Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pages i PDF

• Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 ifan

ifan
  • 63 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 kwietnia 2012 - 14:23

Witam, Mam problem z przesłaniem dokumentu w formacie PDF z komputera do iPada. Nowy dokument mogę zapisać na tablecie bez problemu w PDF i wysłać na laptopa, natomiast ten sam dokument przesłać z powrotem nie mogę. (Najnowsza wersja Pages, przed aktualizacją było wszytko OK). Proszę o podpowiedzi w czym jest błąd. Pozdrawiam

#2 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 10 kwietnia 2012 - 14:15

Ja dokumenty sobie przesyłam mailem i działa.

Na tym forum piszemy zgodnie z zasadami jęz. polskiego!

#3 ifan

ifan
  • 63 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 kwietnia 2012 - 21:02

Próbowałem otworzyć dokument PDF znajdujący się jako załącznik w e-mailu, ale e-mail proponuje otworzyć załącznik w aplikacji PDFree lub Stanza, a nigdy nie mam możliwości otworzenia w Pages. Czy jest to może kwestia ustawień Pagesa? :neutral:

#4 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 10 kwietnia 2012 - 23:02

Otwieranie PDF w Pages? Pierwsze słyszę i nie bardzo wiem w jakim celu, bo chyba nie do edycji?

#5 ifan

ifan
  • 63 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 kwietnia 2012 - 23:26

Nie chodzi mi o edytowanie dokumentu PDF w Pages, tylko przechowywanie (mam zrobione foldery z dokumentami w Pages i chciałbym, żeby były poukładane podobnie jak w komputerze). :roll: Zastanawia mnie fakt, że jeśli utworzę nowy dokument w Pages i mogę go wysłać emailem w formacie PDF, to czemu go również w takim formacie nie mogę odebrać i zapisać w Pages :?:

#6 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 10 kwietnia 2012 - 23:34

To proste, bo w PDF eksportujesz, czyli taka jedno-kierunkowa operacja to jest. Pages PDF nie otwiera. PDF to taki plik wynikowy, nie do ponownej edycji, więc po co niby pages miałby go otwierać jeśli to jest edytor, a nie przeglądarka.

#7 ifan

ifan
  • 63 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 kwietnia 2012 - 23:46

Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź- myślałem, że u mnie jest coś nie w porządku. Pozdrawiam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych