Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Czy ipod touch 4g nadal nadaje się do gier czy trzeba coś lepszego?

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Kamil_Adam

Kamil_Adam
  • 2 posts

Posted 12 May 2012 - 21:19

Witam! Jestem zainteresowany kupnem ipod'a touch 4g w wersji albo 32 albo 64 Gb, głownie do gier. I mam pytanie czy nadal nadaje się do gier, tzn. działają na nim bez przycinek nowsze gry takie jak Modern Combat 3, GTA 3 czy Max Payne? Pytam się gdyż mój obecny smartfon (Samsung Galaxy S) mimo w miarę dobrej specyfikacji nie nadaję się już do nowszych gier...

#2 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 posts
  • SkądKalisz

Posted 12 May 2012 - 21:29

Już lepiej kup iPhone'a czwórkę, albo poczekaj do czerwca jak piątka wyjdzie i 4Sa kupisz, w sumie jest szansa nawet na nowego iPoda Touch, ponieważ obecna wersja trochę już ma.

#3 Kamil_Adam

Kamil_Adam
  • 2 posts

Posted 13 May 2012 - 16:51

Jest aż tak źle? Pytam się bo w większości gier w iTunes np. Max Payne w wymaganiach jest nawet jeszcze iPod Touch 3G i oczywiście 4G, a co do iPhona jeśli miałbym wydać 2000 zł to raczej na iPada to raz a dwa że wolałbym teraz kupić iPod'a 4g a w styczniu Nowego iPada 3 (nie tego co już jest tylko tego co jeszcze nie zapowiedzieli :P)bo teraz jeszcze nie mam tyle kasy.

#4 TheGinGers

TheGinGers
  • 236 posts
  • SkądLublin, PL

Posted 13 May 2012 - 17:05

Na YT zobacz mniej więcej jak chodzą gry na 4G i zobacz bo chyba nie masz zamiaru dzwonić i wydać więcej na iPhona :)

#5 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 posts
  • SkądKalisz

Posted 13 May 2012 - 18:17

przeciez mozesz kupić ip 4 za 1000 z simlockiem lub cdma.

#6 TheGinGers

TheGinGers
  • 236 posts
  • SkądLublin, PL

Posted 13 May 2012 - 18:49

iPhone 4 vs iPod Touch 4G: Speed, Display, and Camera

#7 walcz

walcz
  • 61 posts
  • Skądmyapple.pl

Posted 13 May 2012 - 19:14

Ja na ipodzie gram w maxa payne'a, batmana itp. bez problemów żadnej ścinki.

#8 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 13 May 2012 - 19:26

Już lepiej kup iPhone'a czwórkę, albo poczekaj do czerwca jak piątka wyjdzie i 4Sa kupisz, w sumie jest szansa nawet na nowego iPoda Touch, ponieważ obecna wersja trochę już ma.

Koleś chce kupić skuter do pojeżdżenia a ty radzisz mu żeby lepiej kupił samochód albo chodził pieszo i czekał na nowy model.

@Kamil_Adam: Jak lubisz grać to może zainteresuj się PS Vita albo Nintendo 3DS.

#9 iPhone 25

iPhone 25
  • 1030 posts
  • SkądKielce

Posted 13 May 2012 - 20:55

No bez przesady na iPodzie jeszcze pogra w gierki moze niektóre bedą delikatnie klatkowac ale to naprawdę sporadycznie a jeżeli tylko do gier to nie koniecznie iPhone trzeba kupować

#10 aerO^

aerO^
  • 894 posts

Posted 13 May 2012 - 21:47

Do gierek najlepiej PSVita tylko gry drogie i mało ich, a do minigierek na iOS to iPad 2, od 256MB trafi Cię później szlak, IB II strasznie chodzi na iPhone 4, więc na iPT4 może być tylko gorzej i częste crashe. Po za tym nawet jeżeli ktoś tu będzie próbował wmówić mi, że mu nie tnie na jego iPT4 to znaczy, że nie widział iPada 2/the new w akcji, na którym wszystko chodzi bardzo płynnie, a na iPT4/iPad1/iP4 chodzi to z wybrakowaną grafiką, od czasu do czasu przytnie czasem się wywali do SB, a nawet jeżeli nie to gra ma na moje oko około 15-20 fps jak nie mniej.Pewnie na dodatek w tym roku Apple odetnie support dla iPT4 i potem większość gierek które nawet teraz działają będą wysypywały "iOS 6 required".

#11 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 13 May 2012 - 23:53

Do gierek najlepiej PSVita tylko gry drogie i mało ich, a do minigierek na iOS to iPad 2, od 256MB trafi Cię później szlak, IB II strasznie chodzi na iPhone 4, więc na iPT4 może być tylko gorzej i częste crashe. Po za tym nawet jeżeli ktoś tu będzie próbował wmówić mi, że mu nie tnie na jego iPT4 to znaczy, że nie widział iPada 2/the new w akcji, na którym wszystko chodzi bardzo płynnie, a na iPT4/iPad1/iP4 chodzi to z wybrakowaną grafiką, od czasu do czasu przytnie czasem się wywali do SB, a nawet jeżeli nie to gra ma na moje oko około 15-20 fps jak nie mniej.Pewnie na dodatek w tym roku Apple odetnie support dla iPT4 i potem większość gierek które nawet teraz działają będą wysypywały "iOS 6 required".

Dla platformy A4 (iPad 1/iPhone 4/iPod Touch 4G) zostal jeszcze rok. To 3GS i iPod Touch 3G odpadnie w tym roku.

#12 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 14 May 2012 - 07:17

Jeszcze PSP GO jest fajną opcją i jest wiele tytułów ;-)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users