Przenoszenie aplikacji na inne konto & czy jest możliwość połączenia 2 apple id?
Napisano 18 marca 2012 - 20:54
Napisano 18 marca 2012 - 20:58
Napisano 02 kwietnia 2012 - 14:41
Napisano 02 kwietnia 2012 - 14:44
Napisano 02 kwietnia 2012 - 14:53
Napisano 02 kwietnia 2012 - 14:57
Napisano 02 kwietnia 2012 - 16:31
Zmieniałem email i to nie raz, przy zmianie email (jeśli ustawisz go na główny) - zmienia Ci się Apple ID - wtedy podajesz nowy email do zalogowania się - jako nazwę - Twój unikalny identyfikator (i tak zostaje z Tobą) i aplikacje są wtedy powiązane z nowym adresem email, wtedy działają i te zakupione ze starego i nowego. Gdy pobierzesz ponownie te same aplikacje będą w opisie miały nowy adres e-mail (aktualny adres email - przypisany do Twojego konta w Apple) /lub dokonasz aktualizacji.Hmm, a gdy zmienię adres email, a tym samym apple id to aplikacje przestaną działać ?
Podsumowując - zakupisz - masz na zawsze /dopóki aplikacja jest w app store - ten sam wydawca, ta sama aplikacja/.
Często zadawane pytania dotyczące konta Apple ID
Napisano 02 kwietnia 2012 - 18:02
Napisano 02 kwietnia 2012 - 18:10
Czym w rzeczywistości jest Apple ID? Pytam, bo z tego co zauważyłem to Apple ID jest numerem w postaci 1234567890, a adres e-mail jest tylko z nim połączony.
Apple ID to nazwa użytkownika, której można używać w różnych serwisach internetowych Apple. Apple ID służy m.in. do robienia zakupów w iTunes Store, logowania się do usług iChat lub iCloud, dokonywania rezerwacji w Salonach Apple i korzystania ze wsparcia technicznego w witrynie Apple.com.
Tak, choć nie jest on zbytnio promowany przez Apple - jest widoczny np. przy zakupach z Apple Online Store

Napisano 18 kwietnia 2012 - 21:48
Napisano 20 kwietnia 2012 - 17:58
Napisano 22 kwietnia 2012 - 19:26
Czyli jeśli ktoś chce mi oddać aplikacje zakupione przez siebie, wystarczy zmienić adres email hasło i oczywiście dane karty płatniczej... Osoba pozbywa się iPhona i nie potrzebuje w ogóle konta apple.
Tak: http://myapple.pl/ip...a-w-itunes.html.
Apple also allows users to change the name of their Apple IDs.
http://support.apple.com/kb/he37
Can I share my Apple ID with someone else?
You shouldn't share your Apple ID account information with other people. Each person should have their own Apple ID.
Napisano 30 stycznia 2013 - 01:38
Napisano 30 stycznia 2013 - 11:21
Odpowiedź padła już w tym wątku & http://myapple.pl/co...niemozliwe.html.Sytuacja ma się następująco. Mam iphona i ipada. Posiadam 3 konta do itunes. Jedno jest prawdziwe z podłączoną kartą w polskim appstore, drugie jest na fałszywe dane w amerykańskim appstore i trzecie mam w amerykańskim na fałszywe dane ale połączone z kartą.
Chciałbym zrobić tak. Mieć jedno konto w amerykańskim appstore z moją kartą połączone. I tu jest problem bo na iphonie i ipadzie mam aplikacje z 3 kont i nie da się tego synchronizować z itunes. Da się tak zrobić aby zakupione pozycje płatne i darmowe przenieść do jednego konta i już z niego korzystać na stałe. I jak podzielić w tym koncie osobno rzeczy dla ipada i iphona. Bo chciałem zaktualizować iphona 5 do 6.1 ale się boję czy mi potem wszystkie dane z tych 3 kont zgraja się do niego.
dzięki za pomoc (z góry)
Napisano 13 listopada 2015 - 14:00
Chciałbym odświeżyć temat. Czy ktoś wie, czy może Apple coś zmienił w tym kierunku? Możliwe jest transferowanie aplikacji/programów zakupionych na innym koncie w app store, na nowe konto?
Pozdrawiam!
Napisano 13 listopada 2015 - 15:31
Nie ma takiej możliwości.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych