Zerwanie umowy z T-Mobile - przegięcie z ich strony.
Napisano 04 maja 2012 - 21:52
Napisano 04 maja 2012 - 21:54
Napisano 04 maja 2012 - 21:59

Napisano 04 maja 2012 - 22:00
Napisano 04 maja 2012 - 22:05
pierwszy rachunek zawsze jest podwójny, nie masz się czym martwić, po prostu płacisz miesiąc na przód i tak jak potem ostatniego rachunku nie płacisz. opłata aktywacyjna również jest zawsze chyba 61zł i jest jednorazowa. Rachunek Era od czasu jak przerodziła sie w T-mobile robi tak, że zamiast całość jako abonament masz rozbite to na rate + abonament, jednak nie płacisz nic więcej, ja np.: wziąłem 120zł abonamentu, a na fakturze mam rozpisane 90zł rata za telefon i 30zł abonamentu
to jakiś ich trick księgowy (jeszcze nie wiem jaki) ale jakby nie patrzeć suma sumarum się zgadza, więc jest ok
Ja mam abonament + ratę, a poinformowali mnie, że rata jest wbita w cenę abonamentu.
Ktoś się orientuje ile ta "kwota umowna" może wynosić?
Napisano 04 maja 2012 - 22:06
Ja mam abonament + ratę, a poinformowali mnie, że rata jest wbita w cenę abonamentu.
Ktoś się orientuje ile ta "kwota umowna" może wynosić?
Masz ją określoną w umowie. Przeczytaj.
Napisano 04 maja 2012 - 22:07
Napisano 04 maja 2012 - 22:08
Napisano 04 maja 2012 - 22:10
Napisano 04 maja 2012 - 22:29
No to tak jak napisał stroner30 - masz abonament + ratę.
Czy abonamet i rata wynoszą razem tyle ile miał wynosić twój abonament?
Nie - abonament 245 + 170zł rat.
---------- Wpis dodano o 23:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:10 ----------
Dobra no zrobili mnie w jajo, baba poleciała po bandzie ze mną nie informując w żadnym stopniu o tym, że to są raty (a pytałem....). Doszukałem się kary i na iPada wynosi 800zł więc można przeboleć, ale bez obecnego numeru mi się nie widzi żyć + kara 1850zł. Niestety, ale kombinują jak się tylko da i pakują klientów w bagno. Ich umowa jest nieczytelna i konsultanci wciskają kit..
Napisano 04 maja 2012 - 22:31

Napisano 04 maja 2012 - 22:35

---------- Wpis dodano o 23:35 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:32 ----------
szczerze mówiąć coś mała ta kara na iPada . . . Sądząc po pierwszym wpisie dałeś za niego około 500zł (bo pisałeś że 900 za obydwa więc uśredniłem) i kara 800zł, to daje 1300zł. Za tą cenę nawet na allegro nie kupić nowego iPada, nawet 2 generacji. Więc chyba nadal nie potrafisz czytać swojej umowy, pomimo, że masz ją w domu i nikt nad Tobą nie stoi

Napisano 04 maja 2012 - 22:39
Umowy raczej nie zerwiesz z korzyścią dla siebie, jedyne co Ci pozostaje to sprzedać iPhone'a i iPada a następnie przeznaczyć to na pokrycie zobowiązań wobec firmy. Dzisiaj trzeba przeczytać wszystko co się podpisuje i uważać na te umowy bo można się nieźle wpakować
Oba urządzenia zostały kupione do używania, więc raczej ich nie sprzedam. Już wolałbym zapłacić karę za iPada i lecieć na doładowaniach np. w Orange.
W tym problem, że zaprzeczyli, że będę musiał płacić, bo to jest włożone w kwotę abonamentu, a kwota abonamentu wynosi 110-120zł, więc nie ma się o co martwić. Muszę usiąść jutro na spokojnie, poczytać tą umowę jeszcze z 50 razy i sobie spisać te cuda z umowy.przy zakupie pod fakturą powinieneś mieć podpięty harmonogram tych rat. Podpisałeś to ;-) jeśli tam masz abo 245 i raty po 175 to nic nie zrobisz ;-) nie doczytałeś, Twój problem, ale nie martw się podobno 80% polaków nie czyta umów przed podpisaniem, więc masz z kim łączyć się w bólu
---------- Wpis dodano o 23:39 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:36 ----------
szczerze mówiąć coś mała ta kara na iPada . . . Sądząc po pierwszym wpisie dałeś za niego około 500zł (bo pisałeś że 900 za obydwa więc uśredniłem) i kara 800zł, to daje 1300zł. Za tą cenę nawet na allegro nie kupić nowego iPada, nawet 2 generacji. Więc chyba nadal nie potrafisz czytać swojej umowy, pomimo, że masz ją w domu i nikt nad Tobą nie stoi
Za iPada dałem całe 99zł i kara wynosi 800zł według umowy, a ulga jaką mi przyznali to 4750. Za iPhone'a dałem 800zł i mam karę 1860 i ulgi tyle samo. Coś mi się wydaje, że ta ulga też się wlicza do kary...
Napisano 04 maja 2012 - 22:44
---------- Wpis dodano o 23:44 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:43 ----------
Chyba to jest tak, że ta kara to za zerwanie umowy, a pewnie jest jeszcze kara za zerwanie rat, bo jak na fakturze jest osobno to i na umowie jest osobno.
Napisano 04 maja 2012 - 22:48
Oba urządzenia zostały kupione do używania, więc raczej ich nie sprzedam. Już wolałbym zapłacić karę za iPada i lecieć na doładowaniach np. w Orange.
T-Mobile czy każda inna firma w Polsce nie jest instytucją charytatywną i nigdy nie uwierzę że kara będzie obejmować tylko wyrównanie ceny urządzenia ale znacznie więcej bo na abonament zobowiązałeś się także i zrywając umowę generujesz stratę dla nich. To będzie na 99% wyrównanie ceny iPada + jakieś 1500zł

