Problem z wklejaniem zawartości do PAGES.
Napisano 20 kwietnia 2012 - 21:35
Pages - Programy na Mac OS X - Nadgryzione.pl
i myślałem że będę mógł za jego pomocą wklejać naraz wiele zdjęć.
Jednak zarówno z programu OpenOffice, jak i ze stron internetowych nie potrafię wklejać zdjęć masowo, ale tylko pojedynczo.
Dla mnie to problem bo pod fotkami mam np. opisy które równie chcę kopiować, itd.
Prosiłbym o radę czy jest możliwe naraz wklejanie wszystkich zdjęć do programu pages ?
Dziękuję.
Napisano 20 kwietnia 2012 - 21:38
Napisano 20 kwietnia 2012 - 22:32
W mym przypadku gdy przykładowo kopiuje (cmd+a), całą zawartość dokumentu OpenOffice, ( kilkadziesiąt fotek i dużo treści pisanej ) i wklejam do PAGES, to w pages pojawia się jedynie treść, bez ani jednej fotki.
A gdy kopiuję jedną fotkę to fotka w pages się pojawia, ( tylko ta jedna )
Zapewne jest coś o czym nie wiem, bo to pewne że robię jakiś błąd .
Napisano 20 kwietnia 2012 - 22:38
Napisano 21 kwietnia 2012 - 08:13
Dla łatwiejszego zlokalizowania mojego błędu zaznaczę co dokładnie robię;Ze strony www działa, z Open Office nie wiem bo nie mam..
-otwieram stronę np. Onet - informacje, rozrywka, emocje
-klikam na; cmd+a ( w mym przypadku jest to nie ( cmd+c ) ale cmd+a.
-otwieram, program PAGES
- otwieram w nim pustą stronę
-na niej klikam myszką opcję: wklej ( i próbowałem też klikać na opcję dostosuj styl )
- po czym obserwuję jedynie wklejenie treści, ale bez fotek.
Przypominam że pojedyncze fotki wklejają się prawidłowo, ale bez tekstu no i nie mogę naraz wszystkich fotek z dokumentu czy strony internetowej skopiować i wkleić do pages.
Podejrzewam że może w programie pages coś trzeba ustawić, bo ja nic nie robiłem jeszcze. A może otworzyć osobny dokument pages, przeznaczony do tego typu operacji?
Wyczytałem że do pages nawet wideo można wklejać, zatem jak ja dojdę do widea skoro na fotkach napotykam problem :wink:
Napisano 21 kwietnia 2012 - 10:26
Napisano 21 kwietnia 2012 - 11:17
Chodzi o sposób zamieszczania fotek zapewne. IMHO, nie da się tak kopiować, jak Ty chcesz to zrobić.
Dziękuję Virgin71. Jeśli pojęcie IMHO oznacza: you're wrong. czyli: → MSZ mylisz się. zatem ponawiam mą prośbę w celu rozwiązania problemu.
Dodam że interesować będzie mnie nie tylko wklejanie do stron programu pages wielu fotek z tekstami, ale też wklejanie wielu krótkich filmów wideo z tekstem.
Napisano 21 kwietnia 2012 - 12:46
In My Humble Opinion you're wrong → Moim Skromnym Zdaniem mylisz się
IMHO → Moim Skromnym Zdaniem
Napisano 21 kwietnia 2012 - 14:18
IMHO - Google Search
Napisano 21 kwietnia 2012 - 15:52
Teraz pozostał jedynie problem OpenOffice.
Poradziłem sobie też z możliwością wpisania do dokumentu pages treści wideo a nawet dźwięku.

IMHO you're wrong → MSZ mylisz się
In My Humble Opinion you're wrong → Moim Skromnym Zdaniem mylisz się
IMHO → Moim Skromnym Zdaniem
Bielin, rozumiem że możesz nie znać różnych skrótów itp, no ale chłopie, litości no
IMHO - Google Search
Zara, zara, :wink: no przecież to ja pierwszy prawidłowo wyjaśniłem znaczenie IMHO
Dziękuję Virgin71. Jeśli pojęcie IMHO oznacza: you're wrong. czyli: → MSZ mylisz się. zatem ponawiam mą prośbę w celu rozwiązania problemu.
Dodam że interesować będzie mnie nie tylko wklejanie do stron programu pages wielu fotek z tekstami, ale też wklejanie wielu krótkich filmów wideo z tekstem.
Zatem oznacza to że IMHO jest mi jasne, a tylko; problem wklejania naraz wielu fotek z treścią pisaną do programu pages był mi wciąż obcy :wink:
Aby nie zakładać osobnego wątku, chciałbym też prosić o pouczenie mnie jak robi się w pages, różne tabelki do których można by było wpisywać najprzeróżniejsze dane.
Abym został dobrze zrozumiany, to pojęcie tabelki mam na myśli np. taki sobie kalendarz, do którego mógłbym wpisywać nie dni i miesiące ale np. swoje bieżące wydatki, itd.
Nawet nie wiem czy jest to możliwe w programie pages.
Napisano 21 kwietnia 2012 - 19:31
Kolejny temat założony w nieodpowiednim dziale.
Kolejny temat zamieniający się w wielowątkowy śmietnik.
Ostrzegam po raz ostatni!
Następne próby przekształcenia forum MyApple, w kurs obsługi komputera dla początkujących, zakończą się ostrzeżeniem!
Apple - Why You’ll Love a Mac - Get answers to your questions.
Apple - Find Out How - Mac Basics
Apple - Support - Videos
Apple - Support - Videos
Apple - Support - Manuals
Apple - iLife - Do more with photos, movies, and music on a Mac.
Apple - iWork - Documents, spreadsheets, and presentations. The Mac way.
https://discussions.....com/index.jspa
A najlepiej zapisz się na kurs obsługi komputera...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych