Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Wrocław] MBA czyszczenie (?) po zalaniu - gdzie najlepiej?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 missyseepy

missyseepy
  • 15 postów

Napisano 21 maja 2012 - 08:39

MacBook Air zalany wczoraj słodką herbatą, od razu odwrócony do góry nogami, dobrze wystrząśnięty i wytarty. Niby działa, ale ma kilka niepokojących objawów: 1. Oczywiście klawisze chodzą dość cieżko, jednak cukier robi swoje 2. Zasilacz nie ładuje - nie świeci się diodka, Mak jeden raz pokazał, ze jest podłączony (not charging), poza tym nic się nie dzieje 3. Nie usypia po zamknięciu, wręcz będąc wyłączony włącza się po zamknięciu klapy. 4. Nie reaguje na klawisz włączania, wszystkie inne klawisze są ok. Pytanie - gdzie we Wrocławiu oddać go do serwisu? Kupiony w listopadzie 2011 w iSpocie, ale wiadomo, gwarancji już nie ma więc zastanawiam się czy mamy jakiś dobry serwis pogwarancyjny? Nie bardzo uśmiecha mi się wysyłanie go do Wawy czy Krk, w takich przypadkach lepiej działać szybko... Bardzo proszę o pomoc, sprawa raczej pilna :)

#2 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 postów
  • SkądKalisz

Napisano 21 maja 2012 - 13:02

Jak nie ma gwarancji? Przecież masz ją do listopada 2012 ! czytałeś ?

#3 missyseepy

missyseepy
  • 15 postów

Napisano 21 maja 2012 - 13:44

Jak nie ma gwarancji? Przecież masz ją do listopada 2012 ! [URL="http://myapple.pl/content/3241-otwarcie-nowego-salonu-cortland-w-galerii-sky-tower-juz-24-maja.html"]czytałeś[/URL] ?

Właśnie czytałam (chociaż niekoniecznie link o otwarciu nowego Cortlandu). Z tego, co wiem, gwarancja nie obejmuje zalania komputera ;)

Po przeczytaniu kilku watków zdecydowałam jednak unikać Cortlandu i iSpota i wysłać do naprawy do Krakowa - liczę na naprawę / wymianę małych części, zamiast całej płyty głównej za 3000+ zł...

#4 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 21 maja 2012 - 14:08

Polecam "MAG-COM Serwis Laptopów".

Z usług: Serwis laptopów Apple, Wrocław | Serwis komputerowy OLIMP, Wrocław zdarzyło mi się korzystać, i wiem, że już się tam nigdy nie wybiorę.
Omijaj także szerokim łukiem:
- Kontakt - Serwis notebooków Wrocław Naprawa laptopów | LAPTOP SPA - Nowoczesny serwis komputerowy
- xmobil Naprawa Laptopów, Xbox 360, PlayStation i Serwis GSM-WROCŁAW (laptopa bym im kolejny raz nie powierzył, lecz telefon tak :)).
... Jak Wrocław to polecam:
http://www.mag-com.pl/kontakt.php

#5 arvika

arvika
  • 1 501 postów

Napisano 21 maja 2012 - 14:27

Jak najszybciej dostarcz go do serwisu, póki korozja nie rozprzestrzeni się.

#6 missyseepy

missyseepy
  • 15 postów

Napisano 21 maja 2012 - 14:31

Jak najszybciej dostarcz go do serwisu, póki korozja nie rozprzestrzeni się.

Właśnie czekam na kuriera, żeby odebrał ode mnie Macbooka, jutro będzie u was ;)

#7 arvika

arvika
  • 1 501 postów

Napisano 21 maja 2012 - 16:13

Jak tylko dotrze dam znać :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych