Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 1g - opłaca się na początek?

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 Hawken12

Hawken12
  • 250 posts
  • SkądGorzów Wlkp. Polska

Posted 03 May 2012 - 16:02

Witam. Mam takie pytanko, chcę sobie kupić iPhone 1g i czy mi się opłaca na początek? Napiszę jeszcze że nigdy jeszcze wcześniej nie miałem styczności z Apple i ich sprzętami. [ Miałem symbiana,BB i androida]. Pozdrawiam Hawken12 Aj omyłka nie 1g tylko pierwszą wersje :P

#2 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 03 May 2012 - 16:10

A skad chcesz wziac taki model? To jakis prototyp? :D

---------- Wpis dodano o 17:10 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:07 ----------

Jesli chodzi Ci o iPhone 2G/Classic/Original to mozesz sie troche zrazic kupujac go dzisiaj. Malo jest na niego aplikacji no i nie dziala jakos rewelacyjnie szybko. Ja kupilem go sobie jako ciekawostke, przedmiot kolekcjonerski.

#3 canko

canko
  • 35 posts
  • SkądPoznan,PL

Posted 03 May 2012 - 16:13

Jezeli mowisz o 2G ;P to spoko, oplaca sie jezeli chcesz zobaczyc jak sprawuje sie iOS....ja tak zrobilem. I teraz przesiadlem sie na 4. (Mozna troche w nim troche pogrzebac i pouczyc sie co i jak ;) Jeżeli jednak korzystasz często z netu poza domem, to moze byc uciazliwy brak 3G.... predkosc EDGE niestety daje o sobie znac pozniej.... a tak poza tym zakup iPhona 2G tak do ok 200-300zl jest spoko ;) No i ja osobiście uważam ze design iPhone 2G jest o wiele fajniejszy niz 3/3GS ;)

#4 Hawken12

Hawken12
  • 250 posts

Posted 03 May 2012 - 16:14

Mi chodzi tylko żeby MP3,filmy i no facebook,twitter i myspace.

#5 Dixon

Dixon
  • 131 posts
  • SkądBydgoszcz, PL

Posted 03 May 2012 - 16:34

iPhone 2G w dobrym stanie to rarytas, więc coraz trudniej go dostać w dobrym stanie i rozsądnej cenie. Jak miałbym kupować 2G to nie dałbym więcej niż 400zł za dobry stan telefonu z pudełkiem i papierami.

#6 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 03 May 2012 - 17:04

Ja w stanie kolekcjonerskim w styczniu tego roku kupilem za 450zl wersje 16GB. Caly komplet, jeszcze folie są :P Dziala dotyk, nie ma bad pixeli a bateria przy moim uzytkowaniu starcza na 4 dni.

#7 Hawken12

Hawken12
  • 250 posts

Posted 04 May 2012 - 12:20

@canko twoim postem mnie zachęciłeś jeszcze bardziej :-D edit: i jeszcze pytanko : opłaca sie kupić iPod Touch? [tak do muzyki i zabawy ;)] I [bo jestem zielony jak *****] czy ma update softa [chodz mi o każdą wersje].

#8 canko

canko
  • 35 posts
  • SkądPoznan,PL

Posted 04 May 2012 - 12:56

@canko

twoim postem mnie zachęciłeś jeszcze bardziej :-D

edit: i jeszcze pytanko : opłaca sie kupić iPod Touch? [tak do muzyki i zabawy ;)]

A i j

hehe Spoko ;) ale mimo wszystko pomyślałbym też na Twoim miejscu nad wersja 3G ;)
iPhone 2G maja już swój wiek i dużo sprzedawanych iPhone 2G na allegro nie prezentuje się zbyt dobrze....+ większość nie posiada jakichkolwiek dokumentów, pudelka itp tylko kabel....
Za ok 90zl więcej dorwiesz iPhone 3G z pudelkiem i dok. co w przyszłości ułatwi Ci ewentualną sprzedaż sprzętu...

ALE !!! Najważniejsze !!! o czym zapomnieliśmy CI napisac (wejście słuchawek w iPhonie 2G nie jest takie samo jak w reszcie !!!!)
Pasują tylko słuchawki Apple, ewentualnie innym słuchawką musisz przyciąć jacka ! (muszą wejść głębiej)
Więc jeżeli słuchasz dużo muzyki, i chcesz to robić na innych niż Applowskich słuchawkach....to 3G będzie z pewnością rozsądniejszym wyborem....!

#9 Hawken12

Hawken12
  • 250 posts

Posted 04 May 2012 - 13:10

Dzięki za all canko ;D Twoje info dużo mi pomoże :D :D :D :D

Pzdr. Hawken12

Ostatni raz poprawiam Twój post, następny napisany jak kura pazurem spowoduje że Twój wątek wyląduje w koszu.

#10 Apple27

Apple27
  • 10 posts

Posted 04 May 2012 - 21:43

Miałem z nim styczność i powiem, że na start na poznanie ios super sprawa. Na gry i aplikacje za bardzo nie licz. Nie ma wsparcia ze strony apple(przez wiek) i nie ma aktualizacji systemu. Reasumując dobry model iphona na poznanie systemu apple.

#11 air40

air40
  • 542 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 05 May 2012 - 12:39

Na poznanie systemu Apple dobry i 4S będzie :D

#12 Dixon

Dixon
  • 131 posts
  • SkądBydgoszcz, PL

Posted 05 May 2012 - 23:39

Poznanie poznaniem, ale po pewnym czasie taka wolna praca tego telefonu potrafi człowieka zniechęcić. Wybór należy do Ciebie.

#13 iPhone 25

iPhone 25
  • 1030 posts
  • SkądKielce

Posted 06 May 2012 - 09:10

iPhone 2G daje radę na poznanie systemu i mniej wymagających ludzi bo i tak na ten czas bije funkcjonalnością i prostota jednocześnie nowe modele . Takie jest moje zdanie ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users