Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 3gs nie włącza się - umarł.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 hadhold

hadhold
  • 5 postów

Napisano 01 maja 2012 - 09:03

Witam, Wczorajszego słonecznego dnia miałem swojego iphona w kieszeni, za chwilę go wyciągam, a on nie daje oznak życia, nic. Dodam, że telefon mi nie upadł nic. Jak podłaczam do ładowarki to również zero oznak życia! Co może być ? Pomooocy! Z góry dziękuje za pomoc!

#2 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 01 maja 2012 - 09:35

Standardowa procedura: reset -> hard reset -> restore -> serwis

#3 robertpatryk

robertpatryk
  • 372 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 maja 2012 - 10:46

Ale co jest tego przyczyną? Ostatnio co jakiś czas mam tak w iPhone 4.

#4 hadhold

hadhold
  • 5 postów

Napisano 01 maja 2012 - 11:06

Nic nie pomaga. Jak podłączam iphona do komputera to nawet go nie znajduje, kompletnie nic.

---------- Wpis dodano o 12:03 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:02 ----------

Standardowa procedura: reset -> hard reset -> restore -> serwis

Nic nie pomaga. Jak podłączam iphona do komputera to nawet go nie znajduje, kompletnie nic.

---------- Wpis dodano o 12:06 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:03 ----------

Ale co jest tego przyczyną? Ostatnio co jakiś czas mam tak w iPhone 4.

Nie mam pojęcia co jest jego przyczyną. A co Ci się dzieje dokładnie? Nie chce się w ogóle włączyć? I co robisz, że Ci się naprawia?
Czytałem na forach, że może być to związane z Power IC. To jest jakaś część zasilająca iphona, taka kostka.

#5 buruuburu

buruuburu
  • 42 postów

Napisano 01 maja 2012 - 11:09

spróbuj wprowadzić go w tryb DFU miałam kiedyś taki problem z iPhonem 3GS. Po kilkunastu próbach komputer zobaczył urządzenie i wszystko jest ok :)

#6 hadhold

hadhold
  • 5 postów

Napisano 01 maja 2012 - 11:22

spróbuj wprowadzić go w tryb DFU miałam kiedyś taki problem z iPhonem 3GS. Po kilkunastu próbach komputer zobaczył urządzenie i wszystko jest ok :)

Możesz powiedzieć coś więcej o tym trybie? Jestem laikiem w tym. Nie grozi to usunięciem simlocka?
I jak wyglądała dokładnie sytuacja?

#7 Janson77

Janson77
  • 116 postów

Napisano 01 maja 2012 - 12:22

http://myapple.pl/ip...w-tryb-dfu.html

#8 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 01 maja 2012 - 12:40

Jesli chodzi o iphone 3gs i usterki ukladu zasilania (power ic) , problemy z ladowaniem lub bardzo szybkim rozladowaniem baterii nawet gdy telefon jest nie wlaczony, nie wlaczanie sie telefonu to niestety ten uklad jest bardzo awaryjny / wrazliwy / ciezki do zdobycia/ drogi / bardzo trudny w demonatazu ze wzgledu na zalanie go klejem, calkiem spore ryzyko zniszczenia plyty glownej kompletnie = ogolnie LIPA. Jest on wrazliwy na nieoryginalne ladowarki samochodwa / zwykla lub psuje sie sam z siebie. Dokladnie chodzi o to dziadostwo 338S0768-AE wystepuje tez jeszcze inna wersja jego z koncowka 533. Ogolnie malo oplacalna naprawa i malo kto wogole chce sie za to brac. Jedynie kto mial ochote sie tym zainteresowac to servis z krakowa teletorum czy jakos tak ale i tak naprawa tego to bedzie w okolicach pewnie 400...

#9 vyniu13

vyniu13
  • 77 postów

Napisano 01 maja 2012 - 12:41

Dziwne, kurde... Zaczynam się bać o mojego 3Gs'a... Nie będę go wynosił na słońce o ile to będzie możliwe... ja zauważyłem ostatnio, że mój Ajfon podczas tych ciepłych dni jak leży w domu (z 30 stopni jest) to się bardzo szybko nagrzewa.

#10 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 01 maja 2012 - 12:49

Dziwne, kurde... Zaczynam się bać o mojego 3Gs'a... Nie będę go wynosił na słońce o ile to będzie możliwe... ja zauważyłem ostatnio, że mój Ajfon podczas tych ciepłych dni jak leży w domu (z 30 stopni jest) to się bardzo szybko nagrzewa.

To rowniez moze byc to o czym pisalem post wyzej i to bardzo prawdopodobne. Jak twoj telefon jest goracy wez bez wylaczania telefonu unies lcd i nie odlaczaj go i przyloz palec na plyte w tym miejscu gdzie jest wylutowany scalak na fotce ponizej - jak to stamtad dochodzi to cieplo to mozesz zaczas sie powoli zegnac ze swoja 3gs'ka. Delikatne cieplo jest dopuszczalne. Najbardziej powinien sie grzac podczas ladowania. Ale zrob tez test gdy nie uzywasz telefonu ani go nie ladujesz tylko lezy spokojnie w ciemniejszym miejscu od dluzszego czasu- wtedy sprawdz czy jest cieple - powinno byc zimne calkowicie.Dołączona grafika

#11 vyniu13

vyniu13
  • 77 postów

Napisano 01 maja 2012 - 13:01

jest cieply ale bez przesady... nie chce się jeszcze żegnać z moim Ajfonem :(... niech się zrobi trochę chłodniej bo masakra ;c

#12 norki21

norki21
  • 93 postów
  • SkądKopenhaga/Szczecin

Napisano 01 maja 2012 - 13:06

Już wiem ! Twój ajfołn ma cukrzyce ! Teraz w letnie dni , mógł mieć jakiś atak ... Insulina droga :) Może popadł w śmierć kliniczną i sie nie długo obudzi ;pp <żart>

#13 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 01 maja 2012 - 13:06

Mi ostatnio 3G zaczął się nagrzewać, ale tylko wieczorem (po odblokowaniu ekranu, jak pojawi się SB, słychać bardzo cichy szum lub pisk), kiedy z niego korzystam. W dzień nic takiego nie występuje. Próbowałem Hard Reset, wyłączenie go na kilka dni, ale problem zawsze pojawia się w tym samym czasie (ok. 21). PS: Kilka tygodni temu też mi się sam "wyłączył", ale Hard Reset pomógł.

#14 air40

air40
  • 542 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 01 maja 2012 - 20:03

@norki21 nie żartuj sobie z takich spraw..

#15 hadhold

hadhold
  • 5 postów

Napisano 03 maja 2012 - 15:48

jaki serwis polecacie w Polsce do takich usterek? Żeby nie było aż tak drogo, ale dobrze..

#16 hadhold

hadhold
  • 5 postów

Napisano 09 maja 2012 - 07:39

A mam pytanie, Czy można zgrać zdjęcia z karty pamięci? Są tam dla mnie ważne, rzeczy i chciałbym je odzyskać. - oczywiście telefon nadal się nie włącza i itunes go nie widz..

#17 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 maja 2012 - 07:54

Wątek zamykam, bowiem autor zaraz zrobi z niego śmietnik o wszystkim. Na forum jest wątek o polecanych serwisach, jest też wątek o tym jak zgrywać zdjęcia, zapraszam do lektury.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych