Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pasy na zdjęciach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 aniolm

aniolm
  • 29 postów

Napisano 25 kwietnia 2012 - 19:49

Witam serdecznie Robię Iphonem około 20 zdjęć dziennie, lecz dziś bardzo zaniepokoiła mnie pewna sytuacja. Mianowicie od rana po zrobieniu około 10 zdjęć, robiłem kolejne, dyktafonu na tle białego styropianu (zdjęcia robione z flashem). Przy pewnym zdjęciu pojawiły się czarne pasy i zdjęcie też jakby poczerniało. Każde kolejne wyglądało tak samo, zrobiłem ich jeszcze 3 i przy 4 telefon się wyłączył. Włączyłem go ponownie, zacząłem znowu robić zdjęcia, przetestowałem bez lampy - wszystko było ok - z lampą zdjęcie pomieszczenia - wszystko było ok. Jednak przy zrobieniu kolejnego zdjęcia z flashem rzeczy na białym tle znowu pojawiły się pasy aż telefon się wyłączył i przez około 5 minut nie mogłem go w ogóle włączyć. Przy kolejnych dwóch próbach dało się usłyszeć jakby "zamykanie obiektywu" i w tym samym momencie iphone się wyłączał. Co ciekawe, przy podłączonym telefonie do komputera zdjęcia wychodziły i nic się nie działo. Odłożyłem telefon na parę godzinek, teraz próbuję - jest w porządku, jednak nadal widać delikatne pasy przy robieniu zdjęcia białej kartce. Czego waszym zdaniem może być to wina? Aparat? Soft? Bateria? Spotkał się już ktoś z taką sytuacją? Nie mam jb ani programów, przez które robię zdjęcia.

#2 air40

air40
  • 542 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 kwietnia 2012 - 20:14

Proponował bym zrobienie restore bez kopi zapasowej

#3 aniolm

aniolm
  • 29 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 16:04

No i niestety, pzy dzisiejszej próbie zrobienia zdjęcia telefon wyłączył się i nie chce się już włączyć - wprowadzam go w tryb DFU i próbuję wrzucić nowy soft - przy sprawdzaniu oprogramowania na serwerach Apple wyskakuje błąd 1602. Próbowałem na drugim laptopie, na innych portach - niestety nadal ten sam błąd. Mogło dojść do uszkodzenia płyty? Czy odłączenie baterii na kilka minut może coś pomóc? Naprawiałem wielokrotnie iphone 2G, ale 4 jeszcze nie rozbierałem więc chciałbym tego uniknąć..

#4 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 16:08

Przeinstaluj iTunes'a i zmień port usb i restore,.

#5 aniolm

aniolm
  • 29 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 16:09

Przeinstaluj iTunes'a i zmień port usb i restore,.

Zmieniałem port, uaktualniałem itunes, próbowałem na dwóch laptopach - nadal tak samo.

#6 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 16:11

Możesz spróbować wyjąć baterie na kilka minut, sim też wyjmij, wtedy próbuj restore bez sim. Ostatecznie Serwis.

#7 aniolm

aniolm
  • 29 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 16:35

Error wyskakuje przy napisie "Sprawdzam odtworzenie Iphone'a w Apple, soft ściągnąłem z nieoficjalnej strony, może tu leży przyczyna.. Ściągam soft poprzez itunes, zobaczymy czy to coś zmieni. Iphone wstał, po kilku razach zauważyłem, że stukanie w okolicy styku baterii powołuje go do życia - możliwe, by styk się poluzował? Jeśli nie, możliwym jest fakt, że przy robieniu zdjęcia uszkodził się któryś z układów i telefon sam się wyłącza? Jeszcze dziś otworzę go i poprawie styk baterii. Zobaczymy jak sprawa potoczy się dalej..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych