Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Iphone 4s 16gb

• Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 bezkid

bezkid
  • 11 posts
  • SkądLeszno, Leszno, Poland, Poland

Posted 28 April 2012 - 08:22

Witam. Wczoraj (27.04.2012) o godz ok. 23-24 w kołobrzegu(hotel Ikar Plaza) zgninął mi telefon. Jest to czarny iphone 4s , z pamięcią 16 gb i chromowaną ochronką na ekran . Nie jestem aktualnie w stanie napisać nr seryjnego i IMEI .

#2 bezkid

bezkid
  • 11 posts

Posted 29 April 2012 - 20:05

Chciałbym się jeszcze dowiedzieć , jakie są szanse na złamanie Find My Iphone . Bo udało mi się go namierzyć , ale nie wiem dokładnie co robić dalej . Jeśli ktoś zmieni kartę , to coś to zmieni ? Z góry dziękuje za odp.

#3 911T

911T
  • 153 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 April 2012 - 20:21

Dzwoń na policję jak najszybciej. Dopoki możesz go namiezyc

#4 Slithered

Slithered
  • 189 posts

Posted 29 April 2012 - 20:34

Dokładnie jak kolega wyżej napisał: jeśli telefon da się jeszcze namierzyć - wal na policję. Zmiana karty sim nic nie da - ważne żeby była aktywna tak by telefon mógł się łączyć z siecią. Działaj póki telefon się jeszcze nie rozładował, inaczej w ogóle go nie namierzysz (chyba, że znalazca posiada kabel bądź ładowarkę). Czas jest w tej chwili Twoim największym wrogiem. Dodatkowo jeśli masz abonament skontaktuj się z operatorem w celu zgłoszenia kradzieży i zablokowaniu karty.

#5 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 29 April 2012 - 21:01

Jak zablokuje kartę, to straci zasięg i lokalizację FMI ;)

#6 bezkid

bezkid
  • 11 posts

Posted 29 April 2012 - 21:08

Byłem już na policji następnego dnia . Wczasie zgubienia telefonu miał on gdzieś 15% baterii , ale po za tym wiekszosć rzeczy wyłączonych . Więc powinien trzymać jeszcze troche. A po za tym został on odrazu wyłączony , odrazu po kradzieży. Wiem na jakiej ulicy był on dostępny następnego dnia . Zgłosiłem też to policji gdzie on może się znajdować.

#7 Slithered

Slithered
  • 189 posts

Posted 30 April 2012 - 12:04

Przekazałeś policji informacje niezbędne do namierzenia komórki? Miejmy tylko nadzieję, że w telefonie nie zostanie wyłączona lokalizacja (jeśli miałeś włączone ograniczenia, nie musisz się o to martwić) lub tak jak renqien wspomniał - zablokowana karta. Powodzenia! Daj znać jak się sprawy potoczą!

#8 bezkid

bezkid
  • 11 posts

Posted 30 April 2012 - 21:15

Sam jestem ciekaw jak to się potoczy.Podałem im IMEI i nr seryjny . Więc jestem dobrej myśli :)

#9 bezkid

bezkid
  • 11 posts

Posted 04 May 2012 - 13:29

Lekko niepokojące może być to że jak wszedłem na Iphona mojego ojca (ten sam model) to jak się wchodzi w ustawienia -> icloud to można wyłączyć poprostu Find My Iphone . Jeśli to jest prawda to kiepsko widzę znalezienie swojego Iphona . Choć policja dziś dzwoniła i mówiła że ciągle się starają więc poprostu jest możliwe to że od tamtego czasu nie był włączony . A kolejną sprawą jest to że chciałem się was spytać o szanse znalezienia według was . Z góry dziękuje :) i przepraszam za spam :)

#10 DanielF

DanielF
  • 5765 posts
  • SkądSiedlce

Posted 04 May 2012 - 13:51

Lekko niepokojące może być to że jak wszedłem na Iphona mojego ojca (ten sam model) to jak się wchodzi w ustawienia -> icloud to można wyłączyć poprostu Find My Iphone . Jeśli to jest prawda to kiepsko widzę znalezienie swojego Iphona . - A wiesz, że można niektóre opcje zablokować hasłem

#11 bezkid

bezkid
  • 11 posts

Posted 04 May 2012 - 18:17

Nie jestem właśnie pewien czy ustawiłem hasło czy nie . Jeśli nie to jest pewien problem i jedyne rozwiązanie to liczyć na policje , albo na brak wiedzy złodzieja na temat Find my Iphone .

#12 viewsonic666

viewsonic666
  • 239 posts
  • Skądcr0ydon

Posted 12 May 2012 - 03:05

Skoro znasz jego lokalizację to podjedź z znajomymi i grzecznie mu wyperswaduj żeby oddał telefon i co myślisz o złodziejach.

#13 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1327 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 May 2012 - 21:44

Albo ze znajomą w szpilkach i w jaja.

#14 viewsonic666

viewsonic666
  • 239 posts
  • Skądcr0ydon

Posted 14 May 2012 - 12:06

Albo ze znajomą w szpilkach i w jaja.

Odpowiesz za straty moralne i ból który poczułem po przeczytaniu tego ;f

#15 bezkid

bezkid
  • 11 posts

Posted 10 July 2012 - 10:56

Wiem tylko gdzie był przez chwile ,a ja niestety nie jestem z tych okolic wiec "nie mam bodygarda tutaj" a też na Pudziana nie wygladam . Zastanawiam sie natomiast w jaki sposób mógłbym sprawdzić mac adres zgubionego iphona

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users