Napisano 04 maja 2012 - 22:51
T-Mobile czy każda inna firma w Polsce nie jest instytucją charytatywną i nigdy nie uwierzę że kara będzie obejmować tylko wyrównanie ceny urządzenia ale znacznie więcej bo na abonament zobowiązałeś się także i zrywając umowę generujesz stratę dla nich. To będzie na 99% wyrównanie ceny iPada + jakieś 1500zł
prawie racja, tylko wg niech to jest tylko wyrównanie, jednak wg ich cennika iPad kosztuje ponad 4tys. zł. więc wyrównanie będzie do tej kwoty

Napisano 04 maja 2012 - 22:54
prawie racja, tylko wg niech to jest tylko wyrównanie, jednak wg ich cennika iPad kosztuje ponad 4tys. zł. więc wyrównanie będzie do tej kwoty
wychodzi na jedno tylko inaczej zapisane.
Wiesz idąc do sklepu na osiedlu nie powiesz że ty zapłacisz po cenie z marketu bo tam jest taniej, opcje są tylko dwie biorę lub nie

Napisano 04 maja 2012 - 22:57
Wiesz idąc do sklepu na osiedlu nie powiesz że ty zapłacisz po cenie z marketu bo tam jest taniej, opcje są tylko dwie biorę lub nie
No właśnie, a autor wątku podpisał, a teraz problem. W salonie straciłbym 20minut na przeczytanie umowy, a teraz będzie nad nią siedział tydzień, a i tak nic nie wskóra

Napisano 04 maja 2012 - 22:57
Napisano 04 maja 2012 - 23:02

Napisano 04 maja 2012 - 23:06
a na przyszłość czytaj umowy, to nie boli, a jak nie rozumiesz to zawsze w salonie możesz poprosić o wydruk umowy, bierzesz do domu, konsultujesz z kimś kto się zna i następnego dnia wracasz podpisywać
Zaraz będzie trzeba z prawnikiem chodzić do toalety, bo tam będzie trzeba umowę podpisywać na świadczenie usług...
Popłaczę sobie przy tych rachunkach trochę i zapłacę, rzeczywiście innej rady nie ma. Trzeba czekać i po prostu szukać uczciwej sieci, bo T-Mobile już na dzień dobry mnie zniechęcił do nich.
Napisano 04 maja 2012 - 23:10
Zaraz będzie trzeba z prawnikiem chodzić do toalety, bo tam będzie trzeba umowę podpisywać na świadczenie usług...
Popłaczę sobie przy tych rachunkach trochę i zapłacę, rzeczywiście innej rady nie ma. Trzeba czekać i po prostu szukać uczciwej sieci, bo T-Mobile już na dzień dobry mnie zniechęcił do nich.
bez przesady

Napisano 04 maja 2012 - 23:17
Napisano 04 maja 2012 - 23:19
(...) bo T-Mobile już na dzień dobry mnie zniechęcił do nich.
Też się zrobiłem w T-mobile, bo nie przeczytałem regulaminu promocji kilka dni temu. Ale tylko na 0,90zł miesięcznie (x12) i 48zł jednorazowo.
Było tak: Poszedłem kupić ofertę do iPada Blueconnect 29. Przeczytałem w domu regulamin - generalnie 29zł miesięcznie i 1zł opłaty aktywacyjnej.
Okazało się, że w nocy zmienili regulamin na 29,90zł i 49zł opłaty aktywacyjnej. Oczywiście konsultant w punkcie sprzedaży potwierdził ceny ze starego regulaminu, więc podpisałem umowę i nie przeczytałem regulaminu. Przeczytałem dopiero jak zobaczyłem fakturę. Ech ...
Napisano 04 maja 2012 - 23:24
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych