Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

jak połączyć iMaca z TV

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 macic

macic
  • 3 postów
  • SkądRuda Slaska, Poland

Napisano 11 kwietnia 2012 - 08:47

Witam, jak najlepiej połączyć iMaca z telewizorem. Chciałbym pooglądać sobie filmy na TV. Mam kabel HDMI no i kupiłem przejściówkę miniDisplay->HDMI, ale oczywiście nie oryginalną no i nie działa. Czy jeżeli kupie oryginalną to wszystko zadziała? I co z dźwiękiem? Aha iMac z połowy 2011. pzdr

#2 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 11 kwietnia 2012 - 08:55

Powinno działać - osobiście podłączałem MacBooka Pro z telewizorem LG przez przejściówkę minidisplay-HDMI i grało. Ale zastanów się nad Apple TV - wtedy telewizor nie musi stać obok komputera żeby oglądać na nim filmy.

#3 daku3

daku3
  • 125 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 kwietnia 2012 - 20:48

Skoro masz iMaca z połowy 2011 roku to pewnie z TB a nie z mDP dlatego może nie działać.

#4 Gregory

Gregory

• 2 734 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 12 kwietnia 2012 - 21:22

Ja używam takiej przejściówki: hama.pl | 000532460000 Hama ADAPTER MINI DISPLAYPORT - HDMI, kupiłem ją w iSpocie (dzień dobry, szukam przejściówki na HDMI, żeby oglądać na TV filmy z iMaca, o takiego jak ten tutaj). Działa z iMakiem z maja 2011 roku, jest obraz i dźwięk.

#5 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 kwietnia 2012 - 09:51

Z tego co pamiętam to nie ma oryginalnych przejściówek mdp->hdml

#6 AdamDz

AdamDz
  • 376 postów
  • SkądEsbjerg Dania

Napisano 13 kwietnia 2012 - 10:48

Nie wiem jak w Twoim przypadku, ale czasem zdarza się że ktoś posiada konsolę PS3, i tak jest właśnie w moim przypadku że wystarczyło zainstalować program PS3 Media Server i wymienione wymagania są rozwiązane bezprzewodowo.

#7 rzaba

rzaba
  • 8 postów

Napisano 01 maja 2012 - 10:47

Witam. Mam iMac mid 2010, uszkodził mi się wyświetlacz, więc podłączyłem przez MINI DISPLAY PORT - HDMI i nic. Obraz na komputerze błyska, widać, że coś się dzieje a na tv komunikat brak sygnału. Czy wymagany jest jakiś skrót klawiszowy? Chcę przeinstalować system, żeby wiedzieć, czy inwestować w komputer, czy na organy go przeznaczyć. Pozdr

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych