Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Drogie kolegi i kolezanki, przeszedlem na jasna (a moze ciemna?) strone mocy :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

#1 wolf

wolf
  • 165 postów
  • SkądShannon, Ireland

Napisano 25 lipca 2007 - 09:50

W poniedzialek przytaszczylem ze sklepu nowiutkiego 2,4GHz, 17-calowego MacBooka Pro. Ciesze sie nim jak dziecko nowa, wypasiona zabawka, tymbardziej ze jablko chcialem miec od zawsze, a ze calkiem niedawno z moja dziewczyna zdecydowalismy sie na zakup 15-calowego macbooka pro dla niej, zazdrosc zzerala mnie jak rdza poloneza :P Mam w koncu swoje jablko i nikt nie jest w stanie mnie od niego oderwac :) Jesli ktos mialby jakies pytania odnosnie nowego modelu, chetnie pomoge. Dziekuje za uwage, wracam do zabawy...
  • MacDada lubi to

#2 PGC

PGC
  • 1 023 postów

Napisano 25 lipca 2007 - 10:03

No ja mam pytanie. Kiedy zainstalujesz Aspell'a? Tytuł mnie rozbawił.

#3 wolf

wolf
  • 165 postów
  • SkądShannon, Ireland

Napisano 25 lipca 2007 - 10:21

Tytul jest jak najbardziej "poprawny" (cytat z kabaretu Lowcy.B) ;)

#4 MarcinWitek

MarcinWitek
  • 1 574 postów
  • SkądMars

Napisano 25 lipca 2007 - 14:02

Jeśli to cytat to zapomniałeś ująć go w cudzysłów. W takiej postaci jak przedstawiłeś to nie jest cytat dlatego kolega miał prawo pomyśleć polska język trudna język ;)

#5 ozz

ozz
  • 1 129 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 25 lipca 2007 - 14:05

W poniedzialek przytaszczylem ze sklepu nowiutkiego 2,4GHz, 17-calowego MacBooka Pro.

niezle jak na 1 maczka ;D

#6 pangalaretka

pangalaretka
  • 5 postów

Napisano 25 lipca 2007 - 16:40

Witam, podepne sie pod temat i tez moge pochwalic sie moim pierwszym w zyciu jablkiem (Macbook). Wczoraj przyszedl i jestem szczesliwy... Jedyne co mnie niepokoi to to ze bateria jest potwornie goraca (norma?) no i piszczy cos w okolicach baterii. Pozdrawiam ;)

#7 McGege

McGege
  • 202 postów
  • SkądW-wa

Napisano 25 lipca 2007 - 16:52

norma , momentami sie grzeje , ale działa ;)

#8 pangalaretka

pangalaretka
  • 5 postów

Napisano 25 lipca 2007 - 17:07

Aha, czyli nie mam sie czym przejmowac. Nigdy nie myslalem, ze sprzet "komputerowy" moze przyniesc tyle szczescia :) Przejscie z Windowsa na Macos bezbolesne...

#9 wolf

wolf
  • 165 postów
  • SkądShannon, Ireland

Napisano 25 lipca 2007 - 17:09

MBP zawsze beda cieplejsze od zwyklych laptopow z tym samym sprzetem w srodku bo ma obudowe aluminiowa. Aluminium o wiele lepiej oddaje cieplo niz plasticzana obudowa. Chyba lepiej jesli nadmiar ciepla oddawany jest na zewnatrz, a nie dusi sie w grubej, plastykowej obudowie... To jest jak z radiatorem na procki w PC - jesli jest goracy to dobrze, znaczy ze odpowiednio dziala i chlodzi procek, jesli jest chlodny to znaczy ze nie styka dokladnie z prockiem, a cpu sie dusi...

#10 Obecny

Obecny
  • 489 postów
  • SkądTralee, Co.Kerry, Ireland

Napisano 25 lipca 2007 - 21:11

Wolf mam do Ciebie pytanko, jako ze za kilka dni mam zamiar kupic MBP 17 dokladnie taki jak Twoj, i tez bedzie to moj pierwszy mac bo dlugich latach z windows no a z komputerami to w ogole walcze juz z jakies 20 lat. Jako iz widze zes Ty swoj chlop z LIMERICK :) ja mieszkam w Tralee to mam do Ciebie pytanko czy moze nie orientujesz sie jak apple weryfikuje klientow dokonujacych zakupow ONLINE, dokladnie chodzi mi o fakt bycia studentem :) jako iz w przypadku mojego cacka roznica w cenie regulowanej a cenie dla studentow to jakies 300 euro z hakiem. U Nas nie ma salonu apple a najblizszy wlasnie w limerick lub Cork, stad najwygodniej chyba zamowic online, sory ze tak nieskladnie to napisalem ale dzis mam lekka trabke :) :P

#11 hugenot

hugenot
  • 65 postów
  • SkądKatowice

Napisano 25 lipca 2007 - 22:31

wolf - witaj nam przyjacielu! Po wieloletnim używaniu PCtów (kilka naprawdę wypasionych) zostałem konwertytą - czyli wyznawcą MBP! Pomijając banał, że nigdy już więcej PC, posilę się przykładem z dzisiaj. Ostała nam się w firmie jedna Toschiba, którą szczęśliwie dzisiaj sprzedaliśmy (SA-50-1GB RAM, 40 GB HD, 1,8 GHz itp. 17" z legalną windą XP i legalnym MO2003 za bajońską sumę 1500 zł). I nagle, niespodziewanie pojawił się problem - jak zwykle tuż przed sprzedażą - trzeba było wykasować konto użytkownika systemowego z panelu sterowania. I wyobraź sobie - kompletnie nie pamiętałem jak się to robi i nie zrobiłem. Jestem z siebie wyjątkowo dumny (współfirmowcy też) bo to oznacza, że PCtów w moim życiu jakoby nigdy nie było. Czego i tobie z całego serca na nowej życiowej drodze życzę:-).

#12 wolf

wolf
  • 165 postów
  • SkądShannon, Ireland

Napisano 25 lipca 2007 - 23:24

Ja kupilem mogego MBP w salonie O2(gsm) w Crescent Shopping Center, z miejsca dostalem obnizke 200euro i apple mighty mouse gratis jako ze bralismy u nich juz drugie jabluszko. Niestety, nie mam pojecia jak bedzie to wygladalo w przypadku zakupu przez internet z racji tego ze nie posiadam karty kredytowej(a bez niej w Irlandii nic w necie nie kupisz) i nie jestem takze studentem... Moze zadzwon do appla, zapytaj... W razie problemow polecam sklep O2 w ktorym ja bralem jablko dla siebie, a wczesniej dla dziewczyny...

#13 Obecny

Obecny
  • 489 postów

Napisano 25 lipca 2007 - 23:48

hmmm.... zastanawiajace przynajmniej, ale jutro pobiegne do lokalnego salonu o2 i wypytam na czym stoimy!

#14 wolf

wolf
  • 165 postów
  • SkądShannon, Ireland

Napisano 26 lipca 2007 - 00:09

Popytaj dobrze, powiedz ze chcesz brac juz, ze kumpel dostal 200E znizki i ze tez tak chcesz :)

#15 lucass

lucass
  • 112 postów
  • SkądDublin

Napisano 26 lipca 2007 - 08:50

mhm, wszyscy dostaja 200e znizki w o2 przy zakupie MBP, mi zaproponowali ok mniej za MB... poszedlem do 3G, dostalem znizke, i gratis torbe na maczka :P ogolnie warto pochodzic bo zauwazylem ze resselerzy w Apple Store maja wyzsze ceny na akcesoria niz te na Apple Store...MMOuse kosztuje u nich 59e a nie 49....

#16 marad_co

marad_co
  • 450 postów
  • SkądEU

Napisano 26 lipca 2007 - 10:07

Z tego co wiem to znizki dla studentow mozna uzyskac tylko w Apple store. Zwykli reselerzy moga dac znizke tylko dla nauczycieli.

#17 lucass

lucass
  • 112 postów
  • SkądDublin

Napisano 26 lipca 2007 - 10:30

w o2 jest promocja ostatnio, no i kazdy sklep ci moze dac znizke jak maja dobry humor :P

#18 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 26 lipca 2007 - 10:40

same obnizki moze chca rozpowszechnic makowki :D gratulluje zakupu .. powiem szczerze ze czailem sie na 17 ... ale nie che miec londownika dla helikoptera na biurku 15 jest w sam raz... zawsze mozna podpiac sie do jakiegos zewnetrznego monitra :D

#19 Mithra

Mithra
  • 104 postów

Napisano 26 lipca 2007 - 10:51

witam , ja ma od neidawna MPB 15 , 2,4. I przyznam ze zastanawialam sie nad 17 ( ale mam juz 17 della) a w 15 zachwycila mie jasnosc ekranu. Po prostu rewela! Siedzialm sobie z maczkiem na pelnym sloneczku, i wszysciutko bylo widac :))Ale faktycznie grzeje sie strasznie. W porownani u z nim dell jest zimny lód. jedyne co mnie tu wkurza to ilasc Laczy - tylko 2 usb ( w 17- 3 ) malutko..i brak zlacza na stacje dokujaca.. za kazdym razem trzeba przypinac i odpinac te kable... a reszta super!

#20 Conrad

Conrad
  • 376 postów

Napisano 26 lipca 2007 - 10:55

Ostatnio kupiłem MB czarnego w O2 dla uczennicy z Polski, nie było żadnych problemów. Zrobili tylko ksero legitymacji no i mieli parę problemów lingwistycznych :). Co ciekawe, sami zaproponowali tę zniżkę (8 %), bo ja o tym nie myślałem.

#21 Obecny

Obecny
  • 489 postów

Napisano 26 lipca 2007 - 11:03

dziwi mnie fakt ze o2 handluje sprzetem apple, zero reklam czy oferty w sklepie ? moze to tylko jakies wybrane salony ? no tak czy inaczej zaraz ide zapytac :)

#22 PavelM

PavelM
  • 1 535 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 lipca 2007 - 11:59

..i brak zlacza na stacje dokujaca.. za kazdym razem trzeba przypinac i odpinac te kable... a reszta super!

Złącza brak, ale ludzie sobie radzą ;-)
http://www.bookendzd...m/Products.html

#23 marad_co

marad_co
  • 450 postów
  • SkądEU

Napisano 26 lipca 2007 - 12:11

Ostatnio kupiłem MB czarnego w O2 dla uczennicy z Polski, nie było żadnych problemów. Zrobili tylko ksero legitymacji no i mieli parę problemów lingwistycznych :). Co ciekawe, sami zaproponowali tę zniżkę (8 %), bo ja o tym nie myślałem.

A mozna wiedziec z ilu na ile Ci obnizyli ?

#24 wolf

wolf
  • 165 postów
  • SkądShannon, Ireland

Napisano 26 lipca 2007 - 12:13

Zauwazylem ze z miejsca daja 200E obnizki, a ja dostalem jeszcze myche gratis :)

#25 marad_co

marad_co
  • 450 postów
  • SkądEU

Napisano 26 lipca 2007 - 12:56

Ale z takiej ceny jak na stronie apple obnizyli ? czy mieli wyzsza niz apple online ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych