Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Brak autoryzacji - nic nie pomaga

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 cael

cael
  • 26 postów

Napisano 17 maja 2012 - 12:02

Witam, proszę o pomoc z następującym problemem: w Ipodzie nie mogę wgrać żadnych rzeczy z iTunesa. Wyskakuje błąd o problemie z autoryzacją. Próbowałem następujących rzeczy: -przeinstalowałem iTunesa, próbowałem na różnych wersjach - próbowałem na innym komputerze - oczywiście na początku Store-autoryzuj komputer Nic nie pomaga, proszę o pomoc, co mogę jeszcze zrobić

#2 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 maja 2012 - 12:04

A skąd pochodzą "rzeczy" które chcesz wgrać? Jaki masz soft? iPod Touch której generacji?

#3 cael

cael
  • 26 postów

Napisano 17 maja 2012 - 12:08

Mój nie rzeczowy język wynika z tego, że jest to mój pierwszy kontakt z Apple. Próbuję to wszystko wrzucić z iTubesa - najnowsza wersja pobrana ze strony Apple. Wchodząc w iTunesa - podsumowanie jest informacja: wersja programu 3.1.3 Dodam, że z dodawaniem muzyki nie ma problemu, problem występuje przy aplikacjach

#4 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 maja 2012 - 12:09

Kolego pisz nieco mniej chaotycznie. Jakie rzeczy chcesz "wrzucić" i skąd pochodzą? Jak je pobrałeś? 3.1.3 to rozumiem wersja oprogramowania na iPodzie?

#5 cael

cael
  • 26 postów

Napisano 17 maja 2012 - 12:13

Postaram się łopatologicznie to napisać, najprościej jak potrafię :) Podłączam iPoda do komputera, włączam iTunesa, pobieram aplikację - jest widoczna w zakładce urządzenia-iPod-app, po czym zaznaczam ją i synchronizuję, po czym na końcu występują następujące komunikaty: 1. Program"xyz" nie został zainstalowany, ponieważ wymaga nowszej wersji oprogramowania 2. Nie można było przenieść kupionej rzeczy, do biblioteki iTunes, ponieważ nie masz autoryzacji do używania jej na tym komputerze * zgadza się, 3.1.3 to wersja na iPodzie

#6 plalex

plalex
  • 13 postów

Napisano 17 maja 2012 - 12:16

1. Program"xyz" nie został zainstalowany, ponieważ wymaga nowszej wersji oprogramowania
2. Nie można było przenieść kupionej rzeczy, do biblioteki iTunes, ponieważ nie masz autoryzacji do używania jej na tym komputerze

1. Tutaj chyba wszystko jest jasne - ta aplikacja wymaga wyższej wersji oprogramowania w iPod.
2. Może na iPod masz rzeczy zakupione przez inne konto Apple ID? (i nie jest ono dodatkowo autoryzowane na komputerze?)

#7 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 maja 2012 - 12:16

1. Pierwszy komunikat oznacza że rzeczy, którą próbujesz zainstalować wymaga wyższej wersji oprogramowania niż ta którą masz na iPodzie, czyli minimum np 4.0. Nadal nie wiem, której generacji masz iPoda Touch. 2. Problem dotyczy autoryzacji komputera, spróbuj cofnąc autoryzację w Itunes i ponownie wybierz autoryzuj ten komputer.

#8 cael

cael
  • 26 postów

Napisano 17 maja 2012 - 12:19

Faktycznie miało miejsce kupowania aplikacji z innego konta, do którego nie mam obecnie dostępu, a co do wersji softu. Jest szansa usunięcia poprzednich aplikacji, jakis restart lub coś takiego? I w jaki sposób mogę zaktualizować soft? #Lokria - zrobiłem tak jak mówiłeś z wycofaniem autoryzacji i problem jest nadal # To jest pierwsza generacja, waśnie gdzieś przeczytałem, że nie ma opcji zrobienia softu 4.0 o którym piszesz, jest to prawdą?

#9 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 maja 2012 - 12:40

Tak soft 3.1.3 to ostatni soft na Twoje urządzenie. Zatem nie zaaktualizujesz softu, bo itunes wypluje komunikat że masz aktualny soft. Skąd chcesz usuwać te aplikacje z komputera czy Ipoda?

#10 cael

cael
  • 26 postów

Napisano 17 maja 2012 - 13:30

Chcę je usunąć z iPoda. Rozumiem, że nie ma żadnej możlwiości zmiany softu, a co za tym idzie, aplikacje, przy których występuje błąd dotyczący starego oprogramowania nie jestem w żaden inny sposób wrzucić na iPoda?

#11 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 maja 2012 - 13:33

Na iPodzie przytrzymaj ikonę aplikacji którą chcesz usunąć aż zacznie się "trząść" i pojawi się krzyżyk. Kliknij w niego i usuniesz aplikację.

Co do możliwości wgrania aplikacji wymagających wyższego softu zerknij tu http://myapple.pl/cy...-fwchanger.html
http://myapple.pl/ip...k-powinien.html
http://myapple.pl/ip...-fwchanger.html

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych