Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ile Wam trzymaja baterie w myszce.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 bercow

bercow
  • 618 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 14:42

Witam.

Mialem zwykle panasonic w magic mouse, teraz mam akumulatorki sanyo xx eneloop czyli dosyc dobre baterie, moze innego przeznaczenia, ale trzymaja 3-4 dni, panasonic nie lepiej. Jest mi to obojetne, mam ich wiecej i to akumulatorki,a baterie normalne sa tanie jak barszcz, ale mam inne myszki i np. w logitechu baterie trzymaja juz ponad rok, i nie zanosi sie, abym musial je wymienic. Wylaczacie w ogole myszke ? MM mam caly czas wlaczone, logitecha wylaczam, ale mimo wszystko, baterie znikaja dosyc szybko.

Wiem,z e to dosyc glupi problem xD Ale zastanawia mnie, czy to normalne u takiej myszki.

#2 adrixop95

adrixop95
  • 843 postów
  • SkądSosnowiec, PL

Napisano 19 kwietnia 2012 - 15:40

Magic Mouse 2 tygodnie do miesiąca / panasonic baterie, Arc Touch od Microsoftu też około miesiąca.

#3 weniwe_pl

weniwe_pl
  • 136 postów
  • SkądNaas, IE

Napisano 19 kwietnia 2012 - 15:46

magic mouse trzyma już kilka miesięcy. Mysz włączona cały czas, używam niezbyt często, stan baterii 99%. Baterie to Duracell Rechargeable Accu 1700 mAh.

#4 mareksle

mareksle
  • 295 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 19 kwietnia 2012 - 17:11

Magic Mouse, 1.5 miesiąca na bateriach GP 2500 NiMH Rechargeable. Cały czas włączona, używana średnio ok. 2 godzin dziennie.

magic mouse trzyma już kilka miesięcy. Mysz włączona cały czas, używam niezbyt często, stan baterii 99%. Baterie to Duracell Rechargeable Accu 1700 mAh.

Co jak co, ale po kilku miesiącach 99% - w to nie uwierzę ;) Pewnie źle Ci stopień naładowania pokazuje.

#5 bercow

bercow
  • 618 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 17:39

Az sprawdzilem z ciekawosci, w logitechu mam zwykle baterie duracel, w lutym mina rok od kupienia myszki. Nawet jak by sie blednie wyswietlal mu poziom rozladowania, to i tak na slabszych bateriach trzyma dluzej. Co prawda moja myszka uzywana min 12/24.

#6 weniwe_pl

weniwe_pl
  • 136 postów
  • SkądNaas, IE

Napisano 19 kwietnia 2012 - 17:46

Magic Mouse, 1.5 miesiąca na bateriach GP 2500 NiMH Rechargeable. Cały czas włączona, używana średnio ok. 2 godzin dziennie.

Co jak co, ale po kilku miesiącach 99% - w to nie uwierzę ;) Pewnie źle Ci stopień naładowania pokazuje.

wcześniej miałem zwykłe to po ok 3 tygodniach padły. te mam już z 4 miesiące i pokazuje 99%. Jak pisałem nie używam często. Kup, sprawdź.

#7 nie_z_krakowa

nie_z_krakowa
  • 230 postów

Napisano 20 kwietnia 2012 - 07:06

Znajomym w biurze około 2 tygodnie. Mysze używane 8-9h dziennie. Jeśli Logitechowa mysz jest na nadajniku unifying to wytrzyma znacznie dłużej niż Aplowy MM (bluetooth).

#8 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 kwietnia 2012 - 22:47

Poważnie piszecie? No to już wiem, aby nigdy, przenigdy nie kupować MM :) Logitech (vx nano) u mnie wytrzymuje spokojnie 4-6 miesięcy.

#9 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 postów

Napisano 22 kwietnia 2012 - 23:02

u mnie w MM trzyma około 3 miesięcy. włączona non-stop, używana ok 8h dziennie.

#10 mareksle

mareksle
  • 295 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 22 kwietnia 2012 - 23:30

Poważnie piszecie? No to już wiem, aby nigdy, przenigdy nie kupować MM :)
Logitech (vx nano) u mnie wytrzymuje spokojnie 4-6 miesięcy.

Wiesz, czasy pracy baterii w MM są krótsze niż 6 miesięcy, ale nie jest tak że co chwilę musisz je wymieniać (dużo też od nich zależy).
Wcześniej napisałem że używam 2 godz. dziennie, ale jak sobie teraz myślę to mocno zaniżyłem ten czas ;) W weekendy, szczególnie zimowe, średnia znaaacznie się powiększa.
Nie odczuwam żebym często wymieniał baterie.

#11 jakubjakub181

jakubjakub181
  • 5 postów
  • SkądGrudziądz, Poland, Poland

Napisano 23 kwietnia 2012 - 13:27

CIACH Twój post został usunięty ze względu na błędną pisownię, proszę zapoznać się z tym [url]http://myapple.pl/urzadzenia-zewnetrzne-103/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html[/url]

#12 anx239

anx239
  • 679 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 kwietnia 2012 - 16:49

U mnie Magic Mouse max 3 tygodnie na bateriach alkalicznych z Ikeii :) Ogólnie wg. mnie baterie szybko się zużywają. Praca około 4-6 h dziennie.

#13 Zbig.AppleUser

Zbig.AppleUser
  • 1 327 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 kwietnia 2012 - 17:39

U mnie około 5-6 tygodni. Praca około 8 godzin dziennie. Baterie Duracell alkaline.

#14 marcinZ

marcinZ
  • 27 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 maja 2012 - 22:36

swojego czasu trafiłem na informację że "Microsoft Explorer Touch Mouse jest także wyposażona w baterię, która działa do 18 miesięcy bez ładowania" źródło

A jak już mowa o bateriach - świetnymi akumulatorkami są Eneloopy firmy Sanyo. Nie rozładowywują się z beigiem czasu gdy leżą nieużywane.

#15 Verex13

Verex13
  • 1 093 postów
  • SkądTczew (k. Gdańska)

Napisano 17 maja 2012 - 21:37

Mi Magic Mouse trzyma około 1.5 do 2 miesięcy. Zależy, jakie właduję baterie. Choć przeważnie Energizer, to czasem zdarzy mi się kupić baterie marki Carrefour ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych