego systemu jak Nexus. Bo to jedyny telefon z czystym systemem bez przerobek i wsparcie Google. Reszta telefonow to wariacje na temat tego co pochodzi z serca Nexus'a, innymi slowy odbieganie od oryginału
Napisano 22 maja 2012 - 10:47
Napisano 22 maja 2012 - 11:06
No i tu podstawowy błąd bo jesli rozważasz zakup telefonu z Android to nie ma lepszego telefonu na poznanie tego systemu jak Nexus. Bo to jedyny telefon z czystym systemem bez przerobek i wsparcie Google. Reszta telefonow to wariacje na temat tego co pochodzi z serca Nexus'a, innymi slowy odbieganie od oryginału
Jak w końcu Google skończy przejmować Motorolę, to mam nadzieję, że to właśnie ona zajmie się produkcją Nexusów. Myślę, że wielu osobom, które chciałyby doświadczyć czystego Androida przeszkadza to, że jakość wykonania Samsunga jest znakiem firmowym serii Nexus.
Napisano 22 maja 2012 - 11:16
Ekran to jego największa wada, zaraz obok nie działających u nas Sony Music Unlimited i Sony Video Unlimited.Witam Stoję przed wyborem nowego telefonu. Moim faworytem jest xperia S przez ekran i design...
Sony Xperia S – wadliwe wyświetlacze
Multitasking w HTC One X to fikcjaTak się składa, że mam htc one x, kumpel ma galaxy nexusa. Długo się zastanawiałem którego wybrać, wybór padł na htc ze względu na wygląd i wykonanie. Nie żałuje, htc w niczym nie odstaje od nexusa, a poza tym proponuje wejść w ustawienia w nexusie i znaleźć opcje przełączenie miedzy 2g a 3g, w htc to 2 kliknięcia. Ustawienia są dużo lepiej rozwiązane. Sense 4.0 naprawdę jest fajnie zrobione i jest kilka opcji w których jest lepsze od oryginału (o widgetach nie mówie bo nie korzystam z nich w ogóle).
Nie jest godny polecenia, bo to telefon dla deweloperów z masą niedoróbek uciążliwych dla zwykłych użytkowników.Tak jest. Nexus jest jedynym smartfonem z Androidem godnym polecenia. Za to jak masz ipoda touch 4 wiesz z czym się je ios więc jeśli Ci odpowiada to bierz 4s.
Galaxy Nexus – problemy
Nowych Nexusów ma być pięć.Jak w końcu Google skończy przejmować Motorolę, to mam nadzieję, że to właśnie ona zajmie się produkcją Nexusów. Myślę, że wielu osobom, które chciałyby doświadczyć czystego Androida przeszkadza to, że jakość wykonania Samsunga jest znakiem firmowym serii Nexus.
Google planuje produkcję pięciu Nexusów jednocześnie
Napisano 22 maja 2012 - 11:37
Jak w końcu Google skończy przejmować Motorolę, to mam nadzieję, że to właśnie ona zajmie się produkcją Nexusów. Myślę, że wielu osobom, które chciałyby doświadczyć czystego Androida przeszkadza to, że jakość wykonania Samsunga jest znakiem firmowym serii Nexus.
Tez mam taka nadzieje i licze na baterie pokroju Razr Maxx'a. Jakosc wykonania samsunga trzeba po prostu znieść

---------- Wpis dodano o 12:37 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:33 ----------
Nie jest godny polecenia, bo to telefon dla deweloperów z masą niedoróbek
Ostatni update (poprawka do 4.0.4) wyeliminowala błąd ze zrywaniem polaczenia i telefon jest w koncu w 100% sprawny. Fakt faktem, Google troche odwalał lipe przez blisko pół roku od dnia wypuszczenia Galaxy Nexus. Na szczescie jest juz alles gut.
Napisano 22 maja 2012 - 11:48
Ostatni update (poprawka do 4.0.4) wyeliminowala błąd ze zrywaniem polaczenia i telefon jest w koncu w 100% sprawny. Fakt faktem, Google troche odwalał lipe przez blisko pół roku od dnia wypuszczenia Galaxy Nexus. Na szczescie jest juz alles gut.
To dokładnie pokazuje, że aktualizacje Galaxy Nexusów nie wychodzą tak szybko jak obiecywali.
Napisano 22 maja 2012 - 12:16
Jedyne świecidełka z jakich korzystam to pogoda na lockscreenie, nie mam żadnych widżetów itp. Co do aktualizacji to aktualizacja oprogramowania wychodzi mniej więcej (jak na razie) co 2 tygodnie. Z każdą widać poprawę, zresztą różnice między tymi telefonami jak dla mnie są tak minimalne, że nie ma się o co spinać. U mnie zadecydował wygląd i tylna klapka nexusa.Szkoda tylko, ze jak zwykle w natłoku ulepszeń i swiecideł zapomnieli o optymalizacji i zdarzaja sie przycinki. Wyszedl juz jakis update do niego? Dostal 4.0.4?
---------- Wpis dodano o 13:16 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:58 ----------
A co do tego, że multitask to fikcja, to nie wiem na jakiej wersji oprogramowania był robiony filmik z tego linku, u mnie tak nie ma. Mam otwarte 4 karty i każda działa od razu.
Napisano 22 maja 2012 - 13:10
To dokładnie pokazuje, że aktualizacje Galaxy Nexusów nie wychodzą tak szybko jak obiecywali.
Wychodzą, tylko ze jednoczesnie poprawiając jedno psują drugie. Na szczescie ktos przywolal programistow do porzadku i po pol roku wydali w koncu w pelni sprawny system. Chce tylko zauwazyc, ze wiekszosc telefonow wydanych ostatnio wyszla na 4.0.3 wiec jeszcze przed nimi troche drogi zanim wygrzebią sie z bugow ktore dreczyly Nexus'a.
---------- Wpis dodano o 14:10 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:05 ----------
Jedyne świecidełka z jakich korzystam to pogoda na lockscreenie, nie mam żadnych widżetów itp. Co do aktualizacji to aktualizacja oprogramowania wychodzi mniej więcej (jak na razie) co 2 tygodnie. Z każdą widać poprawę, zresztą różnice między tymi telefonami jak dla mnie są tak minimalne, że nie ma się o co spinać. U mnie zadecydował wygląd i tylna klapka nexusa.
Ale to nie sa poprawki systemu bo ciagle jest 4.0.3 tylko tej nakladki

Napisano 22 maja 2012 - 13:23
Więc po co takie aktualizacjeWychodzą, tylko ze jednoczesnie poprawiając jedno psują drugie.

Napisano 22 maja 2012 - 13:37
Więc po co takie aktualizacje
Rownie dobrze można spytać po co wyszedł iOS5 skoro przeglądarka ciągle sie sypie

Jak to mówią - "new features, new bugs".
Napisano 22 maja 2012 - 15:29
[url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Sony_Xperia_S#Wadliwe_wy.C5.9Bwietlacze]Sony Xperia S – wadliwe wyświetlacze[/url]
Jest to w niewielkiej ilości telefonów. I z całym szacunkiem do Iphone'a ale pierwsze retiny w Iphone 4 też miały przebarwienia ;].
Chociaż powiem, że dzisiaj żałuję trochę, że wzięłem tą xperię mogłem czekać na 5 ;/. I jeszcze jedno pytanie, jak myślicie, czy za itouch4 i xperie s wyhacze nowego 5 ? ;d
Napisano 22 maja 2012 - 15:37
Co najwyżej 4S, bo są używane.Chociaż powiem, że dzisiaj żałuję trochę, że wzięłem tą xperię mogłem czekać na 5 ;/. I jeszcze jedno pytanie, jak myślicie, czy za itouch4 i xperie s wyhacze nowego 5 ? ;d
Napisano 22 maja 2012 - 15:40

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych