Odrazu zaznaczam że twórca programu wbrew nazwie NIE toleruje piractwa, i żadna nielegalna kopia programu się tam nie znajdzie. To tak dla moderatorów i rodzynków którym nie chce się płacić za czyjąś ciężką pracę
Mowa o programie Hackstore, który jest alternatywą dla Mac AppStore. Założeniem programu jest "bycie" Cydią dla Mac OS X, czyli miejscem gdzie znajdziemy przydatne ulepszenia systemu lub programy które mimo iż są ciekawe, nie trafiły na półki Mac AppStore. Program jest oparty na użytkownikach, ale nie toleruje piractwa, z resztą jego motto to "No piracy apps here, forever and ever" co znaczy "Tutaj nie ma pirackich aplikacji, zawsze i na zawsze". Program jest darmowy, można go pobrać stąd. Jest to wciąż aplikacja rozwijana, nie oczekujcie cudów
Poniżej kilka screenshotów aplikacji. Pochodzą one ze strony umieszczonej wyżej, nie są moje, ale piszę ten post tylko w celu informacji iż takie coś istnieje.

Ja osobiście obawiam się pochodzenia, nie wiem czemu ale nie ufam czemuś co pochodzi z Rosji (nie jestem rasistą żeby nie było), ale idea wydaje się bardzo ciekawa i uważnie będę się przyglądał temu jak ta aplikacja się rozwija. Zastanawiam mnie również legalność takiego programu. Wykonanie jest na razie w fazie początkującej ale wystartowali o wiele lepiej niż "zaczątki" Cydii, moim skromnym zdaniem.
Jednocześnie chciałbym zapytać Was co o tym sądzicie, czy takie coś ma sens, czy jest legalne i czy ma szansę zdobyć taką popularność jak Cydia na iOS ?: )
@edit 14.43
Widzę, że mogą mieć przejściowe problemy z serwerem, lub coś się zmienia, bo aplikacja się nie ładuje (może to tylko u mnie?)