Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Uszkodzony chip basebandu w 3GS, części z 3G?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Alanowsky

Alanowsky
  • 15 postów

Napisano 11 maja 2012 - 18:20

Witam.

Jestem nieszczęśliwym posiadaczem iPhona 3GS z uszkodzonym basebandem, kupiłem go już dawno temu za śmieszne pieniądze i większość czasu przeleżał w szafie, gdyż nie miałem ani czasu, ani chęci, żeby zainwestować w jego naprawę. No i teraz nadarzyła mi się okazja, ponieważ jestem w posiadaniu całkiem sprawnego iPhona 3G ze zbitym wyświetlaczem. Początkowo miałem koncepcję, w której zamieniam płyty główne ze sobą i mam iPhona 3G w ładnej obudowie od 3GS'a. Ale idąc tym tropem napotkałem się na wpis na wikipedii:

[X-Gold 608]
This is the baseband processor used in the iPhone 3G, iPhone 3GS and iPad (3G version).

I teraz tu nasuwa się moje pytanie, czy chip basebandu jest dokładnie taki sam w obu modelach iPhona i czy mogę go po prostu wymienić ciesząc się sprawnym 3GS'em?

Pozdrawiam.

#2 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 11 maja 2012 - 19:08

Podejrzewam ze nie choc z takim pytaniem to na forum elektrody. Wg mnie w basebandzie jest zaprogramowane pare innych rzeczy i nie mozna ich wyrwac z jednego i przelozyc do drugiego to po pierwsze a po drugie nie wiem kto ci sie podejmie takiej operacji bo jest ona bardzo trudna, klej na ukladzie , trzeba miec odpowiednie sita, ogolnie ciezka i ryzykowna sprawa ja bym z miejsca skreslil taka opcje.

#3 viewsonic666

viewsonic666
  • 239 postów
  • Skądcr0ydon

Napisano 12 maja 2012 - 01:37

Niemożliwe, chip z 3g jest troszkę większy od tego z 3gs-a i już nie pasuje :/ Ale LCD do 3G na ebayu UK całkiem tanie są więc ja bym po prostu kupił na twoim miejscu go. Spróbuj też od nowa wgrać BB z ipada do tego 3gs-a tez :D

Zawsze możesz kupić to: www.beijingiphonerepair.com/store/#ecwid:category=807125&mode=product&product=10020871

#4 Alanowsky

Alanowsky
  • 15 postów

Napisano 14 maja 2012 - 21:20

Czyli nic z tego raczej nie wyjdzie. Mówi się trudno. :P

Spróbuj też od nowa wgrać BB z ipada do tego 3gs-a tez :D

Próbowałem, ale iPhone nagle zawiesza się na błędzie:

panic: We are hanging here...

Więc chyba tu ponowne wgrywanie bb nie pomoże. :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych