Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Palringo porzuca wsparcie dla MSN/Yahoo/GTalk/GG itd

• Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 rafaello87

rafaello87
  • 403 posts
  • SkądBielsko - Biała

Posted 27 April 2012 - 06:47

Dostałem dziś wiadomość od supportu Palringo:

Palringo dropping support for all 3rd Party IMs (MSN/Yahoo/GTalk etc)
Joe Apr 26

Further in our move to focus on the features our users love - our community of groups - we have decided to pull support for 3rd party instant messaging services. We've noticed that the vast majority of you no longer use this feature and instead prefer to invite your existing friends to signup to Palringo, which is now easier than ever.

Again we appreciate that this might be sad news for some of you and we will endeavour to reply to any questions regarding this change.

Jakoś strasznie ciężko mi uwierzyć, że większość użytkowników do komunikacji używa kanału Palringo. Ale stało się (w sensie stanie). Co o tym sądzicie? Z jakich alternatyw korzystacie?

Palringo Group Messenger
Palringo Group Messenger Premium

#2 Rayman

Rayman
  • 217 posts
  • SkądŚląskie

Posted 27 April 2012 - 07:20

Ja jestem mocno wkurzony, właśnie z powodu tych protokołów kupiłem wersję płatną. No i tak jak mówisz nie znam nikogo kto by korzystał z protokołu Palringo. Miejmy nadzieję że dziurę która powstanie w momencie zakończenia wsparcia dla tychże protokołów wypełni jakiś porządny produkt, może będzie nawet polski :)

#3 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 27 April 2012 - 09:22

Wypróbujecie darmowe imo.im zdecydowanie lepsze od Parlingo. A gg można sobie poprzez jablera ustawić jak ktoś z gg korzysta.

#4 eualex

eualex
  • 2097 posts

Posted 27 April 2012 - 09:36

Korzystam z:
App Store - IM+ Pro /Bywa na promocje :)
Do testów nadaje się wersja free: App Store - IM+
& Z gg korzystam tak sporadycznie, że nie odczuwam jego braku w powyższej aplikacji :)
&
App Store - Skype :)

#5 tores.

tores.
  • 1149 posts
  • SkądMontrouge

Posted 27 April 2012 - 09:51

W sieci chodzą słuchy że ostatnio skorercializowany komunikator WTW ma pojawić się na iOS. To może być ciekawe rozwiązanie

#6 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 April 2012 - 10:49

Dlatego używam skype. Nie mam czasu na zabawę z jabberem. Używałem parlingo, ale jeszcze nie dostałem informacji, że będzie koniec. Na parlingo tylko GG, żadnego ich protokolu...

#7 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 27 April 2012 - 10:53

W sieci chodzą słuchy że ostatnio skorercializowany komunikator WTW ma pojawić się na iOS. To może być ciekawe rozwiązanie

O, a to po polsku jakby brzmiało?

#8 Kac309

Kac309
  • 73 posts

Posted 27 April 2012 - 13:01

Nie wystarczy po prostu nie aktualizować komunikatora żeby pozostawić wsparcie dla obecnych protokołów?

#9 tores.

tores.
  • 1149 posts
  • SkądMontrouge

Posted 27 April 2012 - 14:03

Skorercializowany = Skomercjalizowany iOS tak śmiesznie poprawił ;)
Koniec z GG, Yahoo!, MSN i GTalkiem w Palringo - dobreprogramy

#10 Maxavelli

Maxavelli
  • 1040 posts

Posted 27 April 2012 - 14:42

Ja zaktualizowalem, kontakty XMPP zostaly i dzis ktos do mnie napisal - odpisalem. Wyglada na to ze dziala o.O...

#11 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 27 April 2012 - 14:45

No więc pewnie Ci przestanie za jakiś czas, o tym jest chyba ten wątek, a nie że już i teraz natychmiast.

#12 rafaello87

rafaello87
  • 403 posts
  • SkądBielsko - Biała

Posted 27 April 2012 - 16:04

Nie wystarczy po prostu nie aktualizować komunikatora żeby pozostawić wsparcie dla obecnych protokołów?

No właśnie raczej nie wystarczy, bo dane są przepuszczane przez ich serwery. Jeśli wyłączą wsparcie to zachowanie starszej wersji nic nie da.

#13 bengere

bengere
  • 19 posts

Posted 15 May 2012 - 09:40

Tak wiec stalo sie... palringo porzucilo wsparcie dla gg na dobre. Uzywalem aplikacji przede wszystkim ze wzgledu na mozliwosc przesylania linkow i zdjec czego nie ma w obecnej wersji gg na iOS. Czy ktos moze zna jakis substytut palringo lub gg na iphone?

Co koledze stało się z Shift-em? [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]Na tym forum piszemy zgodnie z zasadami jęz. polskiego![/URL] plmax.

#14 Maxavelli

Maxavelli
  • 1040 posts

Posted 15 May 2012 - 14:48

OK, zegnamy sie z Palringo.

#15 Rayman

Rayman
  • 217 posts
  • SkądŚląskie

Posted 15 May 2012 - 18:42

Ja już też pożegnałem się z Parlingo. Też chciałbym się domagać zwrotu kasy bo uważam, że to jest co najmniej chamskie zachowanie ze strony producenta.

#16 fantasia

fantasia
  • 35 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 May 2012 - 18:50

Kurde, skorzystam z okazji i zapytam o to palringo: nie mogę dodać żadnego serwisu. Klikam w dodaj serwis i pojawia mi się NIC z możliwością powrotu do startu. Wina iphone'a czy aplikacji? :/

Zdanie rozpoczynamy wielką literą.
Przeczytaj koniecznie TO.
plmax

#17 konradwan

konradwan
  • 37 posts

Posted 15 May 2012 - 18:51

Palringo już od bardzo długiego czasu się staczało. Korzystam z aplikacji od około pięciu lat (jeśli nie więcej), nie było żadnych grup, chatów, premiumów, skórek, botów, aplikacja była lekka i przyjemna i wersja na każdą platformę była mocno dopracowana, chociaż różniły się funkcjonalnością. Natomiast no mimo tego, że się staczało, to -jako tako- używam jej do dziś i nawet nie mam pomysłów na żadną aplikację która by je zastąpiła, a w żadne bramki jabberowe absolutnie nie mam ochoty się bawić.

#18 vifon

vifon
  • 7 posts

Posted 18 May 2012 - 16:23

Kurde, skorzystam z okazji i zapytam o to palringo: nie mogę dodać żadnego serwisu. Klikam w dodaj serwis i pojawia mi się NIC z możliwością powrotu do startu. Wina iphone'a czy aplikacji? :/
[SIZE="1"][COLOR="red"]

Czy to naprawdę taki wielki problem - przejrzeć thread od początku i w PIERWSZYM POŚCIE przeczytać że Palringo wyłączyło dostęp do bridges? :/

#19 DonCorleone666

DonCorleone666
  • 365 posts
  • SkądKalisz

Posted 01 June 2012 - 23:45

Kurde a myślałem ze to ze mną coś nie tak i nie widzę. No cóż, program do wywalenia a szkoda bo opcja przesyłania zdjęć była naprawdę fajna.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users