Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wiedźmin 1 na OS X

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
44 odpowiedzi w tym temacie

#26 Wesoł

Wesoł
  • 988 postów
  • SkądPoznań

Napisano 25 listopada 2012 - 10:05

Pytanie do posiadaczy: działa stabilnie Wiedźmin na 10.8.2? Opinie średnie, ale promocja na Steam'ie kusi... :)

#27 kris77

kris77
  • 31 postów

Napisano 25 listopada 2012 - 11:26

Na kompie jak z podpisu na 10.8.2 chodzi przyzwoicie. Grafika ustawiona na max (filtrowanie anizo na 4) i w czasie gry jest w porządku, przy przerywnikach filmowych trochę tnie. Na razie jestem na początku, więc jak jest dalej nie wiem.

#28 xyde

xyde
  • 9 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 19:34

Ktoś się orientuje, czy Wiedźmin z Goga i ze Steama to ta sama wersja z Wineskinem?

#29 coryza

coryza
  • 24 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 31 grudnia 2012 - 10:49

Na pewno są to inne wersje, bo na GOG żadna gra nie ma DRM.

#30 MaTi

MaTi
  • 230 postów
  • SkądKalisz

Napisano 03 stycznia 2013 - 14:20

Czy ktoś ma wersję pudełkową Wiedźmina 1 wydanej w "Wiedźmińskiej kolekcji" (W1 + W2 + Audiobook)? Na pudełku od W1 jest naklejka, że na Mac, ale po starcie "ciemność widzę" i nic, żadnego infa... Żeby z tego wyjść muszę robić hard-reset... Sprzęt spełnia wymagania opisane na pudełku (jedyna różnica to system - 10.8.2), więc nie wiem o co chodzi...

#31 reyder

reyder
  • 6 postów

Napisano 03 stycznia 2013 - 15:14

Myślę, że tutaj znajdziesz odpowiedź

[URL="http://pl.thewitcher.com/community/entry/338"]Klik[/URL]

#32 MaTi

MaTi
  • 230 postów
  • SkądKalisz

Napisano 04 stycznia 2013 - 13:28

Dzięki. W międzyczasie okazało się, że trochę jest namieszane z tymi wersjami... Jak pisałem, w pudełkowej wersji Enhanced Edition jest niedziałająca wersja W1. Ale jest też takie coś, że można po podaniu kodu zawartego w pudełku, ściągnąć z gog.com "cyfrowy backup" gry. Spróbowałem. Wg informacji na stronie gog.com można stamtąd ściągnąć wersję 1.0.0 instalera na OS X. Ściągnąłem i ku mojemu zdziwieniu ściągnieta wersja to nie 1.0.0 tylko właśnie 1.6.2 (do której linka podesłałeś). I oczywiście działa to normalnie. Ciekawostka: do W2 także jest w pudełku kod do "backupu" i... po ściągnięciu W2 także działa pod OS X. PS. Zastanawiam się tylko czy możliwe jest przeniesienie stanów gry z Win pod OS X, bo czekając na rozwiązanie problemu doszedłem już trochę daleko w W1 pod windą... :-)

#33 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 stycznia 2013 - 13:32

Jako, że jest to winskine, to bez problemu. kliknij pokaż zawartość pakietu i właź na dysk c:)

#34 Retina

Retina
  • 19 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 stycznia 2013 - 15:04

Musisz pobrać aktualny Patch z internetu - miałem tak samo.

#35 jabłko adama

jabłko adama
  • 1 postów
  • SkądGD

Napisano 07 stycznia 2013 - 21:25

Witam, Jako świeżak na forum chciałbym najpierw wszystkich serdecznie przywitać. Właśnie mierzę się z W1 i jestem na etapie ściągania cyfrowego backupu. Cieszę się, że znalazłem rozwiązanie na brak działania świeżo odfoliowanej gry... Spodziewałem się akcji typu "zainstaluj bez problemów i ciesz się grą". Trochę jestem rozczarowany trudnościami w instalacji, ale mam nadzieję, że ta walka się opłaci, bo lubię tę grę. Grałem w W1 wcześniej pod Vistą, ale na pewnym etapie gra blokowała się, a mi brakowało wiedzy, motywacji i cierpliwości do rozwiązania problemu. Cieszę się, że trafiłem na to forum, bo już znalazłem kilka pożytecznych porad. Dla świeżo upieczonego posiadacza Maca - bezcenne.

#36 Retina

Retina
  • 19 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 stycznia 2013 - 14:55

Jak u Was z wydajnością w tej grze? Jakie ustawienia są najbardziej optymalne dla Waszych maców?

#37 lubieherbate

lubieherbate
  • 399 postów

Napisano 09 stycznia 2013 - 15:17

Jak u Was z wydajnością w tej grze? Jakie ustawienia są najbardziej optymalne dla Waszych maców?

iMac 27" (late 2009) - 2560x1440, wszystkie detale na "średni" + filtrowanie anizotropowe x8 - działa bardzo płynnie, nawet, kiedy jest dużo efektów do zrenderowania. Myślę, że możnaby te ustawienia jeszcze delikatnie podkręcić, ale nie czuję takiej potrzeby :)

#38 Retina

Retina
  • 19 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 stycznia 2013 - 15:38

iMac 27" (late 2009) - 2560x1440, wszystkie detale na "średni" + filtrowanie anizotropowe x8 - działa bardzo płynnie, nawet, kiedy jest dużo efektów do zrenderowania. Myślę, że możnaby te ustawienia jeszcze delikatnie podkręcić, ale nie czuję takiej potrzeby :)

Jaki tam jest procesor? jaka karta i ile ramu? Zastanawia mnie też jeden fakt. Czy wersja płytowa różni się od tej pobranej z gog.com? Czy jedno i drugie Wineskin? Czy ma to jakiś wpływ na wydajność?

#39 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 stycznia 2013 - 16:29

Obie to wineskin.

#40 lubieherbate

lubieherbate
  • 399 postów

Napisano 09 stycznia 2013 - 19:13

Jaki tam jest procesor? jaka karta i ile ramu?

Procesor i5 2,66GHz (cztery rdzenie), grafika HD4850 512MB, 8GB RAM ;)

#41 MaTi

MaTi
  • 230 postów
  • SkądKalisz

Napisano 10 stycznia 2013 - 09:22

MBP mid 2010, i7 2.66, 8 GB RAM, NVidia GForce 512
MP mid 2009, xeon 2.93 quad core, 16 GB RAM, Ati Radeon HD 1 GB

w obu przypadkach chodzi płynnie - wywa;a się tylko tam gdzie i w windzie :-) - pewno przez ten cholerny "winskin".
Graficznie nie bawię się w podwyższanie wydajności (lepsze wyświetlanie "trawy" itp - jadę na ustawieniach takich jak gra się włączyła - do miodności tej gierce w zupełności wystarcza :-)

#42 MaTi

MaTi
  • 230 postów
  • SkądKalisz

Napisano 11 stycznia 2013 - 01:00

Jako, że jest to winskine, to bez problemu. kliknij pokaż zawartość pakietu i właź na dysk c:)

no, może nie aż tak :-)
W Bibliotece (systemowej, nie usera) tworzy się teczka "com.cdprojektred.TheWitcher" - tam są sejwy

#43 bartosz_p

bartosz_p
  • 3 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 14 kwietnia 2013 - 11:43

Posiadam MacBooka na którym zainstalowany mam Mac OS X 10.7.5. Pobrałem grę z gog.com. Samo pobieranie i instalacja nie sprawiły mi problemów. Niestety po zainstalowaniu gra się po prostu nie uruchamia (mieli mieli, następnie zamiera i znika z procesów). Każda próba aktualizacji za pomocą tych ( [url]http://pl.thewitcher.../1/mac_updates/[/url] ) plików kończy się maksymalnie na 53% i błędnej wersji gry. A próbowałem każdym rodzajem, w którym występuje j. polski bo instalke z gog.com pobierałem w PL.

Dołączona grafika

PS.
Wiedźmin 2 pobrany z goga uruchomił się bez problemu.

#44 matmil

matmil
  • 56 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 kwietnia 2013 - 15:32

Wiedźmin 1 to wręcz chamski skok na kasę ze względu na żałosną emulację. Ja mialem taki sam problem. Walczyłem z tym dwa dni i dałem za wygraną. Szkoda na to nerwów.

#45 steo

steo
  • 278 postów
  • SkądWrocław / Wałbrzych

Napisano 12 lutego 2014 - 21:14

Mam Wiedzmina z GOG i stare save'y z PC. Wie ktoś gdzie na Mac znajduje się folder z savami?

Edit:

Znalazłem:

/Users/(your user name )/Library*/com.cdprojektred.TheWitcher/The Witcher/

Wrzuciłem stare savy z PC i działają.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych