Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Sony Xperia S vs iPhone 4S

• Please log in to reply
36 replies to this topic

#1 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 posts

Posted 08 April 2012 - 20:45

Witam wszedł do sprzedaży nowy ciekawy android mianowicie Sony Xperia S.Telefon ma bardzo dobre bebechy,elegancką nakładke,elegancki dizajn,ekran lepszy od Retiny(!).Moim zdaniem bardzo mocny konkurent iPhone 4S.Bardzo mocno zastanawiam się nad zmianą.Dodatkowo posiada spust migawki,co jest wygodniejsze od dotykowego przycisku.Dodatkowo w kwesti prestiżu Sony jest praktycznie tak samo prestiżowe jak Apple,dlatego stawiam ten telefon na równi z iPhone.Co wy sądzicie o tym porównaniu?

#2 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 08 April 2012 - 20:53

Tak beznadziejnego porównania dawno nie widziałem. Słyszałem, że nowa lodówka Bosch'a ma lepszy głośniczek niż 4S i może byś sporym konkurentem.

#3 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 posts

Posted 08 April 2012 - 20:56

Dlaczego tak sądzisz?Sony jest świetnym smartfonem

#4 kisio

kisio
  • 414 posts
  • SkądBartoszyce

Posted 08 April 2012 - 21:25

Co z tego, że ma spust migawki skoro... iPhone też robi zdjęcia przyciskiem! OMAJGAT. Nie porównuje się telefonów działających na różnych systemach operacyjnych, gdyż jest to nieprecyzyjne.. Zadawanie podobnych pytań na forum dot. marki Apple to wiadomy rezultat. Co więcej, masz Pan 439 postów a tworzysz temat w nieodpowiednim dziale. "Jaki sprzęt wybrać z iOS" jak sama nazwa wskazuje dotyczy urządzeń działających na iOS. iOS nie jest androidem/symbianem/windowsem/lodówką/kosiarką do trawy.

#5 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 08 April 2012 - 21:38

Dlaczego tak sądzisz?Sony jest świetnym smartfonem

Chociażby wykonaniem 4S przebija wszystko. Ten Sony to jest plastikowy klamot wyglądający jak każdy inny za 1zł w abonamencie.

#6 bartek001b

bartek001b
  • 1104 posts
  • SkądWłocławek

Posted 08 April 2012 - 22:09

Tak iPhone=szkło , stal Sony = plastik , dobre bebechy W designie nic nie dorówna iPhonowi Ale ekran Sony nie zapomnij ze jest także większy 4,3" bodajże a iPhone ma 3,5 " to ekrany są prawie , ze identyczne jak dla mnie i Sony ma bravia engine

#7 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 08 April 2012 - 22:27

A w czym ekran Xperii jest lepszy? Pytam bo wiem, ze w niczym.

#8 bartek001b

bartek001b
  • 1104 posts
  • SkądWłocławek

Posted 08 April 2012 - 22:48

Jo ekrany są na rowni tyle , że xperia ma Sony mobile bravia engine

#9 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 08 April 2012 - 23:06

A iPhone ma Retina. Licytujemy sie na fajniejsza nazwe? :D

---------- Wpis dodano o 00:06 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:05 ----------

Ekran iPhone ma przewage w tym, ze to IPS LCD. Sony to SLCD lub SCLCD choc w sumie ja wielkiej roznicy nie widze.

#10 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 posts

Posted 09 April 2012 - 12:29

Widać że fanbojowi obojętnie jaki dasz argument on i tak pozostanie przy swoim zdaniu.Jeśli mówicie że plastik fuj to prosze RAZR ma kewlar i gorilla glas.To przebija raczej szkło...

#11 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 09 April 2012 - 12:42

Widać że fanbojowi obojętnie jaki dasz argument on i tak pozostanie przy swoim zdaniu.

A czego Ty się spodziewałeś? Jesteś na forum Apple.

#12 Mirko791

Mirko791
  • 4558 posts
  • SkądJaworzno

Posted 09 April 2012 - 12:45

Widać że fanbojowi obojętnie jaki dasz argument on i tak pozostanie przy swoim zdaniu.Jeśli mówicie że plastik fuj to prosze RAZR ma kewlar i gorilla glas.To przebija raczej szkło...

Faktycznie motka jest wykonana solidnie, ale dla mnie osobiście iPhone jest nadal bardziej elegancki, minimalistyczny, wygodniejszy w trzymaniu i sprawnym używaniu jedną reką.

#13 12jahon

12jahon
  • 202 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 09 April 2012 - 15:15

Mówimy o tym czymś co ta Motorola ma na tyle? Zwykły skin na ajfą za 50~zł niewiele się będzie różnił. Poza tym, jak koledzy wyżej wspominali: 1. Jesteśmy na forum o Apple - nie znajdziesz tu wielu zwolenników innego sprzętu niż z jabłkiem, no chyba, że takich, którzy siedzą tu tylko po to, żeby poflejmować (fanboje pc i androida) 2. Porównywanie androida i iOS to jak porównywanie pralki i lodówki i IMO jak ktoś woli iOS od androida to choćby mu zaoferowano soniacza/samsunga z 15" ekranem, 50mpix i ramem większym niż w macach to i tak wybrałby iPhona. Chyba wyczerpałem temat.

#14 ariesovsky

ariesovsky
  • 119 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 April 2012 - 15:35

To porównanie Sony Xperii nowej czy Motoroli RAZER, bo się pogubiłem...

#15 qubuss

qubuss
  • 518 posts
  • SkądKońskie, PL

Posted 09 April 2012 - 18:05

Miałem SGSII (który ma androida) i za nic teraz nie wrócę do androida, gdy kupiłem iPhone'a nie ma co porównywać żaden telefon z androidem choćby nie wiem jak był wykonany nie dorówna telefonom Apple , wszystko chodzi płynnie,każda aplikacja dopracowana i dziecinnie prosty w obsłudze, nie trzeba grzebać,googlować i szukać informacji co i jak zrobić,wrzucać jakiś customów,wgrywać od początku OS bo coś nie działa i nie jestem żadnym fanbojem Apple po prostu jestem obiektywny, obecnie mam tablet z androidem (sygnaturka) i doprowadza mnie do szały czasami przeboleje go przez ten rok ponieważ był kupiony pół roku ale na pewno zamienię go jeżeli fundusze pozwolą na tablet od Apple

#16 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 09 April 2012 - 20:59

Miałem SGSII (który ma androida) i za nic teraz nie wrócę do androida, gdy kupiłem iPhone'a nie ma co porównywać żaden telefon z androidem choćby nie wiem jak był wykonany nie dorówna telefonom Apple , wszystko chodzi płynnie,każda aplikacja dopracowana i dziecinnie prosty w obsłudze, nie trzeba grzebać,googlować i szukać informacji co i jak zrobić,wrzucać jakiś customów,wgrywać od początku OS bo coś nie działa

i nie jestem żadnym fanbojem Apple po prostu jestem obiektywny, obecnie mam tablet z androidem (sygnaturka) i doprowadza mnie do szały czasami przeboleje go przez ten rok ponieważ był kupiony pół roku ale na pewno zamienię go jeżeli fundusze pozwolą na tablet od Apple

Chyba bede to powtarzał do usranej śmierci bo Google raczej nie pusci nigdy swojej reklamy w TV - Nie miałeś Nexus'a, nie miałeś Android'a. Nic się nie zacina na czystym systemie.

#17 cesiu111

cesiu111
  • 742 posts
  • SkądRz

Posted 09 April 2012 - 21:37

Moim zdaniem bardziej trafne jest porównanie iPhone'a 4 do tego Sony. Co do designu to nie ma co się kłócić - to tak jak z gustami - o nich się nie dyskutuje. Bardzo mi się podoba ta xperia i jestem ciekaw jak wypadłby ten telefon w porównaniu z iPhone'em w drop teście. Wydaje mi się, że wytrzymałby więcej niż kruche szkło. Ostatnio sam się zastanawiałem między tymi (podanymi przeze mnie) telefonami i szczerze mówiąc nie mam pojęcia co wybrać. Sony podoba mi się bardziej niż iPhone, a do tego nie lata z nim każdy po ulicy. Z drugiej strony kusi jednak ta jedność w systemie iOS i nie trzeba się zastanawiać, czy następna gra/update softu, która(y) wyjdzie, będzie działał(a) na tym telefonie. Z drugiej strony kusi otwartość Androida, której doświadczyłem jedynie z filmików/testów znalezionych w necie. Piszcie co chcecie, ale ja uważam, że Xperia S jest jednym z najładniejszych (jak nie najładniejszym) z Androidów. Pozdrawiam

#18 qubuss

qubuss
  • 518 posts
  • SkądKońskie, PL

Posted 11 April 2012 - 12:21

Co według Ciebie oznacza " czysty system " ??

#19 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 11 April 2012 - 12:52

Witam wszedł do sprzedaży nowy ciekawy android mianowicie Sony Xperia S.Telefon ma bardzo dobre bebechy,elegancką nakładke,elegancki dizajn,ekran lepszy od Retiny(!).Moim zdaniem bardzo mocny konkurent iPhone 4S.Bardzo mocno zastanawiam się nad zmianą.Dodatkowo posiada spust migawki,co jest wygodniejsze od dotykowego przycisku.Dodatkowo w kwesti prestiżu Sony jest praktycznie tak samo prestiżowe jak Apple,dlatego stawiam ten telefon na równi z iPhone.Co wy sądzicie o tym porównaniu?

Plastikowa tandeta ze słabym procesorem i grafiką, w której nawet usługi Google i Sony nie działają w naszym kraju.
A co do prestiżu Sony, to go nie ma od przynajmniej 20 lat.

Jo ekrany są na rowni tyle , że xperia ma Sony mobile bravia engine

Sony XPERIA S z żółtym odcieniem ekranu oficjalnie
Ekrany Xperii S żółkną

Bez nakładek takich jak Waveshare, TouchWiz i Sense, czyli taki jak w Galaxy Nexusie.

Tyle, że Galaxy Nexus ma masę innych niedoróbek - samoczynnie reguluje głośność, gubi sygnał, ma battery drain, problemy z multitouch itp.

#20 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 11 April 2012 - 12:56

Nie zainfekowany jakimiś syfiastymi nakładkami od Samsunga czy HTC które zamulają telefon.

#21 qubuss

qubuss
  • 518 posts
  • SkądKońskie, PL

Posted 11 April 2012 - 13:25

Czyli dalej to błędy androida na które użytkownicy wydają multum kasy a dostają niedoróbki jak np. ICS

#22 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 11 April 2012 - 13:36

Do tego dochodzi jeszcze polityka aktualizacjii, taka Xperia S czy Galaxy S II pewnie nie dostaną nadchodzącego Androida 5.0 Jelly Bean.

#23 qubuss

qubuss
  • 518 posts
  • SkądKońskie, PL

Posted 11 April 2012 - 13:49

Aktualizacja aktualizacją lepiej by było zeby ta aktualizacja była udana i sprzęt chodził jak należy za takie pieniądze ;)

#24 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 11 April 2012 - 14:20

Bez nakładek takich jak Waveshare, TouchWiz i Sense, czyli taki jak w Galaxy Nexusie.

Tyle, że Galaxy Nexus ma masę innych niedoróbek - samoczynnie reguluje głośność, gubi sygnał, ma battery drain, problemy z multitouch itp.

Ta jasne, a iPhone nie wysyla MMS. Wez odświez sobie wiedze bo bzdury piszesz.

---------- Wpis dodano o 15:20 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:19 ----------

Czyli dalej to błędy androida na które użytkownicy wydają multum kasy a dostają niedoróbki jak np. ICS

A co niedorobionego jest w 4.0.4? Mam juz drugą sztukę Galaxy Nexus i swietnie chodzi na tym systemie.

#25 qubuss

qubuss
  • 518 posts
  • SkądKońskie, PL

Posted 11 April 2012 - 14:35

Nie mam żadnego telefonu opartego na ICS, ale z tego co czytam na innych na forach oraz od znajomych np. notoryczne rozłączanie WIFI, czasami nawet błędy w połączeniach z wifi nie miałem nigdy galaxy nexus więc nie mogę stwierdzić czy to co piszą tu na forum to prawda miałem natomiast sgsII i tak jak mówię, po dłuższym użytkowaniu ciął się,trzeba było robić restarty telefonu na TF101 wszystko chodzi płynnie,otwieranie aplikacji w mgnieniu oka dopóki nie włączę przeglądarki czy to systemowej czy dolphina HD tnie się,czasami się sama wyłącza,trzeba ogólnie dużo cierpliwości dla tego chcę zmiany na iPada odkąd poznałem iOS i Apple , myślałem też nad zakupem MB Air ale kwota trochę przeraża

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users