Sprzęt dla webdevelopera
Posted 01 April 2012 - 09:51
Posted 01 April 2012 - 10:13
Posted 01 April 2012 - 10:24
Posted 01 April 2012 - 10:42
Posted 01 April 2012 - 11:07
Posted 01 April 2012 - 11:08
Posted 01 April 2012 - 11:24
Posted 01 April 2012 - 11:28
Posted 01 April 2012 - 11:48
Posted 01 April 2012 - 12:38
oczywiście, że się da. Najlepszym przykładem jest np. sprzęt z iOS, który działaniem odbiega od konkurencji na plus, a sprzętowo jakoś super nie zachwyca.Na pewno jest to subiektywne ale mocy procesora czy ramu nie da się oszukać.
Nie mówię, że tak samo jest z OS X (bo zaraz wypadną jacyś 'znający absolutną prawdę' ludzie), bo to różnie bywa, ale oszukać się da.
no to mogą chodzić wentylatory niestety.Skype tylko tekstowe rozmowy, meczyki niestety to jest na flashu właśnie...
jasne, że spokojnie da radę, to tak jakby ktoś chciał mieć błyskawicęMam lapek ze zwykłym dyskiem 5400 obrotów i daje rade, widoczne są jedynie spowolnienia przy kopiowaniu itp ale i tak praktycznie wszystko robię online, via ftp...
RAMu nigdy za małonad ramem się jeszcze zastanawiam czy 4gb nie starczy (po co ma mi się grzać i stać pusty)
osobiście wolę wyjść ze sprzętem ze sklepu, ale to moje zdanieOdnośnie zakupu to czy uważacie, że lepiej jest to zrobić na store.apple.com czy u jakiegoś pośrednika krajowego? Różnic w cenie większych nie widzę, poza tym to drugorzędna sprawa.
Jak masz monitor na hdmi to chyba najlepiej po prostu zwykłym kablem
a drugi to chyba przejściówką thunderbolt->hdmi albo thunderbolt->dvi
Posted 01 April 2012 - 12:58
Posted 01 April 2012 - 13:22
Niby masz rację, tylko że fraza "szereg udogodnień" jest dość problematyczna. Ja jestem z natury praktykiem, dla mnie ten sprzęt nie jest po prostu praktyczny w tym momencie i tyle. Na pewno jest to subiektywne ale mocy procesora czy ramu nie da się oszukać. Tak jak napisałeś, nie mam o tym pojęcia, po prostu porównuje suche dane, jak popracuję kilkanaście dni to być może mój punkt widzenia będzie inny.
Jeżeli ktoś potrzebuje tylko mocy obliczeniowej, to racja. Natomiast w webdeveloperce moc dostępnych laptopów jest aż nadto wystarczająca i w rachubę wchodzę inne rzeczy. Ja osobiście nie wyobrażam sobie laptopa bez tego touchpada. Od 2-3 lat nie korzystałem z myszki. To daje mi prawdziwą mobilność, a zajmuję się powiedzmy podobnymi rzeczami (html, php, flash, xcode) + grafika. Ale w tej sytuacji to i tak bez znaczenia bo Ty potrzebujesz podpiąć 2 monitory:)
Skype tylko tekstowe rozmowy, meczyki niestety to jest na flashu właśnie... Odnośnie dysku to już sensu nie ma, albo bliżej 5tys albo 10. Już chyba lepiej ten MacPro tylko po co mi takie coś? Mam lapek ze zwykłym dyskiem 5400 obrotów i daje rade, widoczne są jedynie spowolnienia przy kopiowaniu itp ale i tak praktycznie wszystko robię online, via ftp...
Praktycznie zdecydowałem się na mini, mocniejsza wersja z dodatkowo tym lepszym procesorem, nad ramem się jeszcze zastanawiam czy 4gb nie starczy (po co ma mi się grzać i stać pusty), kupię mysz i klawiaturę przewodową i jeszcze kilka pierdółek.
Powiem Ci szczerze, że w Twoich zastosowaniach nie zobaczysz różnicy między słabszym i mocniejszym mini. Żeby naprawdę mieć komfort, to warto zainwestować w ssd. Gdy ja pierwszy raz "pobawiłem" się Macbookiem z ssd to stwierdziłem, że różnica jest ogromna. Jest nieporównywalnie większa niż zastąpienie i5 -> i7, czy 4gb ram -> 8gb.
Posted 01 April 2012 - 13:24
Posted 01 April 2012 - 15:25
Długo pracowałem tylko na laptopie, później laptop plus monitor, fatalna sprawa przy kilkunastu godzinach dziennie. Kto tyle nie robi to raczej nie zrozumie. Mam tu na myśli nie łażenie z lapkiem na kolankach czy leżenie na łóżku... tylko trzepanie kodu przy biurku praktycznie na akord.
@Roberto
ten kabel to przejściówka? na moje oko pasuje żeby bezpośrednio podłączyć mini i monitor...
Kabel iWires Mini DisplayPort – HDMI, 2 metry - Apple Store (Polska)
Posted 01 April 2012 - 21:51
Posted 02 April 2012 - 13:44
Posted 02 April 2012 - 13:45
Fuj, netbeans...
Tak, ten kabel to przejścówka, bo zmienia display port na hdmi
netbeans jak netbeans, ale jeszcze, photoshop i flash do tego, tylko współczuć
Posted 02 April 2012 - 14:28
Posted 02 April 2012 - 19:03
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users