Witam,
Mam problem z przesłaniem dokumentu w formacie PDF z komputera do iPada.
Nowy dokument mogę zapisać na tablecie bez problemu w PDF i wysłać na laptopa,
natomiast ten sam dokument przesłać z powrotem nie mogę.
(Najnowsza wersja Pages, przed aktualizacją było wszytko OK).
Proszę o podpowiedzi w czym jest błąd.
Pozdrawiam

Pages i PDF
Rozpoczęty przez
ifan
, 07 kwi 2012 14:23
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 07 kwietnia 2012 - 14:23
Napisano 10 kwietnia 2012 - 14:15
Ja dokumenty sobie przesyłam mailem i działa.
Na tym forum piszemy zgodnie z zasadami jęz. polskiego!
Na tym forum piszemy zgodnie z zasadami jęz. polskiego!
Napisano 10 kwietnia 2012 - 21:02
Próbowałem otworzyć dokument PDF znajdujący się jako załącznik w e-mailu, ale e-mail proponuje otworzyć załącznik w aplikacji PDFree lub Stanza, a nigdy nie mam możliwości otworzenia w Pages. Czy jest to może kwestia ustawień Pagesa? :neutral:
Napisano 10 kwietnia 2012 - 23:02
Otwieranie PDF w Pages? Pierwsze słyszę i nie bardzo wiem w jakim celu, bo chyba nie do edycji?
Napisano 10 kwietnia 2012 - 23:26
Nie chodzi mi o edytowanie dokumentu PDF w Pages, tylko przechowywanie (mam zrobione foldery z dokumentami w Pages i chciałbym, żeby były poukładane podobnie jak w komputerze). :roll: Zastanawia mnie fakt, że jeśli utworzę nowy dokument w Pages i mogę go wysłać emailem w formacie PDF, to czemu go również w takim formacie nie mogę odebrać i zapisać w Pages :?:
Napisano 10 kwietnia 2012 - 23:34
To proste, bo w PDF eksportujesz, czyli taka jedno-kierunkowa operacja to jest. Pages PDF nie otwiera. PDF to taki plik wynikowy, nie do ponownej edycji, więc po co niby pages miałby go otwierać jeśli to jest edytor, a nie przeglądarka.
Napisano 10 kwietnia 2012 - 23:46
Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź- myślałem, że u mnie jest coś nie w porządku.
Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych