Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Biała plamka na wyświetlaczu

• Zamknięty Temat jest zamknięty
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 arpus

arpus
  • 161 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 01 maja 2012 - 20:18

Witajcie.

Na wyświetlaczu mojego ip4s widać białą plamkę. Plamkę tą widać tylko na jasnym tle (najbardziej na białym). Na ciemniejszym tle plamka jest prawie niewidoczna a na wyłączonym ekranie nie widać jej zupełnie.

Czy ktoś z Was może powiedzieć mi co to jest i czy mogę liczyć na wymianę telefonu na nowy (Regenersis) ?

W załączeniu zdjęcie (na żywo widać trochę mocniej).

Pozdrawiam!

Dołączona grafika

#2 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 01 maja 2012 - 20:25

To jest na 99% odkształcenie jednej z folii wyświetlacza. Pytanie, czy serwis nie będzie starał się wmówić, że to od temperatury, albo że to mieści się w normach Apple. Ja bym próbował, ale... jesteś z Poznania, więc kopsnąłbym się za zachodnią granicę, bo tam serwisy są bardziej otwarte na klienta ;)

#3 arpus

arpus
  • 161 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 01 maja 2012 - 20:36

Aż tak chory nie jestem, żeby jeździć za granicę do serwisu... Poślę po świętach do Regenersis - zobaczymy co z działają. A może chcesz kupić ? :) Komplet (nieotwarte słuchawki itd) hm ? :)

#4 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 01 maja 2012 - 20:42

Zaraz Ci wyślę wątek do kosza za robienie propozycji komercyjnych na forum ogólnym :D Dlatego proponuję zagraniczny serwis, że nasz może Cię skasować za diagnozę, jeśli uznają, że to usterka z Twojej winy. Ale oczywiście, decyzja należy do Ciebie.

#5 arpus

arpus
  • 161 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 01 maja 2012 - 20:58

a zadam jeszcze jedno pytanie: jeśli (odpukać!) Regenersis będzie robił problemy a jest z tego znany to mają podstawę do anulowania gwarancji ? To podchodzi już pod paranoję ale pytam bo słyszałem o różnych akcjach tego serwisu. Przecież jeśli wymyślą, że to wina użytkownika to jak to udowodnią ?

#6 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1 327 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 maja 2012 - 21:01

Miałem dokładnie to samo w MacBooku 15, tyle że większe. Sprobuj w PL a jak będą sapać, to udaj sie do cywilizacji.

#7 arpus

arpus
  • 161 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 01 maja 2012 - 21:03

Miałem dokładnie to samo w MacBooku 15, tyle że większe. Sprobuj w PL a jak będą sapać, to udaj sie do cywilizacji.

I jak rozwiązałeś problem? Bez problemu wymienili/naprawili w PL ?

#8 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 01 maja 2012 - 22:02

Ja nie wiem czy tak bardzo chcialbym miec telefon wymieniony i czy az tak do tego bym sie pchal. Jak tel. zostanie wymieniony to najnprawdopodobniej dostaniesz refurb'a czyli juz mial jakies przejscia w przeszlosci. Zdarzalo sie ze ludzie dawali na wymiane odsimloczone telefony a wracaly do nich z simlockami. I tak jak wspominal renqien takie cos jest objawem znieksztalcenia warstwy przewodzacej podswietlenie tej plastykowej warstwy albo folii. Apple ma straszny przemial i odbija sie to coraz bardziej na jakosci tego co opuszcza fabryki. PS. Ja Cie rozumiem w 100% to jest chore ze wydajesz gore forsy na telefon ze skaza i jeszcze musisz sie bac oddania go do serwisu zeby nie wymienic siekierki na kijek.

#9 arpus

arpus
  • 161 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 01 maja 2012 - 22:04

Są już refurby 4s ??? Mój telefon jest z T-Mobile, więc mam nadzieję, że z simlockiem nie wróci :P

#10 air40

air40
  • 542 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 02 maja 2012 - 08:54

Dlatego właśnie najlepiej kupować w Apple Store Online

#11 kondzio42

kondzio42
  • 120 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 maja 2012 - 10:04

Mialem podobny problem. Oddałem telefon do salonu tmobile. Po tygodniu przyjechał nowy. 0 problemów.

#12 arpus

arpus
  • 161 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 02 maja 2012 - 15:21

Wracając z pracy przejechałem przez serwis Cortland (chociaż ja mając telefon z T-Mobile muszę serwisować go w Regenersis). Serwisant powiedział ze nazywa się to "Bright Spot" i podlega pod wymianę telefonu jak najbardziej. W piątek wyślę ipka do Regenersis... zobaczymy :)

#13 arpus

arpus
  • 161 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 12 maja 2012 - 13:50

Telefon bez najmniejszego problemu wymieniono. Przyszedł nowy - sprzedałem. Teraz mam białego 4s z Austrii więc teraz mogę go serwisować w Cortland a nie przymusowo w Regenersis. Pozdrawiam!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych