Witam,
od niedzieli (8.04) rana w moim iPhonie 4S podczas rozmowy nie działa mikrofon. Problem jest na tyle dziwny że gdy włączę tryb 'głośnik' mikrofon działa, działa też przy korzystaniu z dyktafonu czy Siri. Na podstawie tego sądziłem że to problem z oprogramowaniem ale po przywróceniu ustawień fabrycznych problem nadal się pojawia.
Telefon został kupiony 1.03 w Orange więc z gwarancją nie powinno być problemów ale jakoś nie chcę oddawać telefonu po 6 tygodniach użytkowania. Od zakupu telefon nie upadł ani nie był narażony na kontakt z wilgocią.
Więc mam dwa pytania:
1. Czy telefon korzysta z inngo mikrofonów przy zwykłej rozmowie a rozmowie przez 'głośnik'?
2. Czy poza oddaniem go na gwarancji macie jakieś inne pomysł?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pomoc.
4S - Nie działa mikrofon
Rozpoczęty przez
beavis
, 08 kwi 2012 23:39
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08 kwietnia 2012 - 23:39
Napisano 09 kwietnia 2012 - 09:04
ja bym oddał na gwarancje, jeśli jest po co samemu kombinować
Napisano 09 kwietnia 2012 - 09:52
Od jakiego operatora masz?
Napisano 09 kwietnia 2012 - 10:59
Rok temu użytkownicy iPhone 4 po wprowadzeniu go mieli problem taki jak opisujesz.
Wina było to ze glosnik koło Jacka ma oczyszczać dźwięk i rozmowy były zbierane z tego glosnika.
Po jakimś okresie czasu Orange to naprawilo. Może znów maja problemy?
Pisze z czwórki także sorki za brak ogonków.
Napisano 09 kwietnia 2012 - 11:37
Oragne.Od jakiego operatora masz?
Dzięki wielkie o taką odpowiedź mi chodziło.Rok temu użytkownicy iPhone 4 po wprowadzeniu go mieli problem taki jak opisujesz.
Wina było to ze glosnik koło Jacka ma oczyszczać dźwięk i rozmowy były zbierane z tego glosnika.
Po jakimś okresie czasu Orange to naprawilo. Może znów maja problemy?
Pisze z czwórki także sorki za brak ogonków.
Mam jeszcze jedno pytanie, telefon oddawać do Orange czy w jakiś inny sposób?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych