Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

4S - Nie działa mikrofon

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 beavis

beavis
  • 2 postów

Napisano 08 kwietnia 2012 - 23:39

Witam, od niedzieli (8.04) rana w moim iPhonie 4S podczas rozmowy nie działa mikrofon. Problem jest na tyle dziwny że gdy włączę tryb 'głośnik' mikrofon działa, działa też przy korzystaniu z dyktafonu czy Siri. Na podstawie tego sądziłem że to problem z oprogramowaniem ale po przywróceniu ustawień fabrycznych problem nadal się pojawia. Telefon został kupiony 1.03 w Orange więc z gwarancją nie powinno być problemów ale jakoś nie chcę oddawać telefonu po 6 tygodniach użytkowania. Od zakupu telefon nie upadł ani nie był narażony na kontakt z wilgocią. Więc mam dwa pytania: 1. Czy telefon korzysta z inngo mikrofonów przy zwykłej rozmowie a rozmowie przez 'głośnik'? 2. Czy poza oddaniem go na gwarancji macie jakieś inne pomysł? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pomoc.

#2 misiu0126

misiu0126
  • 374 postów

Napisano 09 kwietnia 2012 - 09:04

ja bym oddał na gwarancje, jeśli jest po co samemu kombinować

#3 KolczyQ

KolczyQ
  • 291 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 kwietnia 2012 - 09:52

Od jakiego operatora masz?

#4 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 09 kwietnia 2012 - 10:59

Rok temu użytkownicy iPhone 4 po wprowadzeniu go mieli problem taki jak opisujesz. Wina było to ze glosnik koło Jacka ma oczyszczać dźwięk i rozmowy były zbierane z tego glosnika. Po jakimś okresie czasu Orange to naprawilo. Może znów maja problemy? Pisze z czwórki także sorki za brak ogonków.

#5 beavis

beavis
  • 2 postów

Napisano 09 kwietnia 2012 - 11:37

Od jakiego operatora masz?

Oragne.

Rok temu użytkownicy iPhone 4 po wprowadzeniu go mieli problem taki jak opisujesz.
Wina było to ze glosnik koło Jacka ma oczyszczać dźwięk i rozmowy były zbierane z tego glosnika.
Po jakimś okresie czasu Orange to naprawilo. Może znów maja problemy?
Pisze z czwórki także sorki za brak ogonków.

Dzięki wielkie o taką odpowiedź mi chodziło.

Mam jeszcze jedno pytanie, telefon oddawać do Orange czy w jakiś inny sposób?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych