Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przerwy miedzy piosenkami w szufelce

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Amsztel

Amsztel
  • 81 postów
  • SkądToruń

Napisano 24 lipca 2007 - 16:34

Witam. Mam pytanie - jak zrobic zeby iPod shuffle 2G nie robil polsekundowych przerw miedzy utworami w albumach, w ktorych takie przerwy nie wystepuja? Jest to bardzo denerwujace podczas sluchania. Mam sytem 10.3.9 i najnowsza wersje iTunes. Co ciekawe jesli podlacze iPoda do mac'a i slucham z niego muzyki przez iT to takie przerwy nie wystepuja... Z gory dziekuje i pozdrawiam.

#2 korniszon

korniszon
  • 1 152 postów
  • Skądkanalizacja

Napisano 24 lipca 2007 - 17:07

zaznacz piosenki z płyty, gdzie nia ma przerw - jablko+i a nastepnie wybierz opcję Gapless album (Album z ciagłym odtwarzaniem). Powinno pomóc

#3 Amsztel

Amsztel
  • 81 postów
  • SkądToruń

Napisano 24 lipca 2007 - 18:09

Niestety tego juz probowalem ale to nie pomaga - dlatego wogole nie rozumiem po jaka cholere jest opcja ciaglego odtwarzania...

---- Dodano 25-07-2007 o godzinie 13:04 ----
Nikt nie wie jak to zrobic? Nie mowcie mi ze nikt nie slucha albumow gdzie nie wystepuja przerwy miedzy utworami :)
Moze to jest bug shuffle'a i trzeba to zglosic do apple?

#4 tkirmuc

tkirmuc
  • 108 postów

Napisano 01 maja 2008 - 16:34

Straszny mętlik. Chciałbym kupić wreszcie grajka, który potrafi nie robić przerw między nagraniami. Ale informacje w necie na temat "gapless playback" w iPod Shuffle są sprzeczne. Jedni mówią, że jest, inni, że nie. Polska strona sugeruje "Odtwarzanie bez przeskoków" co w oryginale brzmi "skip-free playback", co wcale nie musi oznaczać odtwarzania bez przerw (gapless). To w końcu jak - kupować iPod-a Shuffle czy to kolejne gówno (bo wszystkich odtwarzacze audio, które robią przerwy między nagraniami do niczego się nadają)

#5 Dragon

Dragon
  • 206 postów
  • SkądChorzów

Napisano 02 maja 2008 - 11:57

Niestety tego juz probowalem ale to nie pomaga - dlatego wogole nie rozumiem po jaka cholere jest opcja ciaglego odtwarzania...

Ta opcja jest ponieważ niektóre iPody obsługują tą funkcje (nie wiem czy twój). Tak samo jakybś pytał po co ci funkcja "Video" w iTunes, jak nawet wyświetlacza nie ma.
Pierwszym iPodem który przy zaznaczeniu opcji "odtwarzanie ciągłe" nie robił przerw to iPod Video 5.5G. Mysle, że wszystkie odtwarzacze po nim miały już ta funkcje

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych