Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Brak zasięgu w Polsce (telefon z sieci Verizon)

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Freeze

Freeze
  • 38 posts
  • SkądŚroda W.L.K.P.

Posted 29 April 2012 - 19:17

Siema! Mam problem, otóż posiadam iPhone 4S z verizon z kartą normalnie abonament i dzisiaj wróciłem do Polski i mój iPhone nie ma tutaj zasięgu. Może mi ktoś powiedzieć czemu ? Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź!

#2 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Posted 29 April 2012 - 19:27

Niestety nie da rady, iPhone z verizon nie będzie działał w Polsce.

http://myapple.pl/ip...l-w-polsce.html

#3 skosu

skosu
  • 260 posts
  • SkądKielce, PL

Posted 29 April 2012 - 20:34

Nie wiem, czy dobrze mi sie wydaje, ale 4S o jakim tutaj mowa jest oznaczony przez Apple, jako "World Phone", działający w CDMA i GSM. Problem w tym, że nie znajdzie Ci zasięgu na karcie Verizon, ponieważ nie mamy tutaj przekaznikow CDMA(Orange coś kombinowało z tym na wsiach, ale tylko pod internet). Musiałabyś sprawdzić na jakiejś polskiej karcie, np. kupić starter z microsim.

#4 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 29 April 2012 - 20:59

Może niech autor się określi, czy nie ma zasięgu na karcie Verizon (nie wiem, jak to jest w 4S, czy Verizon daje karty, kiedyś ich iPhone nie miały kart SIM), czy nie ma zasięgu na polskiej karcie. Jeśli na Verizon, to kwestia roamingu, który może być nie włączony przez operatora. Jeśli na polskiej karcie, to sim-lock na telefonie.

#5 Freeze

Freeze
  • 38 posts
  • SkądŚroda W.L.K.P.

Posted 30 April 2012 - 15:26

Nie posiadam zasięgu na karcie Verizon. Po prostu telefon zakupiłem w USA i wczoraj przyleciałem. Gdy byłem już w Polsce i odblokowałem telefon to w lewym górnym rogu mam napisane: "No Service". Wie może ktoś jak włączyć roaming ?

#6 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 30 April 2012 - 16:08

Trzeba zadzwonić do Verizon i poprosić o włączenie International Roaming

#7 Freeze

Freeze
  • 38 posts
  • SkądŚroda W.L.K.P.

Posted 30 April 2012 - 16:23

Dobra, spróbuję. Mam nadzieję, że się uda. A jeszcze jedno pytanie. Jeżeli mam abonament w Verizon "Unlimited" to czy tutaj, w Polsce będę miał połączenia też nielimitowane za darmo ? Jak będzie z 3G ?

#8 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 30 April 2012 - 18:39

Przecież na stronie, którą podałem, masz ceny :/

#9 Freeze

Freeze
  • 38 posts
  • SkądŚroda W.L.K.P.

Posted 01 May 2012 - 13:37

Tylko ten roaming to chyba nie jest dostępny w Polsce. Na stronie, którą mi podałeś nigdzie nie widzę informacji o dostępności w Polsce. Musiałbym zadzwonić, zapytać.

#10 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 01 May 2012 - 13:52

Tylko ten roaming to chyba nie jest dostępny w Polsce. Na stronie, którą mi podałeś nigdzie nie widzę informacji o dostępności w Polsce. Musiałbym zadzwonić, zapytać.

No faktycznie nigdzie nie mozna znalezc informacji o roamingu w polsce ... ;/ Calling From Poland

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users