Witam.
Własciwie opisałem problem już w temacie. Z programu Mail na Lionie odpisuję na wiadomość. Odbiorca ją otrzymuje, a później patrzę a wiadomość jest podwajana,potrajana a czasam nawet i więcej razy się dubluje. Tzn. do odbiorcy dociera chyba jedna wiadomość, bo reszta jest u mnie przenoszona automatycznie do Kosza. Jeszcze na telefonie gdy wchodzę na GMail to w wątku jest 2-3 albo i więcej razy pokazana ta sama wiadomość.
Ktoś mial podobny problem? Nie wiem jak dokładniej to opisać.

Wysyłanie wiadomości Mail - zamiast raz, wysyła się kilka razy.
Rozpoczęty przez
FishBB
, 04 maj 2012 13:57
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04 maja 2012 - 13:57
Napisano 04 maja 2012 - 16:49
Przeniosłem do właściwego działu.
Napisano 06 maja 2012 - 10:09
ok dziękuje. Dodam że nie zawsze się to dzieje. Raz wysyła ok, a innym razem już gdy wchodzę w 'Kosz' to jest tam z 8 wysłanych moich wiadomości. Dziwne. Może coś z GMailem? normalnie wysyłam wiadomość (tzn odpisuje) i jest przenoszona do Wysłanych, a w Koszu znajduje się z 5 albo i więcej kopii tej wiadomości.
Wkurza to.
Napisano 06 maja 2012 - 11:22
Mam to samo, mimo, że nie używam GMaila. Co ciekawe, te wiadomości zapisywane są tylko w folderze Kosz. Do adresata trafia na szczęście tylko jedna wiadomość. Moim zdaniem jest to jakiś dziwny sposób na zapisanie wiadomości w trakcie edycji.
Napisano 06 maja 2012 - 11:35
no jak szybko odpisuje to chyba nic takiego się nie dzieje. A jak odpowiedź zajmuje mi ponad minutę to wtedy właśnie widzę te wiadomości w koszu. Czy ustawiałeś Mail według poradnika? http://myapple.pl/ar...0-i-iphone.html
Bo ja tak, może dlatego wiadomości się tak dziwnie zachowują.
Bo ja tak, może dlatego wiadomości się tak dziwnie zachowują.
Napisano 06 maja 2012 - 11:37
Ja nie używam GMail!!! Mam tę samą sytuację z innym serwisem IMAP
Napisano 26 maja 2012 - 08:44
Jakby ktoś miał podobne zjawisko ,znalazłem rozwiązanie!
Trzeba w preferencjach Mail wyłączyć - Przechowuj na serwerze wersje robocze. I wszystko działa jak nalezy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych