Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Sposób prawidłowego wyłączania ATV 3g.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 celsus

celsus
  • 33 postów
  • SkądKłodzko

Napisano 21 maja 2012 - 07:03

Witam! W jaki spoób prawidłowo wyłączyć ATV 3g. ? W ustawieniach ogólnych jest opcja "Uśpij", czy to jedyny spoób na jego wyłączenie, czy jest inna możliwość ? Dziękuję i pozdrawiam.;)

#2 AdamDz

AdamDz
  • 376 postów
  • SkądEsbjerg Dania

Napisano 21 maja 2012 - 08:22

To jedyna opcja poza odłączeniem kabla zasilającego, w stanie uśpienia pobiera tylko 1 W, podczas pracy tylko 2,5 W.

#3 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 21 maja 2012 - 18:39

Jak zostawisz go w spokojuw menu głównym - sam pójdzie spać po ok 10-15min Generalnie - nie ma sie czym przejmować. Mozna wyłaczac w trakcie pracy "na chama" np przez odłaczenie od sieci (ja mam to zrealizowane na pilocie On/OFF wpiętym pomiedzy przedłuzacz a ATV)

#4 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 21 maja 2012 - 21:22

Ale kombinujecie, a nie prosciej przytrzymac okrągły przycisk na pilocie, żeby go wyłączyć, niż wyłączać z kabla albo latając po menu ?

#5 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 22 maja 2012 - 05:21

Nie- nie prosciej U mnie na samych stand'bajach miałem 100W poboru prądu tyllko w moim pokoju (zmierzone miernikiem) . Np sam subwoofer zżerał non stop 15W (na stand-by) do tego "trochę" innej elektroniki Po zakupie kompletu wyłączników rachunki za prad spadły z 330 na 230 zł (kupiłem 3 komplety dla 3 pomieszczeń) Inwestycja zwrociła mi się po 2 rachunkach

#6 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 22 maja 2012 - 08:38

Nie- nie prosciej

U mnie na samych stand'bajach miałem 100W poboru prądu tyllko w moim pokoju (zmierzone miernikiem) . Np sam subwoofer zżerał non stop 15W (na stand-by) do tego "trochę" innej elektroniki
Po zakupie kompletu wyłączników rachunki za prad spadły z 330 na 230 zł (kupiłem 3 komplety dla 3 pomieszczeń) Inwestycja zwrociła mi się po 2 rachunkach

Fajnie, że nie prościej, tylko odpowiedziałem na pytanie autora jak wyłączyć prosto ATV a Ty dajesz wywód o poborze prądu ? Chyba wątki Ci się pozajączkowały :P

#7 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 22 maja 2012 - 08:58

Nic mi się nie pomieszało. Dla mnie wyłączenie urządzenia oznacza coś innego niż dla Ciebie. Równie dobrze możesz wogóle nie wyłączać - bo po co ?

#8 massacrrrre

massacrrrre
  • 240 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 maja 2012 - 10:36

Twoja matematyka jest jak najbadziej prawidlowa, jednak bierz pod uwage, ze niektore urzadzenia nie lubia wylaczania w ten sposob.

#9 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 22 maja 2012 - 11:03

Podaj przykład Na pewno nie jest nim ATV ani ŻADNE urządzenie jakie znam (wprowadzone wcześniej w stand-by) Przeciwnie - KAŻDA INSTRUKCJA zaleca by w wypadku nieużywania urzadzenia - odłączac je od sieci.

#10 kamon222

kamon222
  • 5 postów

Napisano 19 kwietnia 2015 - 07:24

Kolega mobor jak zwykle musi mieć ostatnie słowo w dyskusji, nie ważne że w tym przypadku nic do niej nie wnosi

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych