Witam
Do tej pory ciągle używałem PS3 Media server. A teraz widzę pełno innych programów, Plex wygląda ładnie ale przede wszystkim zależy mi na tym żeby spełniał dobrze swoją funkcje, wygląd nie jest istotny bo taki program ma działać w tle. Jest jeszcze Nullriver MediaLink. Którego używacie? Który DZIŚ jest najlepszy?
Pozdrawiam

Jaki 'Media server' - PS3 media server czy może Plex albo Medialink?
Rozpoczęty przez
FishBB
, 08 maj 2012 07:42
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08 maja 2012 - 07:42
Napisano 08 maja 2012 - 10:14
Ja osobiście miałem duże problemy (jeszcze pod windą) z ustawieniem PS3 media serwer i znalazłem Serviio. Przesiadając się na mac'a nie testowałem nic innego jak tylko zainstalowałem.
Serviio jest banalny w podstawowej obsłudze - z TV Samsung UE40D5500 śmiga bezproblemowo, z telefonem LG (android) również śmigał. Ma również możliwości zrzucania obrazu z kompa na TV przy użyciu VLC (trzeba jednak się trochę przy tym pobawić).
Napisano 08 maja 2012 - 11:14
jak filmy .mkv i biblioteka iTunes? bo to mnie najbardziej interesuje. W PS3 media server działało to bardzo dobrze, ale szukam alternatywy bo teraz widzę coraz więcej różnych takich aplikacji.
Napisano 11 maja 2012 - 08:34
U mnie mkv lecą bez transkodowania - 1080p bez zacinania. oczywiście TV obsługuje mkv i mp4 i przez router jakiś zwykły za 80 zeta. Transkodowaniem nie bawiłem się zbytnio, ponieważ nie było takiej potrzeby. Co do biblioteki iTunes to nie bardzo rozumiem o co chodzi? Nie używam praktycznie iTunes'a.
W serviio udostepniasz foldery jakie chcesz, klikasz czy to folder z muzą, filmami czy tez zdjęciami i TV mi wszystko wyświetla jak sie przynależy
Napisano 24 maja 2012 - 10:11
Co do biblioteki iTunes to nie bardzo rozumiem o co chodzi? Nie używam praktycznie iTunes'a.
W serviio udostepniasz foldery jakie chcesz, klikasz czy to folder z muzą, filmami czy tez zdjęciami i TV mi wszystko wyświetla jak sie przynależy
Chodzi o to żeby muzyka była posegregowana dokładnie tak jak w bibliotece iTunes. Serviio nie radzi sobie ani z iTunes ani z iPhoto.
Ja używam od dłuższego czasu płatnego Playback i jestem zadowolony. Serviio jest o tyle fajny, że przy odrobinie chęci można sobie odtwarzać streamy z internetu, do reszty (przynajmniej na Maku) wolałbym PS3 Media Server.
Napisano 26 maja 2012 - 08:42
ja jednak zostałem przy PS3 media server. Chyba najlepsze wsparcie, i wszystko działa. Myślałem że jest coś lepszego ale nie znalazłem niestety. Używałem jeszcze Nullriver MediaLink ale za mało opcji ma.
Kac309 - jakbyś porównał Playback z PS3 media server?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych