Witam
Ostatnio na moim iPadzie zauważyłem, że gdy korzystam np z aplikacji Facebook czy GG i przechodzę do np. Safari to gdy się przyjrze to nadal widzę jak by pod spodem to co przed chwilą robiłem na np GG. Czy to normalne i to taki dodatek do multitaskingu czy coś jest nie tak ? Jeśli nie tak to jak sobie z tym radzić. Żeby nie zakładac nowego tematu jeszcze takie krótkie pytanie, czy aplikacja Facebook też Wam świruje? Wejde w nią, pooglądam komentarze itp i nagle mnie wywala lub inne wariactwa sie dzieją i już mnie to zaczyna denerwować. To wina aplikacji i trzeba czekać na aktualizację czy u Was wszystko ok i jak mam sobie z tym radzić?
Pozdrawiam

Widać na ekranie zarys aplikacji, z której przed chwilą korzystałem.
Rozpoczęty przez
lukasz66
, 03 kwi 2012 18:09
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 kwietnia 2012 - 18:09
Napisano 03 kwietnia 2012 - 18:12
Ani jedna ani druga rzecz nie powinna się dziać. Wygląda to na wadę pamięci operacyjnej i podlega wymianie gwarancyjnej o ile nie opuściłeś iPad'a. Dla pewności przeinstaluj iOS (iTunes-Odtwórz) a jeśli to nie pomoże, oddaj iPad na gwarancje, o ile jeszcze ją masz: )
Napisano 03 kwietnia 2012 - 18:27
Mógłbyś zrobić zdjęcie tego błędu?
Jak coś to zrób tak jak piszę Meduza, chociaż nie jestem pewien czy to może być wina RAMu.
Jak coś to zrób tak jak piszę Meduza, chociaż nie jestem pewien czy to może być wina RAMu.
Napisano 03 kwietnia 2012 - 20:59
też mi się to zdarzyło na iPadzie 3 ze dwa razy...restart pomógł
Napisano 04 kwietnia 2012 - 07:35
Gorzej jesli to powidoki, ale watpie by na tym typie ekranu (iPad) mialy one miejsce.
Napisano 04 kwietnia 2012 - 10:39
Maxavelli, nie sądzę żeby takie coś zdarzało się na takiej klasy ekranach. Wydaje mi się że to jest coś w stylu "artefaktów" które zdarzają się na komputerach które mają problemy z usuwaniem rzeczy z pamięci operacyjnej. System nie jest w stanie do końca oczyścić pamięć i skutkuje to wyświetlaniem różnych pozostałości na ekranie.
lukasz66
Ciężko to określić po samych opisach. Jeśli można, udostępnij zdjęcie problemu, jako podpowiedź dla następnych "problematycznych" użytkowników

Napisano 04 kwietnia 2012 - 11:19
Ja mam nowego iPad 2 , tez mam od jakiegoś czasu problem z FB , po zalogowaniu ponownym znika problem
Napisano 04 kwietnia 2012 - 13:14
Zrobilem screenshota ale nie wiem jak go wstawic poniewac macbook akurat lezy uszkodzony i póki co musi mi starczać iPad.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych