Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wolne ladowanie kablem podrobka - nowy kabel?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#26 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 11:27

Pierwsze słyszę by JAKIKOLWIEK kabel był cyfrowy :) czego to ludzi enie wymyślą :) Każdy kabel jest jak każdy inny kabel - jaki nim płynie sygnał - to zupełnie inna sprawa. Dodam że zasilanie na pewno nie jest sygnałem cyfrowym

#27 a-l-e-x

a-l-e-x
  • 514 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 kwietnia 2012 - 21:17

skrot myslowy oczywiscie, chodzilo o sygnal, co nie zmienia faktu, ze cala ta dyskusja i "wolniejsze" ladowanie to chyba jakis zart...

#28 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 kwietnia 2012 - 21:42

skrot myslowy oczywiscie, chodzilo o sygnal, co nie zmienia faktu, ze cala ta dyskusja i "wolniejsze" ladowanie to chyba jakis zart...

Pojęcie o tym jak "działa" taki kabelek masz najwidoczniej żadne. I tak, jest to jak najbardziej możliwe, że nieoryginalny (albo raczej - marnego "producenta") kabel jest tak niskiej jakości, że ładowanie urządzenia przezeń trwa dużo wolniej.

A jeśli nadal uważasz, że kabel to kabel, i tu prąd płynie i tu, to spróbuj odpalić jeden samochód od drugiego zwykłym, dajmy na to 1-2mm kabelkiem. Od razu uprzedzam, że nie odpowiadam za uszczerbek na zdrowiu i życiu jaki mógłby być przez to spowodowany.

#29 a-l-e-x

a-l-e-x
  • 514 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 kwietnia 2012 - 15:25

Hahah, ja mam zadne? Kolega, mimo dwoch bajeranckich i jakze szpanerskich plakietek nie ma chyba nic do zaprezentowania na forum, bo jak mozna porownywac kabel do ladowania malej baterii w urzadzeniu elektrycznym do rozruchu auta, gdzie natezenie pradu jest kilkunastokrotnie wieksze - trzeba bylo od razu przyrownac do kabli, ktore uzywa elektrownia przesylajac prad, no po prostu rece opadaja. Tak jak mowie, rece zacieraja firmy wciskajace takim ludziom jak wy - kabelki i inne akcesoria, ale jak jest popyt to takie rzeczy to i podaz sie znajdzie, ja moge tylko skwitowac to kpiacym usmiechem :) PS Pewnie dla ciebie jest tez duza roznica miedzy kablem HMDI za 30zł a tym za 1200zł - bo przeciez jak drozsze to lepsze co?

#30 maibatsu

maibatsu
  • 245 postów

Napisano 21 kwietnia 2012 - 16:28

Tez kiedyś kupiłem jakiś "no name" kabel i po jakimś czasie komputer przestał rozpoznawać iPoda po podłączeniu. Myślałem, ze padł mi port, bo kabel z zewnątrz wyglądał ok. iPod sie co prawda ladowal, ale strasznie wolno. Dopiero jak kupiłem iPhone i podłączylem iPoda przez oryginalny kabel ucieszyłem sie, ze iPod jest sprawny, a kabel z Allegro nadaje sie do wyrzucenia.

#31 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 22 kwietnia 2012 - 13:27

afex - z tymi kabelkami HDMI to nie do konca masz rację. Fakt że jezeli kabel działa - to działa. Jakosć jest zerojedynkowa tzn albo sygnał idzie albo nie Rzecz w tym że w moim wypadku po zmianie telewizora z 1080i na 1080p musiałem wymienic przewód HDMI bo ten który dotychczas łączył amplituner z TV nie przenosił poprawnie 1080p. Obraz był a za chwilę zanikał. Kupiłem Techlinka za 150zł i mam do dzis św. spokój A kabel który był do kitu dalej działa bez problemu z tym samym TV (1080i) w innym pomieszczeniu (z tunerem IPTV)

#32 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 kwietnia 2012 - 23:03

Hahah, ja mam zadne?

"Hahaha", owszem, żadne.

jak mozna porownywac kabel do ladowania malej baterii w urzadzeniu elektrycznym do rozruchu auta, gdzie natezenie pradu jest kilkunastokrotnie wieksze

Nie takiej znowu małej, i nie takim znowu małym prądem. 2A puszczone kablem o przekroju ludzkiego włosa raczej więcej zrobią szkód niż pożytku.

Pewnie dla ciebie jest tez duza roznica miedzy kablem HMDI za 30zł a tym za 1200zł - bo przeciez jak drozsze to lepsze co?

Oczywiście, ale gdzie tam kable za 1200, badziew to jest. Te za 10000 to już coś, dzięki temu mam nawet 3D w telewizorze który tego nie obsługuje.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych