Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wolne ladowanie kablem podrobka - nowy kabel?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#1 Fenix

Fenix
  • 342 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 kwietnia 2012 - 17:09

Witajcie. Oryginalny kabel od iPada przestal ladowac wiec kupilem podrobke - niestety laduje on go bardzo wolno. Czy kupienie kabla chociażby firmy PQI będzie dobrym wyborem? Może możecie podpowiedzieć w sprawie kupna kabla?

#2 walcz

walcz
  • 61 postów
  • Skądmyapple.pl

Napisano 08 kwietnia 2012 - 18:27

Lepiej kupić raz a oryginalny niż parę i za przeproszeniem g***o. Taniej i mniej nerwów wyjdzie oryginał takie moje zdanie :)

#3 Fenix

Fenix
  • 342 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 kwietnia 2012 - 18:39

Ta - 85 zł wyjdzie taniej :>

#4 walcz

walcz
  • 61 postów
  • Skądmyapple.pl

Napisano 08 kwietnia 2012 - 22:58

Tak ale jeżeli kupisz np. 4 nieorginalne kable po 20 zł i każdy się pauje to lepiej wydać raz pieniądze i cieszyć sie najlepszej jakości sprzętem :)

#5 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 09 kwietnia 2012 - 00:52

czasem za nieduże pieniądze można znaleźć komplet pudełko + kabel USB + zasilacz na allegro od iPhone'a rzadziej iPad'a Także jeżeli masz kupować kabel USB za 85zł lepiej poszukaj kompletu.

#6 PanPapaciak

PanPapaciak
  • 78 postów
  • SkądŻyrardów

Napisano 09 kwietnia 2012 - 01:25

Iphone 4 16GB Oryginalne Pudełko PLUS Akcesoria !! (2214191573) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Proszę. Wiem że to od iPhone'a ale kabel będzie dobry i w dodatku pudełko, słuchawki i jakieś papirki gratis :D

#7 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 09 kwietnia 2012 - 10:30

Kiedys szukałem samej PL koncówki do zasilacza. Oczywiscie jest to nie do kupienia. Od razu trzeba kupic cały zestaw za 120 albo 180zł Kupiłem wiec na Allegro oryginalny zasilacz do iPhone'a - razem z przesyłką dałem 55zł :) W komplecie zasilacz, koncówka i kabelek - a wiec 3-in-1 :) wystarczy chcieć

#8 Pedro407

Pedro407
  • 597 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 kwietnia 2012 - 11:41

Tak ale jeżeli kupisz np. 4 nieorginalne kable po 20 zł i każdy się pauje to lepiej wydać raz pieniądze i cieszyć sie najlepszej jakości sprzętem :)

Nie wiem czy takiej najlepszej jakości... Apple od czasów pierwszego iPhone'a ostro przycięło na kosztach produkcji tych akcesoriów - oryginalne kable pękają przy wtyczce (przy obu wtyczkach dokładniej mówiąc), słuchawki padają po pół roku - albo charczą, albo złazi z nich guma itp.. Oryginalne kable są tak samo warte 20zł jak zamienniki.

#9 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 10 kwietnia 2012 - 04:24

one nie są warte nawet 20zł - powiedzmy sobie szczerze. Ich produkcja kosztuje 1 dolara- nie wiecej Ja to rozegralem tak że absolutnie nie zaginam przewodu, ani nie zwijam pod ostrym kątem Fakt że dostałem - w zasadzie gratis - kabelek razem z zasilaczem oznacza że mam jeden na zapas Poza tym, laduje mojego iPad2 zailaczem od iPhone'a Baterie Li-Poly nie znoszą dużego prądu aldowania dlatego ładuje moj sprzet 5W zamiast 10W Idzie wolniej ale za to bateria na pewno wytrzyma dłużej Czas ładowania - ok 6 godz- podłączam zawsze na noc wiec czy to są 3 godz czy 6 nie robi mi żadnej różniy

#10 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 10 kwietnia 2012 - 07:04

Szukaj na aukcjach np tutaj masz oryginalny kabel USB - ORYG. KABEL USB APPLE IPHONE/IPAD/IPOD OKAZJA BCM! (2259715975) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . Ta niestety się już skończyła.

#11 Fenix

Fenix
  • 342 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 kwietnia 2012 - 07:12

pseudo oryginalne mialy byc inne kabelki, ktore takimi nie byly.

#12 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 kwietnia 2012 - 07:13

Ta - 85 zł wyjdzie taniej :>

To jest właśnie polska mentalność. 1x85zł wychodzi taniej niż 5x 20zł. Koledzy dobrze radzą.
Koszt produkcji tych kabli jest dużo wyższy niż 1$. Nawet podróbki drożej wychodzą. Chyba, że już jakieś kompletnie kiczowate.

#13 Pedro407

Pedro407
  • 597 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 kwietnia 2012 - 09:36

Ja nie zagladam w papiery fabrykom, nie wiem ile te kable kosztują w produkcji. Mowie ile one sa warte dla mnie. Tak sie sklada, ze jeden oryginalny kabel USB prosto z pudełka od iPhona pękł mi przy wtyczce od docka po jakichś 2 miesiącach, a drugi przestal w ogóle kontaktować po 1 miesiącu. Jak chcecie to kupujcie ten paździerz za prawie 100 zł. Ja wole te 4 czy 5 zamienników

#14 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 10 kwietnia 2012 - 14:19

A skad wiesz ze dużo wyzszy ? SKoro inne przewodu np USB sprzeadwane są u nas za 5zł (z marżą i opłatami spedycyjno-celnymi) koszt jego produkcji na pewno wynosi nie wiecej niz 30 centów Przewody Apple są bardziej liche od sredniej klasy kabla USB ale mają z jednej strony zmyślną końcówkę dlatego wspaniałomyslnie oceniłem koszt wytworzenia takiego kabla na 1 dolar I dużo się nie mylę. Rekordowe zyski Apple nie biorą się przecież z powietrza (niskich marż)

#15 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 kwietnia 2012 - 15:33

A skad wiesz ze dużo wyzszy ?

Bo mam taką wiedzę.
Nie ma co porównywać materiałów użytych w produkcji podróbki, względem oryginału. Inną sprawą, jest zmęczenie materiału przy tej dziwacznej końcówce.

#16 Fenix

Fenix
  • 342 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 kwietnia 2012 - 16:16

No bo nie wiem z czego jest zrobiony ten kabel który kupiłem - podróbka, niby okej a laduje około 5 razy wolniej - no ale wiecie, nie uśmiecha mi się dać 85zł ja 1,8 metra piepr***go drutu owiniętego silikonem czy gumą.

#17 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 10 kwietnia 2012 - 19:34

Wystarczyło wzmocnić ten element przewodu gumowym ożebrowaniem za co żółtki doliczyliby pewnie z 5 centów

Dla użytkownika oznaczałoby to wieczny kabel, dla Apple natomiast 200 mln rocznie (suma sprzedanych iPodów iPadów i iPhoneów) x 5 centów = 10 baniek zielonych + 10x tyle z niesprzedanych kabli zamiennych

Po co sobie strzelać takiego samobója?

#18 Fenix

Fenix
  • 342 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 11 kwietnia 2012 - 22:01

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie TO.

#19 Fenix

Fenix
  • 342 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 13 kwietnia 2012 - 14:03

Bledna pisownie? Przepraszam, ale tam nie bylo bledow ortograficznych. Chodzi mi o mozliwosc naprawy kabla, wygieta jest tylko ta metalowa czesc (nie USB tylko dock connectorze)

#20 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 kwietnia 2012 - 15:02

Używanie polskich znaków aż tak boli?

#21 walcz

walcz
  • 61 postów
  • Skądmyapple.pl

Napisano 13 kwietnia 2012 - 15:40

Bledna pisownie? Przepraszam, ale tam nie bylo bledow ortograficznych. Chodzi mi o mozliwosc naprawy kabla, wygieta jest tylko ta metalowa czesc (nie USB tylko dock connectorze)

Zapoznaj się z regulaminem. Polskie znaki i interpunkcja też obowiązują

#22 Fenix

Fenix
  • 342 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 13 kwietnia 2012 - 18:26

Podczas gdy pisze z IPada i mam wylaczona autokorekte i duze litery - musicie przyznac ze slownik jest do dupy.

#23 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 14:21

Mnie uczyli w szkole że uje się nie kreskUJE ale pewnie od tego czasu się w j.polskim duzo zmieniło

#24 Fenix

Fenix
  • 342 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 15 kwietnia 2012 - 10:34

Mnie uczyli w szkole że uje się nie kreskUJE ale pewnie od tego czasu się w j.polskim duzo zmieniło

Ó piszemy, gdy wymienia się w innych formach tego samego wyrazu lub w innych wyrazach na: o, e, a

bój -> boje

P.S.
Zakupiłem kabel PQI w iSpocie. Działa jak oryginalny, ładuje tak samo szybko. Proszę o zamknięcie tematu.

#25 a-l-e-x

a-l-e-x
  • 514 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 kwietnia 2012 - 11:42

Jezu, czytam te dyskusje i jestem przerazony. @fenix - iPad ci sie wolno laduje bo masz nieoryginalny kabel?! Widze, ze nalezysz do ludzi ktorzy wierza w magnetyzery i kable HDMI za $1000, i jeszcze ludzie przytakujacy na takie herezje. USB to jest kabel CYFROWY, albo masz sygnal, albo nie masz, to jest sytuacja ZERO-JEDYNKOWA, przy analogowym sygnale mozna cos uzyskac jakoscia kabla, ale w USB?! Ale widac, jest duzo firm, ktory zarabaiaja na takiej naiwnosci i glupocie, produkujac kabelek USB za 100zl zeby się tobie "szybciej iPad ladowal". Naprawde setnie się ubawiłem, dziękuję :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych