Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

HackStore - Cydia dla Mac OS X

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

#1 Meduza

Meduza
  • 736 postów
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Napisano 25 kwietnia 2012 - 13:38

Witajcie,
Odrazu zaznaczam że twórca programu wbrew nazwie NIE toleruje piractwa, i żadna nielegalna kopia programu się tam nie znajdzie. To tak dla moderatorów i rodzynków którym nie chce się płacić za czyjąś ciężką pracę:)

Mowa o programie Hackstore, który jest alternatywą dla Mac AppStore. Założeniem programu jest "bycie" Cydią dla Mac OS X, czyli miejscem gdzie znajdziemy przydatne ulepszenia systemu lub programy które mimo iż są ciekawe, nie trafiły na półki Mac AppStore. Program jest oparty na użytkownikach, ale nie toleruje piractwa, z resztą jego motto to "No piracy apps here, forever and ever" co znaczy "Tutaj nie ma pirackich aplikacji, zawsze i na zawsze". Program jest darmowy, można go pobrać stąd. Jest to wciąż aplikacja rozwijana, nie oczekujcie cudów :) Z tego co piszecie, nie działa na wszystkich komputerach Apple

Poniżej kilka screenshotów aplikacji. Pochodzą one ze strony umieszczonej wyżej, nie są moje, ale piszę ten post tylko w celu informacji iż takie coś istnieje.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Ja osobiście obawiam się pochodzenia, nie wiem czemu ale nie ufam czemuś co pochodzi z Rosji (nie jestem rasistą żeby nie było), ale idea wydaje się bardzo ciekawa i uważnie będę się przyglądał temu jak ta aplikacja się rozwija. Zastanawiam mnie również legalność takiego programu. Wykonanie jest na razie w fazie początkującej ale wystartowali o wiele lepiej niż "zaczątki" Cydii, moim skromnym zdaniem.
Jednocześnie chciałbym zapytać Was co o tym sądzicie, czy takie coś ma sens, czy jest legalne i czy ma szansę zdobyć taką popularność jak Cydia na iOS ?: )

@edit 14.43
Widzę, że mogą mieć przejściowe problemy z serwerem, lub coś się zmienia, bo aplikacja się nie ładuje (może to tylko u mnie?)

#2 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 25 kwietnia 2012 - 13:41

Sam autor nie promuje piractwa i zawiadamia, ze aplikacje pirackie albo umozliwiajace uzywanie nielegalnych kopii nigdy sie w HackStore nie znajda. Zadowolony natomiast jestem ze bede mial na biezaco aktualizacje aplikacji z ktorych korzystam, a ktore z roznych powodow nie trafily do App Store (Plex, Monolingual, AppCleaner itp.).

#3 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 537 postów

Napisano 25 kwietnia 2012 - 14:32

Ale przecież te programy wspierają aktualizacje 'same w sobie', to po co musisz mieć to w osobnym 'store'?

#4 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 25 kwietnia 2012 - 14:37

Jakims cudem Plex mi sie nie chce aktualizowac - zadnej informacji o aktualizacji, musialem sciagnac plik ze strony i wgrac samodzielnie.

#5 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 25 kwietnia 2012 - 14:38

warto dodać że nie wszystkie komputery Mac są wspierane,na moim nie uruchamia się,pisze że brak wsparcia na tym modelu

#6 Meduza

Meduza
  • 736 postów

Napisano 25 kwietnia 2012 - 14:54

Wydaje mi się, że tylko dla Liona. Tak mi się wydaje.

#7 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 537 postów

Napisano 25 kwietnia 2012 - 15:06

Jakims cudem Plex mi sie nie chce aktualizowac - zadnej informacji o aktualizacji, musialem sciagnac plik ze strony i wgrac samodzielnie.

A to już wina developerów.

#8 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 kwietnia 2012 - 18:48

u mnie (Air mid 2011 + Lion 10.7.3) aplikacja co prawda się odpala,
ale jaki tryb bym nie wybrał, to i tak widzę tylko szarą tapetę Dołączona grafika

#9 Meduza

Meduza
  • 736 postów

Napisano 25 kwietnia 2012 - 18:54

mówiąc szczerze ja teraz też widzę tylko szare tło. Myślę że mają problem z serwerem... U kogoś działa?

#10 Gregory

Gregory

• 2 739 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 25 kwietnia 2012 - 19:16

Warto przypomnieć, że od dawna istnieje Bodega, która powstała jeszcze zanim pojawił się Mac App Store, i do tego działa na 10.5.

#11 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 25 kwietnia 2012 - 19:25

Warto przypomnieć, że od dawna istnieje Bodega, która powstała jeszcze zanim pojawił się Mac App Store, i do tego działa na 10.5.

Korzystam z Bodegi, a program będący tematem tego wątku przetestuję jutro.
Mówicie, że działa tylko na Lionie?

#12 Meduza

Meduza
  • 736 postów

Napisano 25 kwietnia 2012 - 21:32

Teraz to już sam nie wiem gdzie działa a gdzie nie. Osoba która powiedziała że nie działa na SL mogła po prostu ujrzeć to co my na Lionie kilka godzin później, czyli szara tapetka.. Nie wiem co jest ale wydaje się jakby treść internetowa nie była ładowana. Interfejs programu się ładuje normalnie. Reinstall nie pomaga. Ktoś mógłby potwierdzić to z SL. Na tę chwilę kiedy go uruchamiam dostaję szarą tapetkę, parasolkę z tęczą i "program nie odpowiada". Coś jest nie tak. Bodega już zobaczę, nie słyszałem o tym : )

#13 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 07:56

U mnie tez szare tlo :-/...

#14 jacekkk

jacekkk
  • 91 postów
  • SkądZawiercie

Napisano 26 kwietnia 2012 - 08:15

U mnie także szare tło i wisi - Lion na Mini (2011)

#15 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 26 kwietnia 2012 - 13:35

Source: hack-store.com "Server down! =( Server is down. The HackStore app will display a grey screen. We trying to fix it. Stay tuned.

#16 Meduza

Meduza
  • 736 postów

Napisano 27 kwietnia 2012 - 08:21

No czyli moje przypuszczenia okazały się słuszne, troszkę późno się zorientowali, żeby wstawić informację na stronę ! :D Layout Bodega jakoś nie za bardzo mi odpowiada no i troszkę słaby dostęp do popularnych aplikacji, a podglądać każdą aplikację z osobna żeby przeczytać opis do czego służy to nie dla mnie, za leniwy jestem. Wiem wiem, wychłostać :D Po prostu jakoś mi nie podeszła.

#17 Meduza

Meduza
  • 736 postów

Napisano 29 kwietnia 2012 - 18:19

Dzisiaj wyszedł update HackStore do 1.0.1/ 1.1 nie wiem dokładnie, ale jokoś nie wiele się zmieniło. aplikacja wita mnie innym tłem i informacją "no server connection"

#18 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 kwietnia 2012 - 16:01

A u mnie już działa.

#19 CrystalDyst23

CrystalDyst23
  • 109 postów

Napisano 30 kwietnia 2012 - 19:43

A u mnie właśnie jeszcze nie. Co zrobiłeś? Nawet po aktualizacji nie rusza.

#20 Meduza

Meduza
  • 736 postów

Napisano 30 kwietnia 2012 - 20:54

Mi się losowo, raz uruchamia, raz nie. Także uważam że mają przeciążone serwery i czasami po prostu odpowiadają a czasami nie. Spróbuj może usunąć aplikację i pobrać na nowo? : >

#21 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 maja 2012 - 16:28

Nic nie robiłem. Po prostu, po aktualizacji ruszyło ... wczoraj.
A dzisiaj wywala mi ciągle taki komunikat:
Dołączona grafika

#22 imbackingame

imbackingame
  • 640 postów

Napisano 07 maja 2012 - 17:55

straszny badziew, np. pobierania nie da sie zatrzymać.. działa "jako tako", nie wiem po co taka aplikacja jak można było postawić stronke z listą aplikacji

#23 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 18 marca 2016 - 10:46

Odgrzeje kotleta, po ostatniej aktualizacji hackstore nie dziala, nie da sie pobrac nowej wersji, komus sie udalo?

Mac Mini i7(Late2012)-2.3GHz/16GB/128GB SSD+1TB/HD4000/10.12+DELL U2412M,iMac24"C2D(Late2006)2.16GHz/4GB/320GB/7300GT/10.6.8,PM G5 Quad Core(Late2005)-2.5GHz/8GB/2.5TB/7800GT/10.5.8,iPhone 6+ 16GB

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych