Witam serdecznie. Nawet nie jestem nowy bo iPada będę miał dopiero za jakieś dwa tygodnie. Pod koniec kwietnia będę prowadził WZA i tym razem zamiast papierów mam zamiar skorzystać z iPada. Dokumenty będą przygotowane w Wordzie. Z tego co wiem (a wiedza moja więcej niż mizerna) muszę dokupić Documents to Go (tańsze) albo Pages (droższe). I tu - proszę nie śmiejcie się - jak przegrać te pliki do iPada. Pozdrawiam

Dokumenty z MS Office - Word
Rozpoczęty przez
JerzyMarian
, 29 mar 2012 21:25
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 29 marca 2012 - 21:25
Napisano 29 marca 2012 - 21:32
Jeśli chodzi o programy , po podłączeniu ipada do itunes , wchodzisz w zakładkę programy i na samym dole z lewej strony bedziesz miał te programy np. pages wciskasz myszką na ten program i z prawej strony będziesz miał tabelkę , wystarczy pliki przenieść w tą z prawej strony tabelkę i już masz pliki w ipadzie , pzdr. Tak samo robisz z filmami pzdr.
Napisano 29 marca 2012 - 21:46
Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź. Rozumiem, iż ta zakładka "programy" (iTunes mam już zainstalowany) pojawi się po podłączeniu iPada, a że nie mam jeszcze iPada to nie powinien dalej drążyć tematu. Twoja odpowiedź jest zapewne jasna ale nie dla mnie. Na komputerze pod kontrola Windows 7 (testuję też Win 8) jest zainstalowany pakiet MS Office 2010. Na dysku zapisane są pliki Worda. I co dalej? Pozdrawiam
Napisano 29 marca 2012 - 23:03
Jest jeszcze jeden sposób wysłać samemu sobie pliki e-mailem. Stasuję to w pracy jak nie mam dostępu do komputera z iTunes. Ewentualnie program Quickoffice w nim można mieć dostęp do plików zapisanych w sieci np. Google Docs.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych