Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nie widzę kto dzwoni - pomocy !

• This topic is locked This topic is locked
20 replies to this topic

#1 Patronic0

Patronic0
  • 51 posts
  • SkądPoznań

Posted 13 April 2012 - 18:15

Witam, Dałem telefon młodszej siostrze i niestety . Jak ktoś do mnie dzwoni to wyświetlają mi się ikony ( zainstalowane aplikacje ) i na biało numer kogoś kto dzwoni. Niestety jest to strasznie nieczytelne. Nie widać również paska do przesuwania " Odbierz " Proszę o pomoc, bo ciężko w jakikolwiek sposób odebrać połączenie. Co może być przyczyną ? Jakieś ustawienia w SBSsettings ? Winterboard? Nie mam pojęcia starałem się coś zrobić ale niestety nie mam pomysłu co pozmieniała - sama również nie wie.

#2 tores.

tores.
  • 1149 posts
  • SkądMontrouge

Posted 13 April 2012 - 21:33

w SBS włącz power => Safe Mode po czym spróbuj z innego telefonu zadzwonić do siebie, napisz czy pomogło, a najlepiej zrób zdjęcie ekranu (Power+ Home) i pokaż na forum

#3 skoczek12

skoczek12
  • 530 posts

Posted 13 April 2012 - 22:23

Sorry ,ale pokaż a nie pokarz sie pisze ;x

#4 Patronic0

Patronic0
  • 51 posts
  • SkądPoznań

Posted 14 April 2012 - 12:20

w SBS włącz power => Safe Mode po czym spróbuj z innego telefonu zadzwonić do siebie, napisz czy pomogło, a najlepiej zrób zdjęcie ekranu (Power+ Home) i pokaż na forum

Szczerze mówiąc to nie wiem nawet jak wejść w Safe Mode...

Wrzucam zdjęcie jak to wygląda - jest tak przy każdej dzwoniącej osobie. Jest to irytujące bo odbieram na " czuja "

#5 kajus01

kajus01
  • 897 posts
  • SkądZiemia?

Posted 14 April 2012 - 13:44

Jak nie wiesz jak Ci tores napisał jak? Czytaj pomału i działaj :P SBSettings masz bo pisałeś coś o nim wiec go włącz przesuwając po statusbarze po zegarku z prawej do lewej, potem klik w power i klik w safe mode ;)

#6 Patronic0

Patronic0
  • 51 posts
  • SkądPoznań

Posted 14 April 2012 - 16:27

Jak mam włączony Safe Mode wtedy mam suwak " Odbierz " ale nadal tłem są ikony. Pojawiają się czasem ' Odrzuć ' i ' Odbierz' . Tylko dlaczego jest tak w Safe Mode? , jak go wyłączę to znów jest tak jak na wyżej wstawionym zdjęciu. Nie wiem czy jest to istotną rzeczą, ale zauważyłem, że podczas gdy ktoś dzwoni mam te ikony zainstalowanych programów. Następnie szukając pewnej aplikacji zorientowałem się, że tych aplikacji jest o wiele więcej niż wtedy gdy ktoś dzwoni. Czy jest możliwe, że mam ustawione zdjęcie tła/pulpitu/ikon gdy do mnie dzwonią ? Nie wiem czy dość zrozumiale to napisałem..

#7 tores.

tores.
  • 1149 posts
  • SkądMontrouge

Posted 14 April 2012 - 16:42

Bo masz coś zainstalowanego z Cydi co powoduje takie zachowanie, Safe Mode wyłącza wszystkie programy zainstalowane z Cydi. Gdybyś podał co ostatnio instalowałeś lub co masz zainstalowane to może by Ci ktoś powiedział jaki śmieć to powoduje. A tak to granie w kotka i myszkę

#8 skoczek12

skoczek12
  • 530 posts

Posted 14 April 2012 - 18:44

Patronic0, zrób restore i będzie po sprawie :)

#9 Patronic0

Patronic0
  • 51 posts
  • SkądPoznań

Posted 14 April 2012 - 20:19

Bo maż coś zainstalowanego z Cydi co powoduje takie zachowanie, Safe Mode wyłącza wszystkie programy zainstalowane z Cydi. Gdybyś podał co ostatnio instalowałeś lub co masz zainstalowane to może by Ci ktoś powiedział jaki śmieć to powoduje. A tak to granie w kotka i myszkę

Tylko w Safe Mode pojawiają mi się suwak do odbierania, ale niestety ikonki nadal są i tak jak pisałem wcześniej, że na 2 stronie z ikonami mam całą zajętą, a jak ktoś do mnie dzwoni to te ikony są tam zupełnie inne. Istnieje opcja, że ustawiłem sobie podczas połączeń przychodzących screen z pulpitu ?

#10 Patronic0

Patronic0
  • 51 posts
  • SkądPoznań

Posted 15 April 2012 - 19:46

Bo masz coś zainstalowanego z Cydi co powoduje takie zachowanie, Safe Mode wyłącza wszystkie programy zainstalowane z Cydi. Gdybyś podał co ostatnio instalowałeś lub co masz zainstalowane to może by Ci ktoś powiedział jaki śmieć to powoduje. A tak to granie w kotka i myszkę

Jedyne co ostatnio instalowalem to winterboar :)

#11 misiu0126

misiu0126
  • 374 posts

Posted 15 April 2012 - 20:14

to go odinstaluj

#12 iAdasiek

iAdasiek
  • 1239 posts

Posted 16 April 2012 - 14:14

to go odinstaluj

Jak to nie pomoże, to restore bez przywracania kopii zapasowej.
Edit: Ale samą kopię wcześniej zrób :)

#13 Patronic0

Patronic0
  • 51 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 April 2012 - 12:17

Jakieś inne propozycje może? Problemem jest to, że on posiada simlocka na Austriackie Orange.

#14 RiQ

RiQ

• 2567 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 April 2012 - 12:26

wejdź w winterboard i sprawdź co masz włączone. Jeśli znasz angielski odnajdziesz opcję, która jest za to odpowiedzialna. Odznacz ją i voila

#15 Patronic0

Patronic0
  • 51 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 April 2012 - 12:39

Zaraz wstawie screany może mi coś pomożesz :)

#16 RiQ

RiQ

• 2567 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 April 2012 - 12:47

takie są młodsze siostry a właściwie małe dzieci. Moja córa (2,5 roku) odinstalowuje mi dyski z pulpitu maka :P Dobrze, że nie formatuje

#17 Patronic0

Patronic0
  • 51 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 April 2012 - 12:50

Oto mój WinterBoard.

#18 RiQ

RiQ

• 2567 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 April 2012 - 12:54

hmm, z tego co widać masz włączony deep blue scheme - spróbuj do niej wejść i zobaczyć co tam jest w środku Jeszcze masz w ostatnim okienku advanced - ciekawe co się kryje w środku Możesz też popatrzeć w pozostałe składniki winterboard chociaż nic nie wskazuje na to aby były aktywne Ewentualnie coś ci siostra z cydii zainstalowała - ale to chyba raczej niemozliwe

#19 Patronic0

Patronic0
  • 51 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 April 2012 - 13:03

na jednym ze screanów jest pokazane advanced, nic więcej tam nie ma. A z tą cydią ( znając siostrę ) to wszystko jest możliwe

#20 Patronic0

Patronic0
  • 51 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 April 2012 - 21:01

Niestety usunięcie WinterBordu nic nie pomogło. Jakieś inne propozycje ?

#21 Patronic0

Patronic0
  • 51 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 April 2012 - 10:28

Dałem sobie rade. Temat uważam za zamknięty. :idea:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users