Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Konto .Mac - warto??

• Please log in to reply
52 replies to this topic

#26 Mac_filko

Mac_filko
  • 117 posts
  • SkądPoznan/Dublin

Posted 27 July 2007 - 11:40

Mam konto .Mac od 2 lat i jestem zadowolony, wiadomo, kosztuje trochewiecej (jak to w MAc businessie) ale za to masz mozliwosc robienia i wrzucania stron poprzez iWeb, podcastow, itp...czyli dla kogos jak ja, ktory nie zna sie na Web designie, zrobienie wlasnych stron, i potm ich umiejsciowienie w sieci poprzez .mac..to swietna sprawa. konto mam, poczta ok, iTunes konto tez ok, moge kupowac rozne rzeczy i ogolnie ok, ale w sumie to moja trzecia skrzynak (po gmailu i innej). POznad to duzo mozliwosci, czyli iDisk i kilka innych opcji te 300 iles zlotych..coz, zalezy od potrzeb, ale jak przyjdzie mi placic ponownie za rok, w pazdzierniku...zawacham sie..ale zaplace...

#27 ArthurGreen

ArthurGreen
  • 452 posts
  • SkądMszana Dolna, Poland

Posted 27 July 2007 - 14:33

Powiedzcie mi jesze jak ile maksymalnie mb można wysłać pocztą? Bo ja w mojej poczcie WP Pro mogę wysyłać pliki do 20mb..

#28 rafalz

rafalz
  • 343 posts

Posted 27 July 2007 - 23:22

Powiedzcie mi jesze jak ile maksymalnie mb można wysłać pocztą? Bo ja w mojej poczcie
WP Pro mogę wysyłać pliki do 20mb..

Nie wiem, zresztą mało który serwer przyjmie ci tak dużą przesylke. Jak bedziesz musial komus przekazac 25 -100 MB plik to po prostu wrzucisz go na iDiska (mozna zablokowac dostep dla postronnych uzytkownikow).

I na koniec autoreklama:
http://web.mac.com/r...80F4379DB1.html

pozdr.
  • ArthurGreen likes this

#29 ArthurGreen

ArthurGreen
  • 452 posts

Posted 28 July 2007 - 08:00

Fajny ten blog.Wyjaśniłeś mi teraz wszysto.. Dzięki

#30 Halibut

Halibut
  • 668 posts
  • SkądKatowice

Posted 28 July 2007 - 15:55

Powiedzcie mi jesze jak ile maksymalnie mb można wysłać pocztą? Bo ja w mojej poczcie
WP Pro mogę wysyłać pliki do 20mb..

Jak chcesz wysyłać duże pliki to polecam Pando

#31 SonnyBlack

SonnyBlack
  • 91 posts
  • SkądOslo N

Posted 28 July 2007 - 16:20

a nie ma opcji oplacania konta miesiecznie, moje konto bankowe->polecenie stale->.mac=swiety spokoj...:) i nie boli ze trzeba 300 wydac jednorazowo :)

#32 Masaii

Masaii
  • 68 posts

Posted 01 August 2007 - 23:19

Dawno mnie nie było na forum;-) Miałem podobny dylemat z .mac - ostatecznie (po wykorzystaniu okresu próbnego) zapłaciłem grzecznie całą kasę i jestem bardzo zadowolony: idisk jest świetnym wynalazkiem - w domu instaluje się automatycznie jako dysk sieciowy (dla mnie to duża wygoda) i idealnie nadaje się do przenoszenia plików dom<->praca (nie zawsze mam ochotę latać z 'gwizdkiem' na szyi;-) konto mailowe ma funkcje imap - używam tego z Nokią e61i - również bardzo dobry wynalazek, dużo wygodniejszy niż pop3 (nie wiem, który z providerów daje w Polsce imap za darmo / ew. za jakieś przyzwoite pieniądze) łopatologiczny interface - można wykupić konto u jakiegoś providera w .pl i bawić się np. aliasami pocztowymi, przekierowaniami, etc. - tylko nie będzie to takie proste, jak tutaj - dwa kliknięcie i jest alias - kolejne dwa i go nie ma - idealne do tworzenia kont wykorzystywanych na różnych forach, allego i innych wynalazkach I tylko dla tych trzech warto było wydać tyle kasy. Dodatkowo - ostatnio przećwiczyłem support .mac - w pewnym momencie przestały przychodzić maile od kumpla (wysyłał z konta na onecie - dostawał zwrotkę, że po 3 dniach nie udało się dostarczyć wiadomości) - wyjaśnienie wszystkiego zajęło 3 x 24 godziny: - od pierwszego zgłoszenia problemu przez web do kontaktu z białkiem po tamtej stronie - 24 h - odpisuję od ręki i po kolejnych 24 godzinach kolejna lista pytań, odpowiedź z mojej strony - następne 24 godziny i mail od sieciowców .mac, że jakimś dziwnym trafem domena onet.pl trafił na czarną listę - poprawili i wszystko działa dla porównania, kiedyś na głupią odpowiedź z home.pl czekałem 7 dni (przy płatnym koncie) - trochę żenujące ;-) rgds, M.
  • krzysiek_enoch likes this

#33 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2111 posts
  • SkądBurr Ridge, IL

Posted 02 August 2007 - 04:49

Jak zalezy Ci na czasie i totalnej prostocie to kompletnie warto. Jak nie to falba.net wystarczy :)

#34 Witos

Witos
  • 4400 posts

Posted 07 August 2007 - 23:07

Miła wiadomość:
http://www.macobserv...7/08/07.9.shtml

#35 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2111 posts
  • SkądBurr Ridge, IL

Posted 07 August 2007 - 23:27

No, to teraz warto. Osobiscie ja chce teraz sobie kupic iLife 08, iWork 08 i .Mac. Wedlug mnie wszystkie warte kazdego grosika!

#36 herbu

herbu
  • 177 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 August 2007 - 00:47

zgadzam się z przedmówcą :) jutro zamawiam, bo znajomki znajomych z USA pzrybywają i liczę, że się uda ;) chciałem już teraz .Maca online kupić, ale skubany system na Euro przelicza więc spadówa mówię systemowi. a czy ktoś wie jak to jest z Family pakietem? 5 kont i każde chodzi oddzielnie? czy jest jeden master i podkonta?

#37 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 08 August 2007 - 06:41

Dla wszystkich kupujacych nowe maczki-warto wspomniec o znizce na dotmaka,chyba 30dolka mniej..

#38 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2111 posts
  • SkądBurr Ridge, IL

Posted 08 August 2007 - 08:11

$69.99 .mac, drukarka za $100 za darmo, a dla studentow do tego $100/$200 mniej i ipod nano za $199

#39 olund

olund
  • 15 posts

Posted 08 August 2007 - 15:53

Mam jeszcze pytanko odnośnie .Mac czy te wszystkie dane o których piszecie mogę przesyłać do dowolnego użytkownika jakiegokolwiek komputera z jakimkolwiek systemem czy tylko do innych użytkowników .Mac? Pozdrawiam Olund

#40 ArthurGreen

ArthurGreen
  • 452 posts

Posted 08 August 2007 - 22:32

No ja już "jadę" na trialu. Czekam tylko aż mBank prześle mi kartę do płatności internetowych, i kupię przez PayPal... Po co przepłacać w SADzie;)

#41 herbu

herbu
  • 177 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 August 2007 - 23:57

No ja już "jadę" na trialu. Czekam tylko aż mBank prześle mi kartę do płatności internetowych, i kupię przez PayPal... Po co przepłacać w SADzie;)

myślisz o kupnie z Apple Store Online? ja wczoraj zacząłem procedurę, ale zatrzymało mnie jak zobaczyłem, że system automatycznie przerzuca na walutę europejską czyli Euro :P i zamiast 100$ chce mi ściągnąć 100 Euro. za takie interesy to dziękuję :)

czy może z eBay łykasz?

btw. karta też z mBanku.

#42 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2111 posts
  • SkądBurr Ridge, IL

Posted 09 August 2007 - 04:43

A moze ktos na ebay'u ma taniej tylko kod aktywacyjny? Poszukaj!

#43 ArthurGreen

ArthurGreen
  • 452 posts

Posted 11 August 2007 - 12:21

No właśnie też zszokowało mnie to! 100 dolców to nie 100 euro! Jak zwykle Amerykanie lubią sobie upraszczać.. Poszukam tak jak mówicie na Ebay, jeśli nie znajde to zamawiam w SADzie..

---- Dodano 11-08-2007 o godzinie 11:26 ----
319 zł w SAD i to wersja BOX-przynajmniej znajomym pokażę pudełko kiedy zapytają za co tyle kasy zapłaciłem;);) Już słyszę pytania-nie lepiej było sobie darmowe konto na interii założyć? ;)

---- Dodano 11-08-2007 o godzinie 11:45 ----
Zamówiłem właśnie w SADzie.. Przynajmniej"wrzucę" sobie fakturę w koszty.. Jak otrzymam, to napiszę na forum o terminie realizacji. Pozdrawiam

#44 Howard.Roark.001

Howard.Roark.001
  • 2 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 August 2007 - 01:11

Namówiliście mnie, dzięki za podpowiedzi. Juz sie zabrałem do płacenia, a tu faktycznie sto euro! no a w SADie tylko 319zł. Jako (od niedawna) switcher, postanowiłem jednak kupić, bo będzie mi łatwiej wrzucać zdjęcia w sieć. poszukam jednak lepszej okazji. może uda się coś nabyć w eBay? (w Allegro pusto-patrzyłem przed chwilą). opowiem jak mi sie uda coś wykombinować

#45 Witos

Witos
  • 4400 posts

Posted 14 August 2007 - 08:38

Ale przecież 319 to nie tak dużo za 10Gb pojemności. Nie sądzę żeby udało Ci się "zakombinować". To jest produkt Apple'a, podejrzewam, że na Allegro tego nie dostaniesz ;) tak samo jak odkurzacza RAINBOW nie kupisz w "(nie) dla idiotów"

#46 ArthurGreen

ArthurGreen
  • 452 posts

Posted 14 August 2007 - 08:48

Ja już wszystkie opcje przeanalizowałem i naprawdę pozostaje SAD lub ta sama cena w Cortlandzie, nawet zaproponowali mi aktywację konta u nich w firmie, oczywiście podziękowałem ponieważ mam jeszcze 50 dni traila. Zawsze to 2 miechy do przodu;) No i dostajesz wersję BOX, zawsze to jakaś"makowa" pamiątka.

#47 piotrmac

piotrmac
  • 134 posts
  • SkądMirosławiec

Posted 25 August 2007 - 17:23

czy 320 to jednorazowy koszt? czy co roku się powiela?

#48 ArthurGreen

ArthurGreen
  • 452 posts

Posted 25 August 2007 - 17:31

czy 320 to jednorazowy koszt? czy co roku się powiela?

Jest to roczna subskrypcja.. Możesz sobie teraz założyć 60-cio dniowego triala, po ntym czasie aktywować płatne konto i masz 14 miesięcy z głowy.

#49 uaru

uaru
  • 256 posts
  • SkądWrocław, Haga, Sendai, Tokyo

Posted 25 August 2007 - 23:07

a czy można do tego podpiąć własną domenę? tzn. czy można do tego konta podpiąć adres nick@mojadomena?

#50 Gajusz

Gajusz
  • 25 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 September 2007 - 21:35

Mam takie pytanie do użytkowników konta .mac - przez jakiś czas używałem wersji trialowej aaaaaa.mac.com, po 60 dniach konto wygasło i do widzenia. Teraz chcę kupić konto głównie z powou 10GB no i nowego ilefe'a, ale chciabym mieć inną nazwę konta np. bbbbbbb.mac.com pytanie: Czy będzie to możliwe czy też po rozpoznaniu mojego komputera system mi automatycznie uaktualni aaaaaa.mac.com (czyli stare konto)?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users