Logic Pro 9 - Cpu/Hd wariuje
Napisano 05 kwietnia 2012 - 15:34

Napisano 05 kwietnia 2012 - 19:27
Napisano 06 kwietnia 2012 - 17:11
Napisano 06 kwietnia 2012 - 19:07
Tu masz linka, gdzie wykazują, że jak pamięć nie jest w triple channel, to wszystko zwolni ok 30%. Ten czwarty slot na pamięć, to jak piąte koło u wozu.
W makach ciągle jakieś bugi są.
A to dyski do góry "nogami", których żywotność spada dziesięciokrotnie przez takie ułożenie.
A to brak dobrego chłodzenia. Łamiące się zawiasy. Plamy na matrycy...
Napisano 06 kwietnia 2012 - 20:05
---------- Wpis dodano o 21:05 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:02 ----------
...makach ciągle jakieś bugi są.
A to dyski do góry "nogami", których żywotność spada dziesięciokrotnie przez takie ułożenie...
Rozwin prosze bo ja zauwazylem ze dyski w tej pozycji mniej harcza i moze to wkretka ale chyba sa bardziej responsywne. Dodam ze dell tez tak montowal w obudowie. Masz jakies wiarygodne zrodlo opisujace zjawisko?
Napisano 06 kwietnia 2012 - 20:43
Ostatnio rozmawiałem z kolegą z laboratorium odzyskiwania danych i powiedział, że szczególnie Samsungi nie są przystosowane do takiej pracy....Rozwin prosze bo ja zauwazylem ze dyski w tej pozycji mniej harcza i moze to wkretka ale chyba sa bardziej responsywne. Dodam ze dell tez tak montowal w obudowie. Masz jakies wiarygodne zrodlo opisujace zjawisko?
Największym błędem jest zamocowanie dysku odwrotnie (etykietą do dołu). W takiej sytuacji żywotność dysku skraca się dziesięciokrotnie.
Chcesz powiedzieć. ze jak Dell, albo Apple montuje tak dyski, tzn że tak jest dobrze?
Jak oglądałem budowę płyty głównej w Maku Pro, to widać było, że inżynierowie dopasowując elektronikę do już gotowej obudowy, innego wyjścia raczej nie mieli. A sprzeciw Jobsowi zazwyczaj oznaczał utratę pracy.
Napisano 07 kwietnia 2012 - 11:06
Napisano 07 kwietnia 2012 - 11:31
PS. Zrob comboupdate do 10.6.8 najwyzej jak cos bedzie nie tak to ci pomoge go wrocic na 10.6.2 bez bolu i cierpienia.
---------- Wpis dodano o 12:31 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:30 ----------
Ostatnio rozmawiałem z kolegą z laboratorium odzyskiwania danych i powiedział, że szczególnie Samsungi nie są przystosowane do takiej pracy.
Największym błędem jest zamocowanie dysku odwrotnie (etykietą do dołu). W takiej sytuacji żywotność dysku skraca się dziesięciokrotnie.
Chcesz powiedzieć. ze jak Dell, albo Apple montuje tak dyski, tzn że tak jest dobrze?
Jak oglądałem budowę płyty głównej w Maku Pro, to widać było, że inżynierowie dopasowując elektronikę do już gotowej obudowy, innego wyjścia raczej nie mieli. A sprzeciw Jobsowi zazwyczaj oznaczał utratę pracy.
Iro, absolutnie nie. Probowalem sie dowiedziec od ciebie jak sie ma sprawa w rzeczywistosci bo jestem w obawie. Nie mam zadnego mirroru a na moim SAMSUNGU ktory lezy etykietka do dolu jest caly moj dobytek muzyczny.
Swoja droga daje link do dyskusji na temat jakby kogos zainteresowalo. Ponoc nie ma potwierdzonych informacji jakoby ulozenie dysku mialo wplyw na jego zuzycie. I jest to czesta praktyka nawet w serwerach gdzie przy takiej ilosci godzin pracy to raczej ma znaczenie.
http://www.elektroda...94c71c8302682c7
Napisano 07 kwietnia 2012 - 12:04
Napisano 07 kwietnia 2012 - 12:25
Napisano 07 kwietnia 2012 - 13:56
Napisano 08 kwietnia 2012 - 09:55

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych