Witam,
Chciałbym zwrócić się do Was z prośbą o radę odnośnie routera bezprzewodowego do mojego domu. Nie znam się za bardzo na tym, a chciałbym aby urządzenie posiadało kilka dodatkowych funkcji. Próbowałem trochę zorientować się w tym temacie , ale pewne rzeczy ciężko jest mi załapać, a czasu ostatnio też brakuje. Pytałem w Saturnie, ale tam też nie do końca wiedzą jak sprostać moim wymaganiom.
Dobra, przejdę do konkretów. Szukam routera, który:
1) Ma w miarę dobry zasięg (mocna antena, a najlepiej dwie) - w domu mam bardzo grube ściany, a ponadto ściana nośna oddziela skutecznie pomieszczenie, w którym stoi (i musi stać) router od pozostałych pokoi
2) Umożliwi mi podłączenie do niego przez USB dysku - tak aby ten był dostępny na każdym komputerze w sieci. Chodzi mi o uzyskanie czegoś jak Time Capsule.
3) Posiada możliwość podpięcia do niego równocześnie podpiąć drukarkę, ale to nie jest konieczne jeśli cena routera przez to ma być większa. Tu pojawia się również pytanie: czy nie potrzeba jakichś przystawek do drukarki, ani innych gadżetów?
4) Oczywiście będzie współpracował bezproblemowo zarówno z PC jak i Mac.
5) Będzie z możliwie niskiej cenie.
Proszę o pomoc w znalezieniu takiego routera, będę bardzo wdzięczny. Największy problem mam ze zrozumieniem funkcji udostępniania dysku przez USB i jakiej funkcji szukać. Skoro nie jestem pewny to wolę zapytać kogoś kto się zna na rzeczy

Z góry dzięki za pomoc!