Posiadam klawiaturę Midi zewnętrzna podpięta pod port USB. Klawiatura jest firmy Midi-tech, jej dokładny model to i2 Control-37 jak w opisie zresztą, tyle ze jest to wersja white( plug&play) nie posiadająca sterowników na stronie producenta. Dostępna jest także wersja black pod tym samym modelem, ale nie o tą mi tu chodzi.
Przejdźmy do rzeczy, Klawiatura jest w pełni sprawna ( działa w pełni funkcjonalnie pod Windowsem), czyli wnioskuje ze musi działać, ale nie koniecznie z MAC i tu pojawia się problem;(. Pracuje na Snow Leopardzie( 10.6.8) i Logicu 9. Sprawa jest na tyle dziwna gdyz w opisie producenta pisze ze jest w pełni funkcjonalna pod mac os x, no i producent miał tu racje. Na starszym sprzecie nie było z nią problemów.Po przesiadce na nowy sprzęt, owszem wykrywa mi ja system w Konfiguratorze Midi, lecz po włączeniu Logica nic nie mogę zagrać ani zaprogramować. Mozę ktoś mi podpowie gdzie popełniłem bład? Jesli nie podałem wystarczających informacji to je uzupełnię, Proszę o pomoc, dziękuje

Miditech i2Control-37, brak synchronizacji z Logic 9
Rozpoczęty przez
jachimeczeq1990
, 27 kwi 2012 17:53
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 kwietnia 2012 - 17:53
Napisano 28 kwietnia 2012 - 04:20
Spróbuj w audio MIDI Setup w oknie MIDI wywalić wszystkie moduły (jeżeli takie masz) oprócz IAC Driver i Network. Potem restart.
Napisano 29 kwietnia 2012 - 17:50
no niestety mam tylko 3 moduly o tych co wspomniales, po kupnie leona i aktualizacji systemu problem nie znika. moze ktos posiada jakies sposoby na odpalenie tego albo jakies sterowniki na mac?
Napisano 29 kwietnia 2012 - 20:19
Po przeszukaniu całego internetu, i przeczytaniu mnóstwa postów moj problem tkwi w samym keybordzie, Duzo ludzi pisało ze klawiatury źle działają z Procesorem Intela( no ale wcześniej działała:() a sporo osób pisało ze do poprawnego jej działania jest potrzebny drivers rutines, tylko skąd to wziasc ? Zamieszczam tutaj post użytkownika który tak pisal
"I have solved the problem. On OS lion you need the drivers rutines. I send an email to my manufactor, they send an email back and I got the new drivers rutines. I installed it on the computer and now the keyboard worked perfectly."
Pomoże ktoś rozwiązać problem? nie chce narazie kupywac nowej klawiatury... dziękuje
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych