Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Gdzie najlepiej kupić baterię do iPhone

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Kamrado

Kamrado
  • 95 posts

Posted 27 April 2012 - 09:05

Cześć! Mojego białego iPhone dopadł czas wymiany baterii :), jestem z Warszawy, wymianę zrobię sam , tylko wiem że są jakieś różne rodzaje baterii, gorsze podróby i lepsze itp. itp., a może ktoś zna kogoś zaufanego z Warszawy co ma taką baterię na sprzedaż. Na allegro znalazłem takie oferty, jak nic z tego się nie nadaje to ew. mogę zamówić gdzieś z PL ale zależy na czasie ;).
Oryginalna Bateria iPhone 3G Wys.24h WYMIANA W-wa (2278621096) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (tu jest napisane 3G, ale chyba podejdzie pod 3GS?)

ORYGINALNA NOWA Bateria Apple iPHONE 3GS FV23% (2303643946) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#2 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 April 2012 - 11:05

Idź do serwisu autoryzowanego , czy też do MacLife, czy jakoś tak. Szkoda kasy na podróbki.

#3 michobo

michobo
  • 1160 posts

Posted 27 April 2012 - 15:19

Tylko jak sie kolega dowie ile ta przyjemnosć kosztuje w takim serwisie to mu sie z punktu odechce z tego co pamietam ok 100 euro netto :)

#4 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 27 April 2012 - 20:48

Idź do serwisu autoryzowanego , czy też do MacLife, czy jakoś tak. Szkoda kasy na podróbki.

Pewnie tak najlatwiej jak ktos spi na forsie i jest leniwy- dla mnie to czysta bzdura. Dodatkowo 3gs nie jest najnowszy. Kolego na pozor bateria od 3g i 3gs nie rozni sie niczym , wyglada identycznie i nawet dziala ale... ja przerabialem temat baterii przy okazji innego problemu zrob research na google jaki APN baterii podchodzi do 3gs i zobaczysz ze inne sa do 3g a inne do 3gs. APN= apple part number. Do 3gs bezproblemowa z tego co pamietam jest APN:616-0435 taka poszukaj na aukcjach od w miare zaufanego sprzedawcy i zeby wspomnial ze oryginalna (pewnie i tak mala szansa ze bedzie ale przynajmniej Ci lzej na duszy bedzie :) Do 3gs chyba sa 3 lub 4 apn'y kompatybilne ale wez ta ktorej apn wypisalem powyzej. Good luck

#5 Kamrado

Kamrado
  • 95 posts

Posted 27 April 2012 - 20:56

Hej, ta z foto ORYGINALNA NOWA Bateria Apple iPHONE 3GS FV23% (2303643946) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ma właśnie taki APN jak Ty podałeś :), chyba po nią wskoczę, dzięki za info :).

#6 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 posts
  • SkądLondon, UK

Posted 28 April 2012 - 10:25

Wyglada ok i cena nie zabija - na moj gust wszystko powino byc ok. PS Jak bedziesz wydzieral plyte glowna i odkrecal te 2 srubki kolo plomby gwarancyjnej extremalnie uwazaj zeby srubokret ci nie zjechal ze sruby i nie zrobil zwarcia. Tam blisko tej drugiej sruby od dolu jest + a sruba wiadomo to masa - jak zrobisz zwarcie to w najlepszym wypadku bezpiecznik wywali na plycie takze uwazaj bo plyta caly czas jest pod napieciem!

#7 toka

toka
  • 123 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 April 2012 - 18:14

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie TO.

Jak już wcześniej napisałem. Idź na drugą stronę Świętokrzyskiej, tam masz w sezamie na poziomie -1 komis. Gość zrobi Ci to w 20minut.

Dla kolegi rengien, który nie ma co robić i kasować wpisy, które nie zaczynają się z wielkiej litery: Poszukaj sobie innego hobby

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users