Witam będąc w zeszłym tygodniu w hiszpanii na kilku dniowej wycieczce, zakupiłem w bardzo dobrej cenie Iphona 4s telefon jest jak nowy i wszystko było ok póki nie wróciłem do domu, a mianowicie gdy podłączyłem go pod itunes postanowiłem zrobić Odtwórz aby go całkowicie wyczyscic restor się zrobił szybko i beż żadnego problemu lecz po włączeniu gdy ustawiłem język itp każe mi go podłączyć pod itunes po czym na ekranie monitora piszę że mam włożyć kartę sim.. nie posiadam jeszcze karty 'micro sim' z tym że skąd ten komunikat skoro wcześniej mogłem śmigać po menu bez karty sim w środku. czy to normalne czy zostałem oszukany a telefon jest kradziony?
słyszałem także że po restorze często trzeba ponownie zdjąć blokade simlock ale nie mam jak tego sprawdzić bo jak napisałem nie mogę wejść nawet w menu proszę o podpowiedzi pzdro

Iphone 4s jak uruchomić?
Rozpoczęty przez
dejfson
, 31 mar 2012 12:32
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 31 marca 2012 - 12:32
Napisano 31 marca 2012 - 12:46
po restore, zawsze musisz włożyć kartę sim (w tym przypadku micro) by aktywować telefon
Napisano 31 marca 2012 - 12:50
[CIACH]
Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].
Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].
Napisano 31 marca 2012 - 17:24
rozumiem a czy w Polsce np. w Plusie można już normalnie zakupić starter z micro sim czy trzeba docinać kartę? a drugie pytanie brzmi bo wyczytałem że po resecie często jest tak że znowu robi się simlock i teraz pytanie jaki jest koszt tej usługi i czy można to zrobić trwale samemu? pozdrawiam : )
Napisano 31 marca 2012 - 17:47
W Plusie za 61 zl dostaniesz microSIM.
Mam podobny problem z karta PLUS - Apple Polska twierdzi, ze nie mam simlocka bo byl sciagany, a iTunes mowi, ze karta sim jest niekompatybilna.
Napisano 31 marca 2012 - 17:58
Tu: Check IMEI - IMEI.info mozecie sobie sprawdzic w jakiej sieci macie simlocka na iPhonie.
Napisano 31 marca 2012 - 18:26
mnie imei.info pokazuje, ze O2 UK. Ale Apple twierdzi, ze byl sciagniety. telefon kupilem pare dni temu wiec moge go jeszcze zwrocic, moze nawet wymienie.
Cortland powiedzial, ze skoro u nich w bazie jest ze sima brak, a telefon nie chce sie uruchomic to w ramach gwarancji to zrobia.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych