Witam wszystkich forumowiczów.
Mam do Was pytanie techniczne. Posiadam telefon Iphone 4 8GB iOS 5.1. W domu i w pracy mam dostęp do sieci wifi, wykupione mam także dane pakietowe, które mam włączone w telefonie na stałe (Ustawienia/Ogólne/Sieć/Dane sieci kom.) bo dość często korzystam z internetu w terenie. Czy telefon w zasięgu sieci wifi korzysta w pierwszej kolejności z wifi, czy może jeżeli są włączone dane sieci komórkowej to wtedy ignoruje sieć wifi i pobiera wszystkie przez dane pakietowe, a aby korzystać z sieci wifi to muszę najpierw wyłączyć dane sieci komórkowej?
Jeżeli za bardzo zagmatwałem moje pytanie to wszystkich przepraszam. Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam. Grzegorz.

Dane pakietowe czy WiFi?
Rozpoczęty przez
grzegorz757
, 17 kwi 2012 20:31
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17 kwietnia 2012 - 20:31
Napisano 17 kwietnia 2012 - 20:33
Jak jesteś podczepiony pod wi-fi to ciągnie z wi-fi
Jak jesteś nie podłączony pod wi-fi to czerpie z pakietu danych
Logiczne

Napisano 17 kwietnia 2012 - 20:34
Jak ma możliwość połączenia się z siecią wi-fi, która jest zapamiętana to traktuje to połączenie z internetem priorytetowo, wi-fi jest zawsze przed internetem z sieci

Napisano 17 kwietnia 2012 - 21:21
Oczywiście należy pamiętać, że po uśpieniu WiFi się rozłącza i zaczyna ciągnąć z pakietu, więc nie należy usypiać telefonu, gdy pobiera sobie jakąś aktualizację, czy coś innego, równie dużego. Temat rozwiązany, zamykam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych