Witam,
Jaka jest procedura odsprzedania w przypadku następujących programów: Logic Express 9 , MS Office 2011.
Powinienem je odinstalować u siebie, aby nowy właściciel mógł bez przeszkód wykorzystać klucze / licencje i to wystarczy?

Odsprzedanie programu a licencja
Started by
MxK
, 27 Apr 2012 16:51
7 replies to this topic
Posted 27 April 2012 - 16:51
Posted 27 April 2012 - 18:53
W przypadku MS Office 2011 należy go odinstalować /oczywiście zakładam że to werja BOX/ przy ponownej instalacji podaje się klucz licencyjny - i aktywacja przez internet/lub telefon i automat. Jeśli to aktywacja, któraś z kolei (np.5) będzie trzeba zadzwonić na numer podany w programie i połączyć się z konsultantem - powiedzieć o tym, że zmieniło się komputer i uzyskamy kod aktywacyjny.
Przy sprzedaży (jeśli to wersja pudełkowa) należy przekazać: nośnik (cd/dvd), COA (certyfikat autentyczności wraz z kluczem produktu), dowód zakupu. (Do udowodnienia, że posiadany program MSO 2011 jest legany musimy spełnić min. 2 przesłanki z powyższych).
Jeśli to wersja zakupiona on-line - dowód zakupu z kluczem produktu (pewnie przesłany na emaila-można go wydrukować, lub przesłać kupującemu na adres email) & plik który został nam udostępniony do pobrania przy zakupie.
Logic Express 9 - nie orientuję się co do licencji i odsprzedaży.
Posted 28 April 2012 - 00:19
Dzięki ze treściwą odpowiedź.
Pytanie o Logica aktualne.
Pytanie o Logica aktualne.
Posted 29 April 2012 - 21:50
Na ile komputerów licencja Final Cut Pro i Logic Pro
Witam,
Przesiadam się właśnie z MacBooka na iMac i zastanawiam się, jak jest z licencją na Final Cut Pro i Logic Pro ?
Orientuje się może ktoś, czy mogą być zainstalowane te programy na obu Macach równocześnie i czy można z nich legalnie korzystać ? - oczywiście nie w tym samym czasie.
Z Z góry dziękuje za odpowiedź, pozdrawiam.
Posted 29 April 2012 - 22:57
Jeśli chodzi o starsze wersje Final Cut Pro to licencja zezwala na pracę na komputerze przenośnym i stacjonarnym, oczywiście nie jednocześnie.
Posted 30 April 2012 - 07:05
A jeżeli chodzi o najnowszą wersje Final Cut Pro X, to też licencja zezwala na korzystanie ze stacjonarnego i laptopa, tak jak w przypadku starszych wersji ?
Pytanie o Logic Pro, wciąż aktualne.
Pytanie o Logic Pro, wciąż aktualne.
Posted 30 April 2012 - 07:53
Kwestia czy Logic jest z Appstore czy nie, bo jak wiesz programy z appstore mają inne licencje niż te pudełkowe - można instalować na wielu komputerach (jednego właściciela) dla osób prywatnych itd.
Posted 30 April 2012 - 08:43
Logic Pro kupiłem w wersji pudełkowej.
Jeszcze przychodzi na myśl mi jedno pytanie, czy jak przywróce z Time Machine kopię z MacBooka z zaznaczoną opcją programy, czy pojawią się spokojnie na iMacu? Szczególnie że Final Cut Pro X, Motion i Compressor już pobrałem z App Store. No i ważne z tym Logiciem jak mogę go przerzucić na iMaca.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users